حجتالاسلام رسول منتجبنیا میگوید هئیت دولتی که پزشکیان تشکیل داد مورد نظر مردم نبود. پزشکیان شعارهای اصلاحطلبی میداد و مردم بر این اساس به او رای دادند ولی بعد از پیروزی در انتخابات دقیقا برخلاف رای مردم عمل میکند.
بیش از صد روز از شروع به کار دولت مسعود پزشکیان میگذرد، دولتی که با شعار وفاق، از همه جناحها در دولت حضور پیدا کردند و امور را پیش میبرند. دولت تلاش دارد تا موانع و مشکلات را از سر راه مردم و کشور بردارد و برای این اتفاق گامهای زیادی هم برداشته است، اما خب گرانیها بی توجه به این امور، همچنان مسیر صعودی خود را در پیش گرفتهاند. به همین مناسبت برای بررسی این صد روز، رویداد۲۴ با حجتالاسلام رسول منتجبنیا، دبیرکل حزب اصلاحطلب جمهوریت گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانید:
حجتالاسلام رسول منتجبنیا دبیر کل حزب اصلاحطلب جمهوریت با اشاره به بررسی عملکرد رئیسجمهور در صد روز اول میگوید: «اگرچه قضاوت یک مسئول در تراز رئیسجمهور و یا حتی وزیر با گذشت ۱۰۰ روز از دوران مسئولیتش، قضاوت صحیح و واقعبینانهای نیست، اما از قدیم گفتند سالی که نکوست از بهارش پیداست و ادامه کار نمودی از آغاز کار است.»
او در ادامه با بیان این موضوع که پزشکیان قدمهای مثبتی برداشته اما ضعفها و اشکالاتی هم داشته است، گفت: «یکی از کارهای آقای پزشکیان این است که با مردم صاف و صادق صحبت میکند و انتظار هم همین است. صداقت ایشان خوب است و مردم هم به خوبی اوا زیرنظر دارند. اما در کنار این صداقت، اشتباه و لغزشهایی پیش میآید که سزاوار رئیسجمهور نیست. مثلا اینکه در پاویون فرودگاه میگوید ما میرویم جایی که دیپلماسی هم بلد نیستیم! خب این صحبتها میشود نقل مجالس و محافل منتقدین. منتقدین در آینده وقتی بخواهند او را تضعیف کنند، مجموعهای از این اشتباهات را بیان میکنند.»
منتجبنیا ادامه میدهد: «یکی دیگر از نقاط مثبت پزشکیان این است که باند قدرتمندی نداشته است، بعضا آقایانی که میآمدند همه چیز در اختیارشان بوده و افراد خودشان را بر سرکار گذاشتهاند. البته نمیخواهم بگویم آقای پزشکیان اصلا اینطور نبوده، اتفاقا دوستان خود را از آذربایجان و استانهای دیگر آورده، اما اصلا در حد دیگران نبوده است. موضوع مطرح کردن رفع حصر و علنیکردن آن جرات میخواهد که برخی بعد از پیروزی نه جرات داشتند و نه به سراغ این موضوع رفتند. پزشکیان این موضوع را پیگیری کرد و حصر حاج آقا کروبی را حل و فصل کرد، اما خود ایشان حاضر نشد این را بپذیرد و گفت ما سه نفر بودیم که حصر شدیم و حالا یا باید همه ما آزاد شویم یا هیچکدام. یا مثلا درباره فیلترینگ صراحتا صحبت میکند و به دنبال رفع فیلتر است.»
این فعال سیاسی با اقدامات مثبت دیگر پزشکیان اشاره میکند و میگوید: «مسئله دیگر به کارگیری اهل سنت در سطوح بالا مانند استانداری است که تا به حال سابقه نداشته است. استانداران کردستان و سیستان و بلوچستان اهل سنت هستند که خیلی میتواند به رشد آن مناطق کمک کنند و فضای امنیتی شدید این استانها شکسته شده است. البته انتظار از ایشان برای رفع مشکلات بسیار زیاد است. شخصا در جلسهای که بعد از پیروزی در انتخابات با آقای پزشکیان داشتم، بیش از ۱۵ نکته را مطرح کردم که او هم استقبال کرد. مثل بازگشت دانشجویان و اساتید و کارمندان که به بهانه خالصسازی اخراج شده بودند.»
او ادامه داد: «یکی دیگر از پیشنهاداتی که عنوان شده بود، اما به طور ناقص پیگیری شده، مسئله گزینشها است. گفتم یک زمانی امام دیدند گزینشها خیلی افراطی صورت میگیرد، دستور انحلال گزینشها را دادند و مجدد بازسازی کردند. در مجموع این بحث گزینشها از آن زمان هم بدتر است. من گفتم گزینشها را یا منحل کنید یا توسط افراد عاقل بازسازی کنید. اما متاسفانه آقای پزشکیان گزینشها را در دل معاونت اجرایی بردند. معاون اجرایی که این همه کار دارد، حالا باید گزینشها را هم انجام دهند. این بسیار کار بدی است و میدانم با غرضورزی با مردم و فرزندان کشور برخورد میشود. حتی درباره بازگشت اخراجیها هم تا جایی که اطلاع دارم به صورت کامل اتفاق نیفتاده است. یا مثلا مرکز تحقیق و استراتژیک ریاستجمهوری که از زمان مرحوم آیتالله هاشمی بوده و شخصیتهای مهم و اندیشمند حضور داشتند و پژوهشها و بررسیهای متعددی را انجام میدادند، حالا آقای رئیسجمهور این را برد در دل معاونت آقای دکتر ظریف؛ خب دکتر ظریف آنقدر کار دارد که به این موارد نمیرسد. توصیه میکنم این موارد را سریعا رسیدگی کند.»
منتجبنیا با بیان این نکته که پزشکیان شعار رجوع به کارشناسان را داد و اصل این قضیه در انتخابات اصلا نباید مطرح میشد تا رقیب این را بهانه نکند، تصریح کرد: «کمیتههایی که برای انتصابات و تشکیل دولت شکل گرفتند هم یکی از یکی بدتر و زیانبارتر بود و این کمیتهها افراد مورد نظر خودشان را انتخاب و معرفی میکردند و دیگران هم پشت در مایوس و دلشکسته ماندند. همان ابتدا به دکتر پزشکیان گفتم این کمیتهها منشا لابیگری و باندبازی است. یا آن شورای راهبردی که تعدادی افراد خوب و تعدادی افراد بیربط را آوردند تا برای دولت، ریاست جمهوری و انتصابات، سیاستگذاری انجام دهند! مشورت خوب است، اما نه با هرکسی! اگر میخواست به حرفهایشان گوش دهد که اشتباه محض بود اگر هم گوش نمیکرد که سرکار گذاشتن آنها بود. به هرحال پزشکیان خودش هم این موضوع را پذیرفت.»
او در ادامه میگوید: «از سوی دیگر این هئیت دولتی که تشکیل داد مورد نظر مردم نبود. پزشکیان شعارهای اصلاحطلبی میداد و مردم بر این اساس به او رای دادند، بعد در انتخاب وزرا دقیقا برخلاف رای مردم عمل میکند. از ۱۹ وزیر دو الی سه وزیر اصلاحطلب بودند. اگر اصلاحات به صحنه نمیآمد، ایشان هرگز نمیتوانست بر رقیبی که کل مملکت را برایش بسیج کرده بودند، پیروز شود. مردم با خواهش و تمنا دیگران را سر صندوق بردند. بعد از پیروزی، پزشکیان شروع کرد به سهم دادن به سهمخواهان و یک تقسیم عجیب و ناعادلانه صورت گرفت، در این عرصه اصلاحطلبان مظلوم واقع شدند و هئیت دولتی تشکیل دادند که نه اصلاح طلب است نه مردمی.»
منتجب نیا با انتقاد از انتخاب اعضای هئیت دولت و با بیان اینکه این هئیت دولت میخواهد شعار تغییر و تحول دولت را پیاده سازی کند؟ گفت: «بسیاری از این افراد از جرگه رقبای ایشان و اصلاح طلبان هستند، اما پزشکیان آنها را در صحنه آورده و وزیر و معاون وزیر و استاندار کرده است. ایشان بعضا افرادی را آورده که اساسا با انقلاب مخالف هستند. ریشه اینها انجمن حجتیه است که انقلاب و نظام را باطل میدانند. خب اینها در دولت چه میکنند؟ به یکباره چشم باز میکنیم و میبینیم یک مجموعهای از مخالفان مردم و انقلاب در دولت پزشکیان هستند که مدام کارشکنی میکنند آنوقت پزشکیان به دنبال وفاق است! وفاق به معنای تفاهم و اتحاد باید دوجانبه باشد نه یکجانبه. طرف مقابل همچنان شمشیر به دست میخواهد به سر پزشکیان و اطرافیانش بزند آنوقت ایشان میگوید من با شما رفیق هستم. این یک شعار اشتباهی بود و عملش هم اشتباهتر».
او ادامه داد: «رئیسجمهور میتوانست مردانه بگوید اصلاحطلب هستم و دولت اصلاحطلب تشکیل میدهم و به سایر جریانها توجه میکنم، نه اینکه مخالفان خود را در صدر مدیریت بگذارد. احمدینژادی که من کاملا با او مخالف بودم، اما مردانه ایستاد و همه تیمش را از هم طیفهای خود انتخاب کرد و هرکسی هم پایش را کج میگذاشت، سریعا کنار گذاشته میشد. عقلانی انتخاب کردن وزرا هم در دوران سید محمد خاتمی بود. حالا ممکن است آقای پزشکیان بگوید من همه را کنترل میکنم، خب شما که نمیتوانید معجزه کنید. این همه اشتباه مرتکب شدید و دولت را به این افراد سپردید و خودتان هم به عنوان رئیسجمهور طبیعتا مشغلههای زیادی دارید. به جریان مخالف مردم و انقلاب میدان دادهاید و میگویید کنترلشان میکنید؟ اینها مگر میتوانند به مردم خدمت کنند؟»
منتجبنیا دبیر کل حزب اصلاحطلب جمهوریت با انتقاد از وضع معیشت مردم، گفت: «اکنون معیشت مردم به مراتب بدتر از زمان انتخابات است. مخالفین پزشکیان اینها را با عدد و رقم منتشر میکنند و در انتخابات شوراها خواهید دید که با جزئیات کاملتر این موارد را انتشار میدهند، حتی قیمت گوجه فرنگی هم گران شده است. این گرانیها توجیه ندارد و باید دید چه کسانی مسبب این وضعیت هستند، همه مسائل که به خاطر تحریمها نیست. آیا شما میخواهید رویه مرحوم رئیسی را ادامه دهید؟ مردم به تغییر رای دادند و هنوز شیرینی ریاست جمهوری شما را نچشیدند و موفقیتهای شما را آنطور که باید و شاید ندیدند. یا مثلا در انتصابات خودم پیشنهاد کردم دست وزرای اینچنینی را باز نگذارید، چون نزدیکان خود را روی کار میآوردند. اما شما گفتید اینها انتصابات را به تایید معاون میرسانند، آیا اینطور شد؟ اگر اشتباهات ادامهدار باشد در شوراها مردم به شما رای نمیدهند.»
این کارشناس سیاسی با انتقاد مجدد از رئیسجمهور گفت: «آقای پزشکیان برای انتخابات بعدی چه کسانی باید با شما رای بدهند؟ همین افرادی که در ستادهای شما فعال بودند. به مخالفین و کسانی که بهشان سهمیه و امتیاز دادید، دل نبندید. نکته بعدی مربوط به کسانی است که رای ندادند! شما فرمودید ۶۰ درصد رای ندادند و مشارکت نکردند، خب برنامه شما برای این قشر از مردم چیست؟ مردمی که شرکت نکردند حرف دارند، مشکل دارند و معتقدند رایی که میدهند موثر نیست. شما برای این مردم چه کار کردید؟ نیروهایتان را که دارید از دست میدهید. اصلاحطلبان که اکثرا ناراضی هستند، حتی بخشی از کسانی که مشارکت کردند هم ناراضی هستند. برنامه شما برای کسانی که مشارکت نداشتند چیست؟ چه گامی برای آنها برداشتید؟ نباید به اینها نیش و کنایه بزنید که؛ ما اشتباه کردیم که الان تصمیم به رای ندادند کردهاند.»