مدیریت یک‌سویه شهری در حال وقوع است

به گزارش اعتماد نو، علی‌ عبدالعلی‌زاده در همایش شورای مشورتی سیاست‌گذاری «شمس» قزوین ۱۴۰۴ با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: در شهرهای بزرگ کشور، گاه شاهد چالش‌هایی هستیم که ازجمله آن می‌توان به افزایش سطح شهر، بانک‌پذیر نبودن شهرها، مدیریت یک‌سویه شهری، نداشتن راهبرد توسعه و نداشتن مدیریت انسانی در اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور تراکم جمعیت در واحد سطح درست انجام‌ نشده و واگذاری زمین شهری کالبد شهرها را درهم‌ریخته است.

عبدالعلی‌زاده بیان کرد: این امر موجب گسترش افقی شهرها و افزایش هزینه شهرسازی و شهرداری شد و از سوی دیگر فاصله از شمال تا جنوب را زیاد کرد.

وی بابیان اینکه بافت فرسوده چالش جدی در راه زندگی شهری است، ابراز کرد: اگر مجتمع‌های مسکونی ساخته می‌شد بی‌شک در هزینه‌ها صرفه‌جویی بسیار می‌شد.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها به مردم گزارش نمی‌دهند و شفاف‌سازی لازم را ندارند و همین امر موجب عدم اطمینان و اعتماد به شهرداری خواهد شد.

مشاور عالی وزیر کشور بیان کرد: این در حالی است که امام راحل و مقام معظم رهبری بر خدمت‌رسانی شفاف به مردم تأکید داشته‌اند که شرط آن دادن گزارش به مردم است.

آفات مدیریت یک‌سویه شهری به وجود آمدن واسطه‌گری و کاسب‌کاری است

وی بابیان اینکه یکی از آفات مدیریت یک‌سویه شهری به وجود آمدن واسطه‌گری و کاسب‌کاری است، عنوان کرد: این امر موجب می‌شود مردم برای حل مشکلات خود به واسطه‌ها روی‌آورند.

این مسئول تأکید کرد: شهر امانتی است که برای مردم بوده و به‌صورت امانت به دست مدیریت شهری داده‌شده است ازاین‌رو نخستین کار مدیریت، داشتن تعریف روشن از راهبرد توسعه شهری است.

نحوه برخورد دولت آینده آمریکا با برجام قابل پیش‌بینی نیست
هم اکنون بخوانید

عبدالعلی‌زاده عنوان کرد: راهبرد توسعه شهری به دنبال بیان این است که چگونه شهر امروز به شهر فردا خواهد رسید و از سوی دیگر نقش شهروندان در رسیدن به آینده شهر را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: راهبرد توسعه پاسدار هویت شهری است لذا اگر شهروندان را در ساختن شهری قدم‌به‌قدم همراه کنیم بی‌شک آنان را در نگه‌داری و حفاظت از آن کوشا و فعال خواهیم کرد.

مشاور عالی وزیر کشور در امور توسعه مناطق با تأکید بر اینکه هر چه برای به صحنه آوردن مردم تلاش شود موفقیت‌ها هم بیشتر خواهد شد، گفت: هرگاه این اتفاق نیافتد و فاصله با مردم ایجاد شود موانع هم بیشتر خواهد شد و بین مردم و مدیریت شهری فاصله خواهد افتاد.

وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر شهرها با در نظر گرفتن انسان اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی و مدیریت نمی‌شود؛ چراکه انسان اسیر شهر نیست و باید به انسان اهمیت و احترام گذاشت.

عبدالعلی‌زاده عنوان کرد: هیچ سرمایه‌گذاری پر سودتر از آموزش نیست لذا باید همه مردم و مسئولان خرد و کلان نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند.

مشاور عالی وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: جامعه مدنی انسان‌محور است و برای آن ارزش قائل می‌شود لذا باید تلاش شود شهری انسانی ساخت و نمادهای آن را در فضای شهری دید تا در سایه آن آرامش حاکم شود.

 

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − دو =

دکمه بازگشت به بالا