احتمال فروپاشی مذاکرات آستانه؛ ایران به دنبال ابتکار عملی جدید در سوریه

عباس عراقچی: مذاکرات آستانه جایگزینی ندارد، برای آرام‌سازی اوضاع در سوریه تلاش می‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگویی با رسانه قطری «العربی‌ الجدید» نسبت به احتمال فروپاشی مذاکرات روند آستانه ابراز نگرانی کرد و تأکید داشت این مذاکرات به سادگی قابل جایگزینی نیست. وی همچنین از تلاش‌های تهران برای آرام‌سازی شرایط در سوریه و تدوین ابتکار عملی دائمی برای این کشور خبر داد.

عراقچی که در مسیر بازگشت از سفر خود به ترکیه سخن می‌گفت، تأکید کرد که ایران همواره آماده گفت‌وگو با ترکیه برای کاهش اختلافات است و رایزنی‌هایی در این زمینه انجام شده است. وی همچنین از سفر آتی خود به روسیه به منظور بررسی تحولات اخیر سوریه خبر داد و اظهار داشت که گسترش فعالیت‌های تروریستی در سوریه تهدیدی جدی برای کشورهای منطقه از جمله عراق، اردن و ترکیه خواهد بود.

ایران و احتمال اعزام نیرو به سوریه
عراقچی در پاسخ به سوالی درباره همکاری نظامی با سوریه گفت: «در صورت درخواست رسمی دولت سوریه، تهران این موضوع را بررسی خواهد کرد.» وی همچنین بر موضع تهران در حمایت از گروه‌های مقاومت در منطقه تأکید کرد و گفت: «ایران به گروه‌های مقاومت دستورالعمل صادر نمی‌کند، بلکه حامی آرمان‌های آن‌هاست و در صورت نیاز کمک‌هایی را ارائه می‌دهد.»

تحولات منطقه‌ای و پرونده هسته‌ای
عراقچی در خصوص احتمال توافقی برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه گفت: «اگر اسرائیل وارد مذاکرات با حماس برای برقراری آتش‌بس و آزادسازی گروگان‌ها شود، این اقدام به معنای شکست تل‌آویو خواهد بود.»

در برخورد با تخلفات انتخاباتی تعارف نخواهیم داشت
هم اکنون بخوانید

وی درباره روابط ایران و عربستان نیز ابراز امیدواری کرد و گفت: «رابطه با عربستان به‌طور مستقل از روابط با آمریکا پیش می‌رود.» عراقچی همچنین درباره مذاکرات هسته‌ای با اروپا اظهار داشت: «تهران دلایل متعددی برای بدبینی نسبت به این مذاکرات دارد و منتظر سیاست‌های دولت جدید آمریکا خواهد ماند.»

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا