موافقت مشروط مجمع تشخیص مصلحت نظام با CFT

مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت مشروط با پیوستن ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) موافقت کرده است. این تصمیم پس از برگزاری چهار جلسه در صحن و کمیسیون‌های مشترک مجمع گرفته شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو ، سید محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، دو شرط اصلی این موافقت را به شرح زیر تشریح کرده است:

· عمل در چارچوب قانون اساسی: مجلس شورای اسلامی در تصویب این لایحه، شرطی مبنی بر عمل جمهوری اسلامی ایران به مفاد کنوانسیون صرفاً در چارچوب قانون اساسی گذاشته بود.

· اولویت قوانین داخلی: در جلسه مجمع تشخیص، شرط دیگری اضافه شد که بر اساس آن، اگر مفادی از کنوانسیون CFT با قوانین داخلی کشور تعارض داشته باشد، قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران ملاک عمل خواهد بود.

🌍 زمینه و پیامدهای تصمیم

· پاسخ به درخواست‌های FATF: پیوستن به کنوانسیون CFT و پالرمو، دو اقدام از بیش از ۴۰ اقدام درخواستی گروه اقدام مالی (FATF) از ایران بود.

· نوبت به FATF می‌رسد: سخنگوی مجمع تاکید کرده که ایران گام‌های خود را برداشته و اکنون نوبت FATF است که برای خروج ایران از فهرست خود، گام‌های لازم را بردارد و اعتمادسازی کند.

· ایران و مقابله با تروریسم: دهنوی در بیانات خود، جمهوری اسلامی ایران را «بزرگترین قربانی تروریسم» دانسته و بر هزینه‌های زیاد ایران در این مبارزه تأکید کرده است.

این تصمیم مجمع تشخیص، گامی مهم در فرآیند طولانی الحاق ایران به استانداردهای بین‌المللی مبارزه با تأمین مالی تروریسم محسوب می‌شود. برای اطلاع از آخرین تحولات و واکنش‌های بین‌المللی به این تصمیم، پیگیری اخبار معتبر در روزهای آینده مفید خواهد بود.

قوه قضائیه از این به بعد سخنگوی واحد خواهد داشت
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا