تأکید بر ضرورت فهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در ولایت معنوی قرآن

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حمید محمدی به تبیین مهم‌ترین ابعاد تبیین راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب از منظر قرآنی پرداخت و گفت: این بیانیه در چهل سالگی انقلاب تدوین و ارائه شد. در قرآن کریم به لفظ اربعین سنه و اربعین لیله به معنی مقام کمال و پختگی اشاره شده است. باید پس از این میقات چهل ساله با بصیرت و مجاهدت کوشش کرد تا اسیر دست گوساله سامری نشویم و این دستاورد عظیم را تباه نسازیم.

وی این بیانیه را نه تنها یک نظریه بلکه یک میثاق غلیظ مبتنی بر سنت‌های الهی دانست و گفت: این بیانیه میثاق ولی‌فقیه و جامعه در امتداد ولایت خداوند و پیامبر و هدایتگری است. این میثاق در حوزه مؤمنان است و مؤمنان عموم و مسئولان مؤمن را دربر می‌گیرد. مواجهه مسئولان با بیانیه باید به عنوان میثاق غلیظ باشد.

وی با بیان این که اجرا و تعهد به این میثاق موجب پیشرفت می‌شود، گفت: وارد شدن به آستانه‌های پیشرفت و کمال انقلاب بر اثر عمل به این میثاق به ویژه توسط مسئولین نظام میسر است.

وی با تأکید بر این که این بیانیه و یا به تعبیری میثاق، نقطه عزیمت و مبدأ حرکتی دارد که همان خودآگاهی و خودشناسی فردی و ملی است، گفت: دومین نکته در این بیانیه یک گوهر و دال مرکزی است که امید و آینده‌اندیشی مثبت و امیدواری به فضل خداوند محسوب می‌شود. از دیگر نکات مهم در این بیانیه هدایت اراده‌ها برای مجاهده و بنیانگذاری تمدن نوین اسلامی است. در واقع تمام این مسیر بر اساس خطوط هدایتی قرآن و تفسیر عملی و اعتقادی آموزه‌های قرآنی است.

محمدی به سایر مفاهیم قرآنی در تبیین راهبردی بیانیه اشاره و بیان کرد: ابتدای این بیانیه حدیث دستاوردها و افتخاراتی است که بر اثر مجاهده و سختی‌ها به دست آوردیم. باید مدام آن را به خود تذکر دهیم. فضای کنونی جامعه دچار خودکم‌بینی و ندیدن دستاوردهای بزرگ انقلاب است و به شدت از سوی رسانه‌های غربی بازتولید می‌شود. این در حالی است که حدیث‌های متعددی از پیامبر اکرم (ص) موجود است که تأکید بر آن دارد که باید حدیث نعمت خدا را مدام متذکر شویم.

رونمایی از گریم هدیه تهرانی و محسن کیایی در سریال «هم‌گناه»
هم اکنون بخوانید

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، خودشناسی انسانی و ایمانی را از دیگر مفاهیم قرآنی مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب خواند و گفت: همان‌گونه که معرفت نفس انفع معارف برای بشر است، معرفت قوت‌ها و اراده‌های جمعی و اجتماعی و ظرفیت‌های اجتماعی نیز مهم‌ترین شناخت جامعه برای پیشرفت و کمال است. از این رو در ابتدای بیانیه، بیان نعمت‌ها و ظرفیت‌های جامعه است.

محمدی روح حاکم بر بیانیه را متأثر از مفاهیم و فضای قرآنی دانست و اظهار کرد: مفاهیمی همچون جهاد، مجاهدت، تقوا، قیامت، استقامت، اراده، ولایت، دشمن‌شناسی و بصیرت در این بیانیه به چشم می‌خورد.

وی با تأکید بر اینکه نظام‌سازی قرآنی با همه ابعاد خود در این بیانیه تجلی دارد و گوهر تغییر و تحول متعالی جامعه محسوب می‌شود، گفت: در این بیانیه مباحث نظام‌سازی قرآنی ارائه و بر ضرورت امیدواری و پرهیز از ناامیدی تأکید شده است.

همچنین در بیانیه یادآور شده است که عاقبت پرشکوه در پرتو عمل به تکالیف و ایمان به خداوند و رسول و کتاب بوده و این انقلاب هم در همین مسیر است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان این که باید از مصادره این بیانیه توسط برخوردهای سطحی و نگاه‌های خنثی جلوگیری کنیم، تصریح کرد: در این بیانیه هم در مقام نفی و هم در مقام اثبات کارکردهایی وجود دارد. تقویت نگاه و روحیه انقلابی و جهادی و جوان‌گرایی در مقام اثبات است و تحریف‌زدایی از انقلاب، پرهیز از کسالت، دلگرمی دادن به دشمن، عدم اتکا به مردم و الطاف خدا و مسئولان، نگاه غیرانقلابی، اقتصاد مصرفی و وابسته نیز منظر نفی است که در این بیانیه نفی شده است.

تخریب ۷۰ درصد محوطه ساسانی- اسلامی توسط کشاورزان/ تسطیح محوطه، آثار را از بین برده است
هم اکنون بخوانید

وی با بیان این که نظامات هستی‌شناسانه، نظامات ارتباطات و مسائل مستحدثه را باید از قرآن بیاموزیم، افزود: وظیفه نهادهای علمی، تبیین راهبردی این متن و پرهیز از مواجهه عوامانه و سطحی در گستره حوزه و دانشگاه با این بیانیه است. آنچه مهم است، فهم این بیانیه در ولایت معنوی قرآن و یا تحلیل آن بر اساس برخی اصول قرآنی است، لذا این بیانیه در راستای هدایتی قرآنی است که در صدد احیای حیات طیبه انسانی و رسیدن انسانی به تعالی محسوب می‌شود.

محمدی مؤسسات قرآنی را عقبه استراتژیک نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دو خصیصه مردمی بودن و قرآنی بودن که مربوط به انقلاب اسلامی ایران است، در مؤسسات قرآنی نیز وجود دارد و بنابراین از کارکردهای متعدد و پرمنفعتی برخوردار هستند. در این راستا مؤسسات قرآنی باید با بازنگری و بازبینی کارکردهای خود نسبت به اجرایی شدن مفاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که همانا تحقق حیات طیبه، مواجهه با دشمن، خودشناسی و… است، اقدام کنند.

وی بر ضرورت توجه مؤسسات قرآنی به صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه در کنار قرآن کریم تأکید و تصریح کرد: رسالت مؤسسات قرآنی این است که خود را از سرچشمه صحیفه‌سجادیه، سیراب و در مدیریت معنوی جهان از آن استفاده کنند. مسیحیت برای پیشبرد اهداف خود از صحیفه سجادیه استفاده کرد و با ایجاد برخی از تغییرات و حذف‌ها توانست به دعوت مردم بپردازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی در پایان این نشست کتاب آینده بشریت برای ارتقای معنویت را صحیفه سجادیه دانست.

بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 11 =

دکمه بازگشت به بالا