کاهش فشار مالیاتی بر بخش تولید

با جایگزینی روش‌های داده‌محوری و حسابرسی سیستمی به جای روش‌های سنتی ممیزمحوری، فشار مالیاتی از تولیدکنندگان کاسته شده و از فرار مالیاتی فعالیت‌های غیرمولد جلوگیری می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، نظام مالیاتی کشور از حدود سه سال گذشته، رویکرد خود را به سمت داده‌محوری و حسابرسی سیستمی تغییر داده است. این تغییرات باعث کاهش قابل توجه روش‌های سنتی ممیزمحوری و مواجهه مستقیم با مودیان شده است. در حال حاضر، بیش از ۷۰ درصد اظهارنامه‌های اشخاص حقوقی، ۸۰ درصد اظهارنامه‌های اشخاص حقیقی، ۹۵ درصد پرونده‌های مالیات بر عملکرد و ۱۰۰ درصد مالیات بر مستغلات به شکل هوشمند و سیستمی بررسی می‌شوند.

این رویکرد جدید نه تنها به افزایش عدالت مالیاتی انجامیده، بلکه فرارهای مالیاتی را نیز به طور چشمگیری کاهش داده است. رییس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که میزان ابطال مقررات مالیاتی توسط دیوان عدالت اداری در دو سال اخیر، به دلیل اصلاح فرآیند صدور مقررات و افزایش تعاملات با دیوان عدالت، ۵۸ درصد کاهش یافته است.

سامانه مودیان و تاثیرات آن
سامانه مودیان از دی‌ماه سال گذشته راه‌اندازی شده و صاحبان مشاغل موظف به صدور صورت‌حساب الکترونیکی در این سامانه هستند. این اقدام به دقیق‌تر شدن رسیدگی‌های مالیاتی کمک کرده و منجر به رشد ۴۷ درصدی درآمدهای مالیاتی شده است. همچنین، سهم مالیات در بودجه سالیانه از حدود ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۵۳ درصد در بودجه ۱۴۰۳ افزایش یافته است.

کاهش ریسک فعالیت‌های مولد
با حذف ممیزمحوری و جایگزینی داده‌محوری و حسابرسی سیستمی، فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان قانون‌مدار کاهش یافته و از فرار مالیاتی فعالیت‌های غیرمولد جلوگیری شده است. این تغییرات همچنین ریسک فعالیت‌های مولد و سرمایه‌گذاری را کاهش داده و به پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد برای تولیدکنندگان و مودیان کمک کرده است.

اخبار جعلی مهم‌ترین معضل فضای مجازی است
هم اکنون بخوانید

مبارزه با فرار مالیاتی
دولت و قوه قضاییه با ایجاد ساختارهای الکترونیکی و هوشمند، توانسته‌اند جلوی بخش قابل توجهی از فرارهای مالیاتی را بگیرند. سال گذشته، سازمان بازرسی با همکاری سازمان امور مالیاتی، از ۴۶ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی جلوگیری کردند.

محمدهادی سبحانیان، رییس کل سازمان امور مالیاتی، تاکید کرده است که رویکرد جدید نظام مالیاتی در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی، شناسایی مصداقی و مقابله با دانه‌درشت‌ها است. واحدهای اجرایی مبارزه با فرار مالیاتی در کلیه استان‌ها به طور جدی وارد عمل شده‌اند و از همکاری نهادهای امنیتی و نظارتی نیز بهره می‌برند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا