
هوش مصنوعی با بهره گیری از برخی اطلاعات موجود محققین درباره قلعه ایرج ورامین تصاویری جذاب از این دژ مستحکم ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، قلعه گبری ورامین، که به نام قلعه ایرج نیز شناخته میشود، یکی از بزرگترین قلعههای خشتی جهان است که در شمال ورامین (جنوب شرق استان تهران) و در حاشیه روستای عسگرآباد واقع شده است. این قلعه با مساحتی حدود ۲۴۰ هکتار، ابعادی به طول ۱۸۰۰ متر و عرض ۱۲۰۰ متر دارد و ارتفاع دیوارهای آن در برخی نقاط به ۱۶ متر میرسد. قدمت این بنا به دوره ساسانیان بازمیگردد و به عنوان یک پادگان نظامی در آن دوره مورد استفاده قرار میگرفته است.
قلعه دارای چهار دروازه بوده که دروازه جنوبی بزرگتر از سایرین است و در مجموع ۱۴۸ برج در اطراف آن قرار داشته است. مصالح به کار رفته در ساخت این قلعه عمدتاً گل و خشت خام بوده و دیوارهای آن به قدری پهن بودهاند که اسب و ارابه به راحتی روی آن حرکت میکردهاند.
در مورد بازسازی تصویری از دوران رونق قلعه در دوره ساسانی، میتوان تصور کرد که دیوارهای بلند و مستحکم آن با برجهای متعدد، خندقی به پهنای حدود ۳۰ متر و عمق هشت متر در اطراف قلعه، و حضور سربازان ساسانی در حال گشتزنی بر روی دیوارها و داخل محوطه قلعه، نمایانگر شکوه و عظمت آن دوره باشد.
هرچند بقایای عظیم این قلعه هم اکنون بر اساس تقسیمات کشوری در شهرستان پیشوا واقع شده است اما همچنان یکی از جذابیت های گردشگری دشت ورامین محسوب میشود. قلعهای که به دلیل عدم توجه کافی به آن محلی برای کشاورزی و جویندگان گنج شد.
این نکته لازم به ذکر است که تصاویر ساخته شده توسط هوش مصنوعی بر مبنای احتمالات و برخی اطلاعات موجود است و امکان خطا در آن کم نیست.


