ماجرای دیدار منتجب نیا و ده دبیرکل از احزاب اصلاح طلب با پزشکیان چه بود؟

با روی کار آمدن مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، انتظارات عمومی از کابینه احتمالی وی افزایش داشته است. در این میان یکی از نگرانی های عمده فعالان سیاسی، نزدیک شدن سهم خواهان و افراد مسأله دار به مسعود پزشکیان است.

در این رابطه به سراغ دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی یعنی آیت الله رسول منتجب نیا رفتیم. دبیرکل حزبی که نیروهای آن در ایام انتخابات فعالیت های بسیاری را در سطح کشور به نفع مسعود پزشکیان انجام دادند.

در ادامه گفت و گوی پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو را با این فعال پر سابقه اصلاح طلب می خوانیم:

ضمن تشکر از زمانی که اختصاص دادید، لطفاً در ابتدا کمی درباره نقش حزب جمهوریت ایران اسلامی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری توضیح دهید.

ما در حزب جمهوریت ایران اسلامی از آغاز ثبت نام کاندیداها چه در دفتر سیاسی و چه شورای مرکزی بحث های متعددی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که در صورت تأیید صلاحیت آقای پزشکیان از ایشان حمایت کنیم؛ فلذا هم بیانیه ای در حمایت از ایشان صادر کردیم و هم خود بنده نیز مصاحبه هایی در این رابطه داشتم.

در جلسه احزاب اصلاح طلب خط امامی که متشکل از یازده حزب همفکر است نیز به این نتیجه رسیدیم که باید از آقای پزشکیان حمایت کنیم. به محض تأیید صلاحیت ایشان ما با صدور بیانیه ها و مصاحبه های مختلف، حمایت قاطعی از آقای پزشکیان به عمل آوردیم و خود بنده نیز سفرهای تبلیغاتی را به نفع ایشان آغاز کردم و به پرسش های افراد در ستادهای آقای پزشکیان پاسخ گفتم. یکی از این سفرها، سفر به مشهد مقدس بود که اینجانب سخنرانی های متعددی در حمایت از دکتر پزشکان داشتم و روز دوم حضور ما در مشهد مصادف شد با سفر ایشان به این شهر که دیدار مختصری نیز در حرم امام هشتم با هم داشتیم.

سخنرانی هایی در تهران، قم و شهر ری داشتیم و در ستاد های مختلف حضور می یافتیم و مذاکرات توجیهی و تشویقی با اعضای ستاد انجام می دادیم تا مشارکت در انتخابات به نفع آقای پزشکیان افزایش یابد. تماس هایی هم بنده شخصا با ایشان در ایام تبلیغات داشتم. به عنوان مثال درباره کم توجهی ستاد ایشان نسبت به اقوام و مذاهب احساس نگرانی کردم و پیامکی برای آقای پزشکیان ارسال کردم. هنگامی هم که ایشان در فرودگاه اهواز در حال بازگشت به تهران بودند بنده تلفنی با او صحبت کردم و مسأله اهل سنت و مذاهب را مطرح کردم و ایشان گفتند که حواسشان هست و خیال ما راحت باشد.

من در مدت تبلیغات بارها با آفای پزشکیان از طریق پیام درباره موضوعات سخنرانی هایشان و برخی مواردی که اعضای حزب به واسطه فعالیت میدانی مطرح می کردند، با ایشان در ارتباط  بودم و آقای دکتر هم محبت داشتند و به این موارد جامه عمل می پوشانیدند.

لیست کامل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بسته شد + اسامی
هم اکنون بخوانید

ارزیابی بنده این است که برخورد حزب جمهوریت ایران اسلامی با این انتخابات بسیار مثبت، فعال و مؤثر بوده است. لازم است بنده از اعضای حزب جمهوریت تشکر کنم که فعالانه در ستادهای مردمی برپا شده توسط سردار مولوی حضور داشتند. این فعالیت تا آنجا بود که حتی در برخی استان ها از جمله تهران و البرز عملاً این ستادها توسط اعضای حزب جمهوریت اداره می شدند.

واکنش حزب پس از پیروزی آقای پزشکیان چه بود؟

پس از پیروزی آقای پزشکیان حزب جمهوریت بیانیه داد و به ایشان و ملت ایران تبریک گفت.

پس از انتخاب ایشان به عنوان رئیس جمهور نیز بنده تماسی با وی داشتم و درباره ساختار و شاکله ستاد و کمیته هایی که بنا بود وزرا را انتخاب کنند به ایشان مواردی را متذکر شدم و آن بزرگوار نیز محبت کردند و قول بررسی دادند.

افرادی در این مدت به من مراجعه می کنند که صاحب تخصص هستند و من هم با حفظ امانت داری آنها را برای آقای پزشکیان می فرستم تا خارج از شورای راهبری بررسی کنند.

چرا خارج از شورای راهبری؟

زیرا همان طور که گفتم ما انتقاداتی به چینش و عملکرد کمیته های این شورا داریم و احساس کردیم که ممکن است این کمیته ها به جای انتخاب اصلح، درگیر برخی رانت بازی ها شوند.

شنیده شد که جمعی از احزاب اصلاح طلب خط امامی جدای از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات دیداری با دکتر پزشکیان داشته است. ماحصل آن جلسه چه بود؟

جمعی از احزاب اصلاح طلب خط امامی طی جلساتی که داشت مصوب کرد که دیداری با آقای پزشکیان داشته باشد تا نظرات خودمان را پیرامون موارد مختلف به ایشان منتقل کنیم. بنده مأمور شدم که قضیه را پیگیری کنم و خوشبختانه در اسرع وقت این ملاقات مهیا شد و در بیست و هفتم تیر ماه به دیدار آقای پزشکیان رفتیم.

در این جلسه، از پتانسیل و ظرفیت احزاب خط امامی و انتقاد از شاکله ستاد و حضور برخی افراد مسأله دار که متناسب شأن ایشان نبودند صحبت شد و پیشنهاداتی نیز به آقای پزشکیان ارائه شد که مورد استقبالشان قرار گرفت. آقای پزشکیان تاکید کردند که من خودم در پایان باید درباره کابینه تصمیم بگیرم و از ما خواستند که لیستی تهیه کنیم. ما نیز فردای آن روز این لیست را تهیه کردیم و تحویلشان دادیم.

از دیگر موارد مطرح شده درباره رفتار آقای پزشکیان بود که هم مردمی باشد و هم باعث نشود عده ای ایشان را متهم به پوپولیسم کنند. در این رابطه نیز ما یک طرح افکار سنجی را با کمک آقای بهمن زاده به ایشان ارائه دادیم که بحمدلله مورد استقبالشان هم واقع شد.

وزارت امور خارجه آلمان سفیر ایران را فراخواند
هم اکنون بخوانید

منظورتان از این احزاب اصلاح طلب خط امامی، چه احزابی است؟

انجمن اسلامی معلمان ایران با دبیرکلی  صفر اسلامی

حزب جوانان ایران اسلامی با دبیرکلی محمد خونچمن

حزب اسلامی کار با دبیرکلی حسین کمالی

حزب اراده ملت ایران  با دبیرکلی احمد حکیمی پور

حزب تدبیر و توسعه با دبیرکلی آقای محسن باقرزاده

حزب وحدت و همکاری ملی با دبیرکلی سید علی موسوی

حزب اقتدار ملت ایران با دبیرکلی مجید بهمن زاده

حزب مردمسالاری با دبیرکلی مصطفی  کواکبیان

مجمع نیروهای خط امام با دبیرکلی  سید هادی خامنه ای

بنیاد بین المللی صلح  با دبیرکلی محسن رهامی

حزب جمهوریت با دبیرکلی رسول منتجب نیا

اسامی ترتیب خاصی ندارد.

 درباره انتخاب آقای عارف به عنوان معاون اول رئیس جمهور چه دیدگاهی دارید؟

انتخاب شایسته دکتر عارف به معاون اولی بسیار موجب خرسندی فعالان اصلاح طلب و امیدبخش بود. آقای عارف در شورای راهبری حضور نداشتند اما ما تمایل داشتیم  که ایشان در دولت حضور جدی داشته باشند. آن روزی هم که حکم ایشان زده شد، روز قبلش من یک مصاحبه با خبرگزاری شفقنا داشتم که در آنجا اشاره داشتم که آقای عارف به جهت شخصیتی که دارند می توانند به دولت وزن خوبی بدهند و مناسب است که از ایشان در مراتب بالا استفاده شود. البته این مصاحبه فردای آن روز یعنی در روز تنفیذ منتشر شد. وقتی خبر انتصاب آقای دکتر عارف به معاون اولی منتشر شد من نیز پیام تبریکی دادم و این انتصاب را به فال نیک گرفتم.

وضعیت احزاب را در دولت چهاردهم چگونه پیش بینی می کنید؟

آقای پزشیان اعتقاد به وجود احزاب قدرتمند دارند و احزاب زمانی قدرتمند می شوند که دولت ها از آنها حمایت کنند. امیدواریم در دولت ایشان برخلاف برخی دولت های گذشته، احزاب مورد حمایت قاطع قرار گیرند و خود احزاب نیز بتوانند به وظایف خود عمل کنند و پیشنهادات جامع و کاملی را با درک درست از مصالح کشور برای پیشرفت ایران اسلامی ارائه دهند.

وسخن پایانی…

امیدواریم که جناب آقای پزشکیان در انتخاب هایشان کمال دقت را داشته باشند و تسلیم سهم خواهان نشوند. به ویژه با حضور دکتر عارف این امید افزایش یافته است که انتخاب هایی اصولی و مناسب برای کابینه صورت پذیرد.

لازم می دانم در پایان از شخصیت ممتاز آقای دکتر ظریف که خالصانه و با تمام وجود از دکتر پزشکیان حمایت کردند تشکر فراوان کنم. همچنین قدردان سایر عزیزانی که امکان نام بردن از ایشان در این مجال مهیا نیست اما با خلوص نیت برای آقای پزشکیان وقت گذاشتند و موجب این پیروزی بزرگ برای ملت شدند نیز هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =

دکمه بازگشت به بالا