گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور ترکیه با دبیرکل سازمان ملل درباره تحولات سوریه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در نخستین گفت‌وگوی تلفنی خود با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت ملی روز پنج‌شنبه، درباره مسائل جهانی و منطقه‌ای، به ویژه تحولات سوریه، رایزنی کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، اردوغان در این گفت‌وگو تاکید کرد که درگیری در سوریه به مرحله جدیدی رسیده و مدیریت آن با خونسردی ضروری است. وی همچنین افزود که بزرگ‌ترین آرزوی ترکیه جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر و تلفات غیرنظامی در سوریه است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که منابع رسانه‌ای از حمایت ترکیه از برخی گروه‌های تروریستی در سوریه خبر داده‌اند. رئیس‌جمهور ترکیه بدون اشاره به حملات اخیر تروریست‌ها به مناطق شمال غرب سوریه، بر لزوم تعامل دولت سوریه با مردم خود برای رسیدن به یک راه‌حل سیاسی جامع تاکید کرد و اعلام کرد که آنکارا در تلاش است تا تنش‌ها را کاهش دهد، از غیرنظامیان محافظت کند و مسیر را برای روند سیاسی هموار سازد.

در تاریخ ۲۷ نوامبر، گروه‌های تروریستی به رهبری «هیأت تحریر الشام» به مناطق غرب سوریه حمله کرده و شهرهای حلب، ادلب و حماه را تصرف کردند. ترکیه و رسانه‌های این کشور، این گروه‌ها را نیروهای شورشی و مخالف دولت سوریه معرفی کرده‌اند، اما تاکنون هیچ محکومیتی از سوی ترکیه درباره اقدامات آنان صادر نشده است.

هیأت تحریر الشام از قوی‌ترین گروه‌های تروریستی مخالف دولت سوریه است و روابط پیچیده‌ای با بازیگران منطقه‌ای، از جمله ترکیه دارد. گروه «ارتش ملی سوریه»، که تحت حمایت ترکیه است، در عملیات‌های این گروه مشارکت دارد و این مسئله موجب شده تا بسیاری از تحلیلگران نقش ترکیه در تحولات سوریه را انکارناپذیر بدانند.

استقبال مشاور امنیت ملی کاخ سفید از تصویب قطعنامه ضدایرانی
هم اکنون بخوانید

در همین حال، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کردند که وزرای چهار کشور ایران، سوریه، روسیه و ترکیه در روزهای آینده نشستی جدید در قالب فرمت آستانه برگزار خواهند کرد. به گفته وزیر خارجه ایران، این نشست اوایل هفته آینده در قطر و در حاشیه اجلاس دوحه برگزار خواهد شد.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − نه =

دکمه بازگشت به بالا