تحقیقات جدید ارتباط بین مصرف بیش از حد نوشیدنیهای مصنوعی شیرین شده و افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، نتایج تحقیقی که توسط ینگ سان و همکارانش از بانک زیستی انگلستان انجام شده، نشان میدهد مصرف بیش از حد نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش میدهد. این مطالعه بر روی ۱۳۶ هزار و ۲۷۷ شرکتکننده بدون سابقه بیماری کبدی متمرکز بود و تأثیر نوشیدنیهای شیرین شده با قند، نوشیدنیهای مصنوعی و آب میوه خالص را بر روی توسعه بیماری کبد چرب غیر الکلی مورد بررسی قرار داد.
یافتهها نشان دادند که مصرف نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی بیشترین ارتباط معنادار را با این بیماری دارد، در حالی که مصرف آب میوه خالص ارتباط کمتری نشان داد. این تحقیق همچنین به مدت ۱۰ سال ادامه داشت و ۱۰۴۳ مورد ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی ثبت شد.