
رئیس شورای تأمین دام کشور از تحولات چشمگیر صنعت دام و گوشت قرمز ایران در طی چهاردهه گذشته خبر داد و تاکید کرد که ایران از یک کشور واردکننده گوشت به یک تولیدکننده و صادرکننده بزرگ تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، منصور پوریان در گفتوگو با ایسنا، درباره پیشرفت صنعت گوشت ایران از قبل از انقلاب تا به امروز گفت: «پیش از انقلاب ایران عمدتاً یک کشور واردکننده گوشت بود و بیشترین نیاز خود را از طریق واردات از کشورهایی مانند استرالیا و آمریکا تأمین میکرد.»
وی افزود: «در آن زمان عملاً تولید داخلی در این حوزه وجود نداشت و حتی لبنیات نیز از طریق واردات تأمین میشد.» با این حال، پس از انقلاب، رویکردها تغییر کرد و ایران توانست نیازهای خود را به صورت عمده از طریق تولیدات داخلی تأمین کند.
پوریان با اشاره به رشد صنعت گوشت ایران از سال ۸۰ به بعد، اظهار داشت: «صادرات دام از ایران از سال ۹۴ به اوج خود رسید، بهطوری که در این سال صادرات گوشت به کشورهای دیگر افزایش قابل توجهی داشت و ایران توانست تولید گوسالههای گوشتی خود را بومیسازی کند.»
وی همچنین به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور اشاره کرد و گفت: «امسال نیاز کشور به گوشت مصرفی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که بخش اعظم آن از طریق تولید داخل تأمین میشود.»
خودکفایی در تولید محصولات دامی
محمدابراهیم حسننژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز در گفتوگویی دیگر اظهار کرد: «ایران در زمینه تولید محصولات دامی به خودکفایی رسیده است، بهطوری که تولید سالانه مرغ به حدود ۳ میلیون تن و تولید تخممرغ به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.»
حسننژاد افزود: «میزان تولید گوشت قرمز نیز به ۹۲۳ هزار تن رسیده است و تنها بخش کوچکی از نیاز بازار از طریق واردات تأمین میشود.»