توضیح درباره سازوکار برگزاری «انتخابات تناسبی شورای شهر تهران»

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها اعلام کرد در شیوه جدید، سهم کرسی‌های شورای شهر براساس درصد آرای هر فهرست انتخاباتی تعیین می‌شود تا عدالت و مشارکت واقعی‌تر در انتخاب اعضا برقرار شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصمیم وزارت کشور برای اجرای انتخابات تناسبی در هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر تهران گفت: این روش به مردم احساس تأثیرگذاری واقعی در ترکیب شورا می‌دهد و هر فهرست یا گروه سیاسی متناسب با درصد آرای به‌دست‌آمده، سهمی از کرسی‌های شورای شهر خواهد داشت.

جوکار با توضیح جزئیات این روند افزود: در صورت انتشار چند فهرست از سوی احزاب یا گروه‌ها، پس از شمارش آراء، درصد رأی هر لیست با مجموع آرای مأخوذه مقایسه می‌شود و مطابق آن، تعداد صندلی‌های اختصاص‌یافته به هر لیست مشخص می‌گردد. بر همین اساس، افرادی که خارج از فهرست‌ها و به‌صورت مستقل شرکت می‌کنند نیز برپایه نسبت آرای خود از کل آراء، می‌توانند سهمی از کرسی‌های شورا کسب کنند.

وی تصریح کرد: پس از تعیین سهم هر فهرست، کسانی از آن لیست وارد شورا می‌شوند که بیشترین رأی را دارند؛ به‌عنوان نمونه، اگر سهم یک گروه پنج کرسی باشد، پنج نفر نخست آن فهرست با بالاترین تعداد رأی به شورا راه خواهند یافت. جوکار افزود نظام انتخاباتی تناسبی، برخلاف روش اکثریتی که فقط به نفرات دارای بیشترین رأی توجه دارد، سهم واقعی همه گروه‌ها از انتخابات را مشخص می‌کند.

انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در روز یازدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ برگزار می‌شود و شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش متشکل از ۲۱ عضو خواهد بود.

چرا یکبار به خوزستان و سیستان نرفته‌اید؟
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا