تأکید سازمان غذا و دارو بر ضرورت تجویز و مصرف منطقی دارو

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو با اشاره به رشد مصرف برخی داروها، خواستار آموزش گسترده پزشکان و بیماران و تقویت زیرساخت‌های الکترونیک برای کنترل نسخه‌نویسی شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، دکتر نقی شهابی‌مجد با تأکید بر اینکه تجویز و مصرف منطقی دارو یکی از محورهای اصلی مدیریت هزینه‌ها و ارتقای اثربخشی درمان است، گفت کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو زیر نظر رئیس سازمان غذا و دارو فعال بوده و نمایندگان حوزه درمان و بیماران نیز در آن حضور دارند.

او همکاری سایر بخش‌های وزارت بهداشت را برای دستیابی به نتایج مطلوب ضروری دانست و توضیح داد ارتقای آگاهی پزشکان، آموزش بیماران و پایش مستمر نسخه‌نویسی می‌تواند از مصرف غیرضروری دارو جلوگیری کرده و به استفاده بهینه از منابع محدود دارویی کشور کمک کند.

شهابی‌مجد با اشاره به فعالیت کمیته کشوری داروهای تزریقی و آنتی‌بیوتیک از سال ۷۵ گفت روند مصرف این داروها سال‌ها کاهشی بوده، اما پس از شیوع کرونا دوباره افزایش یافته است. او افزود هم‌زمان با اجرای آیین‌نامه جدید تأسیس داروخانه‌ها و گسترش نسخه‌نویسی الکترونیک، بخش قابل‌توجهی از نسخه‌ها به‌صورت تلفنی صادر شد که در افزایش مصرف دارو مؤثر بوده است.

به گفته او، مصرف سرم در کشور نیز دو برابر شده و این تحولات نشان می‌دهد استمرار کنترل منطقی مصرف دارو مستلزم تقویت زیرساخت‌های الکترونیک، آموزش هدفمند و نظارت جدی بر نسخه‌نویسی است.

براساس اعلام سازمان غذا و دارو، تداوم برنامه‌های نظارتی و آموزشی می‌تواند مسیر مصرف منطقی دارو را در نظام سلامت تثبیت کند.

مهدی کروبی رفع حصر شد
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + یازده =

دکمه بازگشت به بالا