گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ترامپ؛ توافق برای دیدار و مذاکره درباره اوکراین

روسای جمهور آمریکا و روسیه درباره جنگ اوکراین، مبادله زندانیان و همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، گفت‌وگویی تلفنی داشته است. در این تماس، دو طرف درباره آغاز فوری مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، همکاری‌های دوجانبه، تحولات خاورمیانه، هوش مصنوعی و قدرت دلار بحث و تبادل نظر کردند.

ترامپ در شبکه اجتماعی خود نوشت: «ما درباره نقاط قوت کشورهایمان و مزایای همکاری مشترک گفت‌وگو کردیم. اما در وهله اول توافق کردیم که باید مرگ میلیون‌ها نفر در جنگ جاری بین روسیه و اوکراین متوقف شود.» او همچنین اعلام کرد که تیم‌های دو کشور مذاکرات را آغاز خواهند کرد و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تماس خواهند گرفت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، ضمن تأیید این گفت‌وگو، اعلام کرد که این تماس یک ساعت و نیم به طول انجامید و دو طرف توافق کردند که به‌زودی دیداری دوجانبه داشته باشند. بر اساس گزارش رسانه‌های روسی، در این مکالمه درباره مبادله زندانیان، بحران اوکراین، همکاری‌های دوجانبه، مسائل خاورمیانه و برنامه هسته‌ای ایران نیز رایزنی شد.

خبرگزاری «ریانووستی» نیز گزارش داد که ترامپ بر پایان سریع خصومت‌ها و حل مسالمت‌آمیز مشکلات تأکید کرده و پوتین نیز خواستار رسیدگی به علل اصلی درگیری شده است. رئیس‌جمهور روسیه در این تماس بر اهمیت همکاری دو کشور تأکید کرده و راه‌حل صلح‌آمیز را ممکن دانسته است.

اروپا با تحریم سپاه نشان داد در سیاست‌های خود هیچ استقلال عملی از آمریکا ندارد
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − شش =

دکمه بازگشت به بالا