رسالت اصلی گفتمان‌سازی در جامعه دینی بر عهده طلبه‌هاست

به گزارش ایسنا،حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی روز یکشنبه در نشست «خرمشهرها در عرصه فرهنگ؛ نقش حوزه و روحانیون» که در جمع طلاب حوزه علمیه معصومیه قم برگزار شد، اظهار کرد: پرسش اصلی که جا دارد در مورد آن مباحثه جدی طلبگی صورت گیرد این است که مسأله امروز انقلاب اسلامی چیست؟ نقطه کانونی مسأله‌های حضرت ولیعصر(عج) چیست؟ طلبه به دلیل رسالت‌های بزرگی که دارد باید مساله‌های دارای اولویت امامش را بداند. نایب امام عصر(عج) مساله‌هایی دارند که تا آن سوی عالم امتداد دارد.

وی گفت: رسالت و مسئولیت جوانان مومن انقلابی به پهنای انقلاب اسلامی است و چون تجسم اسلام ناب را در انقلاب اسلامی می‌دانیم برای تبیین انقلاب اسلامی مساله‌های بیشماری باید جلوی چشمان ما باشد. اما یک مساله باید به‌عنوان مساله اصلی مورد توجه باشد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: وقتی فتنه‌ها پیچیده‌تر می‌شود تحلیل نقشه ولی خدا که راهبر جامعه هست حتما دشوارتر می‌شود و «مالک» کسی است که بدون این که امامش لب باز کند و تفسیر نقشه را بگوید تشخیص دهد. رهبرانقلاب سطوح متعددی از طرح راهبردی انقلاب اسلامی را برای ما روشن کردند که ما بدانیم مساله مهم انقلاب اسلامی چیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین قمی با بیان این که تکلیف مدارس علمیه، بسیج، دانشگاه، سازمان تبلیغات اسلامی، حاکمیت و. .. در نسبت با نظام اولویت‌های انقلاب اسلامی است، تاکید کرد: تا شرک و کفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستیم. این تفسیر امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی است که ما یاد گرفتیم. برای نیل به این مقصود، مهم‌ترین مساله چیست؟ آیا می‌شود به مساله مردم در مورد گرانی‌ها بی‌اعتنایی کرد؟ باید بدانیم در نزاع پیچیده و کارزار تمدنی، مساله اصلی چیست.

وی بیان کرد: حمله همه‌جانبه و طوفنده برای ریشه‌کنی انقلاب اسلامی در جریان است و در این جنگ پیچیده، مساله اصلی انقلاب اسلامی با درس خواندن طلبه‌ها ارتباط دارد. الگو برای طلبگی در عصر انقلاب اسلامی خود مقام معظم رهبری هستند چرا که ایشان از طلبگی، تا دوران تدریس و تعلیم، خوب و جهت‌دار درس خواندند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: جنگ اصلی، جنگ اراده‌هاست و همه هجمه‌های اقتصادی و سیاسی و اغتشاشات در منطقه و هجمه رسانه‌ای، یک نقطه را تمرکز دارد و آن هم این است که مردم ایستادگی نکنند. به فرمایش رهبرانقلاب در این شرایط، مردم باید تصمیم بگیرند که بایستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مردم باید در مقابل ظلم عالم‌گیر، ایستادگی کنند و جلوی ظلم گسترده و فراگیر بایستند. دشمن تصمیم گرفته شما نباشید و حاکمیتی بر مدار اسلام ناب نباشد و شما اراده کردید که ظلم عالم‌گیر را بشکنید.

جامعه فرهنگی خودش را «اپوزیسیون» می‌داند/ دوره‌ای که هنرمندان همه چیز را انکار می‌کردند و زیر میز می‌زدند، تمام شده/ از فقدان گفتمان رنج می‌بریم
هم اکنون بخوانید

وی اراده را گوهر هویت دانست و گفت: تعبیر رهبری این است که اگر اسلام ناب تبیین شود، مردم تصمیم می‌گیرند بایستند. مردم منتظر حرف ناب هستند و رسالت اصلی گفتمان سازی در جامعه دینی به عهده طلبه‌هاست و یک دستگاه دینی باید مبلغین و مروجین اسلام ناب را پشتیبانی و حمایت کند.

وی ادامه داد: حضرت آقا می‌فرماید اساس اعتماد نو به نقل از برنامه راهبردی اسلام، تبیین است و تبیین از شئون انبیای الهی است که رسالت آن به طلبه‌ها به ارث رسیده است. رسالت تبیین خرمشهرها در عرصه فرهنگ نیز به عهده شماست. در جنگ فرهنگی، خرمشهرها را فرهنگی باید تعبیر کرد. مثلا فرهنگ در سیاست با حجاب در هم تنیده است. باید بدانیم که استقامت و پایداری دوران جنگ در عرصه فرهنگ امروز کجاست؟ عملیات بازپس گیری خرمشهر در عرصه فرهنگی چه تجلی‌ای دارد؟ امیدواریم در مسیر تبیین حقایق اسلام ناب کوتاهی نکنیم و سربازان موثری برای امام عصر(عج) باشیم.

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه خواهران
حجت‌الاسلام قمی طی دیداری با حجت‌الاسلام بهجت پور، تفاهم نامه همکاری میان سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور به امضاء رساندند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم، حوزه علمیه خواهران را نهادی پربرکت و بی‌بدیل توصیف و اظهار کرد: ما حوزه علمیه خواهران را ثبوتا و اثباتا باور داریم و مشتاقیم برای پیشبرد فرهنگ انقلاب اسلامی و جامعه با این نهاد تعامل و همکاری داشته باشیم.

وی با بیان این که بخش موثری از بار تبیین معارف ناب اسلام برعهده خواهران طلبه است، بیان داشت: برای به بار نشستن طلبه‌ها زحمات زیادی در حوزه‌های علمیه کشیده شده که باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد. خوشبختانه اراده‌ای برای هم افزایی در راستای وظایف طلبگی در پیشبرد جامعه اسلامی و انقلاب اسلامی در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران وجود دارد. در سازمان تبلیغات اسلامی هم اراده‌ای برای هم افزایی موثرتر با این مرکز حوزوی وجود دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قمی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرده نگاه زیست بوم به فرهنگ استان‌ها، لایه‌های بر زمین مانده را برای ما مکشوف می‌کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تبیین موثر از شرایط جامعه مبتنی بر ادله قرآنی و روایی را یکی از رسالت‌های طلبه‌ها دانست و اظهار کرد: طلبه‌هایی که شأن طلبگی و رسالت تبیینی را به خوبی انجام دهند و درد دل مردم را بشنوند و محل اتکاء آنها باشند باید بیشتر مورد حمایت قرار بگیرند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که تفاهم نامه همکاری میان این دو نهاد حوزوی منشأ برکات در حوزه فرهنگی تبلیغی انقلاب اسلامی باشد.

«استیو مک‌کاری» نمونه بارز یک عکاس میدانی
هم اکنون بخوانید

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور با ابراز خرسندی از تحولاتی که در سازمان تبلیغات اسلامی در حال شکل گیری است، اظهار داشت: عزم مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی بر این است که آرزوهای بزرگ انقلاب را به ثمر برسانند و در مسیر هدف‌گذاری و رضایت حضرت آقا تلاش می‌کنند. از اخباری که در مورد سازمان تبلیغات اسلامی مطلع می‌شوم لذت می‌برم.

وی با ابراز خرسندی از بازشدن باب تفاهم و همکاری میان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران و سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امیدوارم ظرفیت خواهران طلبه در خدمت به مکتب اسلام و انقلاب اسلامی به کار گرفته شود. اگر حوزه علمیه خرج این میدان شود، خودش را بازسازی می‌کند و علوم آن به سمت کاربردی شدن پیش می‌رود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور خطاب به رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: کل امکانات و ظرفیت‌های مجموعه حوزه‌های علمیه خواهران را با افتخار برای همراهی و تحقق اراده‌های بلند، در خدمت شما قرار می‌دهیم.

وی گفت: ۶۲ هزار طلبه خواهر شاغل به تحصیل و ۵۲ هزار دانش آموخته داریم که به نوعی لشکر تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی محسوب می‌شوند و برای آموزش و جامعه پذیری آن‌ها آمادگی داریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور با اشاره به برخی مسائل استان‌های کشور از اقتضایی شدن ۲۰ واحد از دروس خواهران طلبه خبر داد که این اقدام مورد استقبال رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قرار گرفت.

وی بیان کرد: سرعت تحولات شتاب زیادی گرفته و با روحیه برادری و یکی بودن می‌توانیم متناسب با تحولات جامعه حرکت کنیم و در برابر جبهه‌گشایی دشمن، موضع و ایستادگی واحد داشته باشیم.

وی از شناسایی مبلغات برجسته خبر داد و افزود: این خواهران که در یک فرایند سخت پذیرش شدند برای اجرای تصمیمات مهم در استان‌ها آمادگی دارند.

تفاهم نامه همکاری میان سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران در ۱۱ محور به امضای حجج اسلام والمسلمین محمد قمی و عبدالکریم بهجت‌پور قرار گرفت. حضور مبلغات در عرصه‌های جدید تبلیغی، تبادل محصولات فرهنگی و آموزشی و پژوهشی، تبادل اطلاعات و به روزرسانی اطلاعات، توسعه گروه‌های تبلیغی با رویکرد جهادی، حضور مبلغات در هیئت‌های مذهبی و موسسات تبلیغی، استفاده از ظرفیت‌های دو نهاد و آسیب شناسی منطقه‌ای، مهارت‌افزایی خواهران طلبه، همکاری در زمینه رویدادهای علمی و فرهنگی با اقتضائات جدید انقلاب اسلامی در حوزه زن و خانواده و گام دوم، تربیت مشاورین خانواده و همکاری در عرصه فضای مجازی از جمله محورهای این تفاهم نامه است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا