تاثیر مصرف الکل بر توانایی مغز در یادگیری و سازگاری

مصرف الکل می‌تواند بر عملکرد مغز تأثیر سوء بگذارد و باعث اختلال در فرآیندهای شناختی مانند یادگیری معکوس و انعطاف‌پذیری شناختی شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، یورونیوز در گزارشی به اختلال مصرف الکل (AUD) اشاره کرده است که حدود ۴۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده و مشکلات جدی سلامتی مانند سکته مغزی، سرطان، بیماری کبد و بیماری‌های قلبی‌عروقی ایجاد می‌کند. این اختلال همچنین بر عملکردهای شناختی مانند حافظه و یادگیری تأثیر منفی می‌گذارد.

مطالعات جدید نشان می‌دهد که مصرف مزمن الکل می‌تواند توانایی مغز در یادگیری و سازگاری را مختل کند. این اختلال به‌ویژه از طریق نورون‌هایی به نام اینترنورون‌های کولینرژیک (CINs) که نقش مهمی در کنترل سیگنال‌دهی دوپامین دارند، رخ می‌دهد. در مدل‌های حیوانی، پژوهشگران مشاهده کردند که الکل باعث تغییر در الگوی فعالیت این نورون‌ها و اختلال در فرآیندهایی مانند یادگیری معکوس می‌شود.

یادگیری معکوس یکی از پایه‌های انعطاف‌پذیری شناختی است و به افراد کمک می‌کند رفتارهای نامؤثر را کنار بگذارند و با شرایط جدید سازگار شوند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که الگوی انفجار-توقف این نورون‌ها برای یادگیری مؤثر ضروری است، و این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتر بیماری‌های نورودژنراتیو و پیری کمک کنند.

 

 

ایجاد ارتباط بین مغز و دنیای بیرون افراد فلج ممکن شد
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

دکمه بازگشت به بالا