رجیستری آیفون‌های قاچاق به‌زودی آغاز می‌شود

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران از تعریف سازوکار رجیستری آیفون‌های قاچاق خبر داد و گفت: آنتن این گوشی‌ها بازگشته، اما جزئیات رجیستری هنوز مشخص نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد که آنتن آیفون‌هایی که پس از ممنوعیت واردات به صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند، بازگشته است. وی افزود: «هنوز سازوکار رجیستری این گوشی‌ها در سامانه گمرک تعریف نشده، اما به‌زودی فرآیند آن مشخص خواهد شد تا صاحبان این گوشی‌ها بتوانند با پرداخت مبلغ تعیین‌شده، دستگاه‌های خود را رجیستر کنند.»

دسته‌بندی آیفون‌های وارداتی
حسینی با اشاره به سه دسته آیفون‌های وارداتی در کشور، توضیح داد: «آیفون‌های مدل ۱۴ به بالا به سه دسته تقسیم می‌شوند: دسته اول قبل از اول اسفند ۱۴۰۱، دسته دوم از اول اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۰ آبان ۱۴۰۲ و دسته سوم از ۱۰ آبان ۱۴۰۲ به بعد وارد کشور شده‌اند. در حال حاضر، تنها آیفون‌هایی که پس از ۱۰ آبان وارد شده‌اند، امکان رجیستری دارند.»

وی در پاسخ به سوالی درباره سازوکار رجیستری آیفون‌های قاچاق، گفت: «هنوز جزئیات کامل مشخص نیست، اما راهکاری برای این منظور تعریف خواهد شد. همچنین، برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی، از فراجا استعلام گرفته می‌شود تا اطمینان حاصل شود که مشکلی در این زمینه وجود ندارد.»

پیشینه ممنوعیت واردات آیفون
از ابتدای پاییز ۱۴۰۱، واردات آیفون‌های مدل ۱۴ به بالا به صورت تجاری و مسافری به کشور ممنوع شد. با این حال، واردات قاچاق این گوشی‌ها ادامه یافت و بر اساس گزارش‌ها، نزدیک به یک میلیون دستگاه آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ پیش از ابلاغ مصوبه رفع ممنوعیت وارد کشور شده‌اند.

درمان های اورژانسی و غیراورژانسی دندانپزشکی در دوران کرونا
هم اکنون بخوانید

در مرداد ماه ۱۴۰۲، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از قطع آنتن آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ قاچاق خبر داد. سپس در ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲، علی احمدنیا، سرپرست امور اطلاع‌رسانی شورای اطلاع‌رسانی دولت، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که طبق مصوبه هیئت دولت، گوشی‌های فعال پیش از مصوبه ۹ آبان ۱۴۰۲ امکان رجیستری خواهند داشت.

چالش‌های پیش‌رو
با وجود بازگشت آنتن آیفون‌های قاچاق، هنوز سازوکار دقیق رجیستری این گوشی‌ها مشخص نشده است. این موضوع باعث نگرانی برخی کاربران شده که ممکن است در فرآیند رجیستری با مشکلاتی مواجه شوند یا مورد سوءاستفاده قرار بگیرند.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا