
زلزله ویرانگر ۷.۷ ریشتری در میانمار، ویرانههای یک قصر سلطنتی متعلق به دوران امپراتوری “کونباونگ” را که قرنها در زیر خاک مدفون بود، آشکار کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، زلزله شدید اواخر ماه گذشته در میانمار که جان هزاران نفر را گرفت و خسارات گستردهای برجای گذاشت، به طور غیرمنتظرهای منجر به کشفی تاریخی شد. ویرانههای یک مجموعه سلطنتی مربوط به دودمان کونباونگ (۱۸۸۵-۱۷۵۲) در نزدیکی شهر “تادا-او” در مرکز میانمار از زیر خاک سر برآورده است.
باستانشناسان معتقدند این سازههای عظیم که شامل پایههای ساختمان، پلکانهای سنگی و تزئینات معماری است، احتمالاً بخشی از “کاخ آب” یا محلی برای مراسم تشریفاتی پادشاهان بوده که به شهر سلطنتی “راتناپورا آوا” (شهر جواهرات) تعلق داشته است. این شهر که بین قرنهای ۱۴ تا ۱۹ میلادی پایتخت چندین امپراتوری میانماری بود، پس از زلزلههای مهیب سال ۱۸۳۹ به کلی متروک شد.
نکته جالب توجه این است که بخشی از پلکانهای جنوبی این مجموعه اولین بار در سال ۲۰۰۹ توسط مردم محلی کشف شده بود، اما زلزله اخیر بخشهای گستردهتری از این بنای تاریخی را نمایان کرده که به گفته کارشناسان، با توصیفات موجود در نسخ خطی قدیمی بر برگهای نخل کاملاً مطابقت دارد.
حفاظت و بهرهبرداری آموزشی:
اداره باستانشناسی و موزههای ملی میانمار اعلام کرده برنامهریزیهایی برای حفاری علمی، مرمت و eventually تبدیل این محوطه به سایت موزهای جهت بازدید عموم و اهداف آموزشی در دست اقدام است. این کشف مهم میتواند پنجرهای جدید به تاریخ پر فراز و نشیب امپراتوریهای کهن میانمار بگشاید.