منتجب نیا: حضور عارف در کابینه «وزن و اعتبار» دولت را بالا می برد

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی تأکید کرد: حضور دکتر عارف در کابینه دولت فقط در بُعد تلاش و کار فیزیکی قابل توجه نیست بلکه چنین شخصیت هایی وزن و اعتبار دولت را بالا می برند و برای مجموعه دستگاه های اجرایی، اندیشه و خلاقیت به ارمغان می آورند.

به گزارش اعتماد نو، آیت الله رسول منتجب نیا در گفت وگو با شفقنا و در پاسخ به این پرسش که «دکتر محمدرضا عارف می تواند در دولت جدید چه نقشی ایفا کند؟» گفت: دکتر محمدرضا عارف یک شخصیت وزین، علمی، فرهنگی و متدین در جامعه ماست، ما از این شخصیت ها در کشور کم داریم. یک شخصی که چهره دانشگاهی است، رییس دانشگاه، وزیر و معاون اول رییس جمهور بوده و در زمینه های مختلف سیاسی و تشکیلاتی شرکت داشته و اکنون هم جزو مجمع تشخیص مصلحت است و مورد اعتماد رهبری و مسئولان نظام می باشد.

وی ادامه داد: باید قدر دکتر عارف شناخته و از نظرات ایشان استفاده شود. آقای دکتر عارف نظرات، پیشنهادات، تجربیات و ملاحظاتی دارد و باید نظرات ایشان تا حد ممکن تأمین شود. دکتر عارف با دکتر پزشکیان وجوه مشترک زیادی دارند.

آقای منتجب نیا گفت: به جناب آقای پزشکیان توصیه می کنم که از این چهره ها و شخصیت های ریشه دار، وزین، اصیل و علمی نهایت استفاده را ببرند. هر چه از این شخصیت ها در تشکیلات دولت چهاردهم باشد، افراد فرصت طلب و سهم خواه و افرادی که دوستی و همکاری با دولت را برای منافع شخصی و جناحی خود می خواهند، به موفقیت نخواهند رسید.

وی تأکید کرد: دولت به افراد اندیشمند، دلسوز و افرادی که مورد اعتماد مردم و نظام باشند و در عین حال اصلاح طلب هم باشند و افکار ارتجاعی نداشته باشند، نیاز دارد که دکتر عارف این ویژگی ها را دارند. ایشان در سال ۹۲ با اینکه ستاد تشکیل داده بود و اکثر نیروهای اصلاح طلب برای ایجاد وحدت بین اصلاح طلبان و پیروزی در مقابل جناح رقیب تجمع کرده بودند، اما ایشان ایثار و فداکاری کرد و از کاندیداتوری انصراف داد. باید قدر چنین شخصیت فداکاری شناخته شود و جایگاه ایشان مشخص گردد.

وی بیان کرد: حضور دکتر عارف در کابینه دولت فقط در بُعد تلاش و کار فیزیکی قابل توجه نیست بلکه چنین شخصیت هایی وزن و اعتبار دولت را بالا می برند و برای مجموعه دستگاه های اجرایی، اندیشه و خلاقیت به ارمغان می آورند.

وی گفت: چند وقت پیش با دکتر عارف که صحبت می کردم ایشان می گفت من معتقدم و به دوستان هم توصیه دارم که با تمام وجود از آقای پزشکیان حمایت کنیم تا ایشان بتواند در دولت موفق باشد، کسی که چنین اعتقادی دارد و به دنبال همکاری مضاعف است، وجودی مغتنم دارد و از دکتر پزشکیان تقاضا می کنم از این چهره ها نهایت استفاده را ببرند.

وی تأکید کرد: رییس جمهور از چهره هایی که تجربه کافی ندارند یا فرصت طلب هستند و می خواهند سهم خواهی کنند، استفاده کلیدی نکند و در دولت و تشکیلات ستادی خود افراد پاکدامن و سالم مانند خودشان و افرادی که فقط دغدغه خدمت به جامعه و مردم و کسب رضای خدا را دارند، به کار بگیرند، آن زمان است که خدای متعال کمک می کند و مردم هم حمایت می کنند و می تواند یک دولت کاملاً موفقی باشد و مشکلات را به حداقل برساند.

اصلاحات همچون مشروطه به‌دنبال تغییر مناسبات در چارچوب قانون است
هم اکنون بخوانید

آقای منتجب نیا در ادامه تحلیلی از چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ارایه داد و اظهار داشت: انتخابات اخیر ریاست جمهوری در میان ادوار انتخابات، ویژگی خاصی داشت و یک نتیجه غیرمنتظره از آن به دست آمد به دلیل آنکه در دوره های مختلف شاهد بودیم که برخی نهادها و تشکیلات حکومتی و دولتی از یک یا چند کاندیدا ولو به صورت غیرمستقیم حمایت می کردند که نوعا هم موفق نمی شدند. ما در دوم خردادماه سال ۱۳۷۶ شاهد بودیم که بسیجی از نهادهای انقلابی و برخی تشکیلات های زیرمجموعه های دولت به وجود آمده بود ولی در این دوره از همه دوره ها متفاوت تر بود چون اولا در میان ۸۰ کاندیدایی که صلاحیت اولیه را داشتند فقط ۶ نفر را تائید صلاحیت کردند که این امر تازه و جدیدی بود و در میان این ۶ نفر، یک نفر از کاندیداهایی که منتسب به اصلاح طلبان یا مستقلین است تائید صلاحیت شد و یک کاندیدا در برابر ۵ کاندیدا قرار گرفت. معلوم بود که تعدادی از این کاندیداها پوششی و سپر بلای کاندیدای اصلی هستند. کاندیدای اصلی آن جناح، آقایان قالیباف و جلیلی بودند و مابقی می خواستند جاده را صاف کرده و از آن کاندیدای اصلی حمایت کنند. دکتر پزشکیان تنهای تنها بود و این ۵ کاندیدا همه مقابل ایشان به صورت مستقیم و غیرمستقیم صف بندی کرده بودند.

وی با بیان اینکه برخی از اعضای دولت و برخی از نمایندگان مجلس حامی آقای جلیلی بودند، تصریح کرد: در میان تشکیلات های دولتی، معاون اجرایی رئیس جمهور، رئیس ستاد انتخابات آقای جلیلی شده بود و امر تازه ای بود چون براساس قانون، دولتی ها باید از سمت خود استعفا دهند اما ایشان مسئولیت را پذیرفته بود. برخی از وزرا برای تبلیغ به نفع آقای جلیلی بسیج شده بودند. نمایندگان مجلس هم اکثرا چه نمایندگان فعلی و چه بخشی از نمایندگان ادوار پشت سر دکتر جلیلی بودند. برخی از نهادهای انقلابی که قانونا و شرعا از موضع گیری های حزبی و سیاسی ممنوع هستند، پشت سر آقای جلیلی قرار گرفته بودند. نهادهایی مانند کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) هم وارد صحنه شده بودند به گونه ای که رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در همایش انتخاباتی آقای جلیلی سخنرانی کرده بود.

وی افزود: از طرفی آنهایی که به کاندیدای راست رای می دهند، رایشان تکلیفی و تشکیلاتی است و به صلاحیت و شایستگی رای نمی دهند بلکه به کسی رای می دهند که در دایره جناح آنها باشد. طرف دیگر، در جناح مقابل (اصلاح طلبان و مستقلین) قرار می گیرند که اینها هم دو دسته هستند، کسانی که مانند جناح راست احساس وظیفه تشکیلاتی کرده و به آقای پزشکیان رای می دهند، تعداد زیادی هم وارد صحنه نشدند به دلیل آنکه اکثریت جامعه وارد نشدند یا تحریم کردند یا بی تفاوت بودند.

تحویل پاستور به پزشکیان توسط مخبر
هم اکنون بخوانید

وی با یادآوری اینکه ۶۰ درصد مردم در مرحله اول انتخابات شرکت نکردند، گفت: اکثریت جامعه رای خاموش یا خاکستری بودند که رسما اعلام کردند شرکت نمی کنیم و شاید ناامید بودند. نتیجه این می شود که آقای جلیلی پیروز انتخابات خواهد شد و پزشکیان شکست خواهد خورد که این تحلیل در مرحله اول دچار خدشه شد و دیدیم که آقای پزشکیان به عنوان نفر اول منتخب به مرحله دوم راه یافت.

آقای منتجب نیا اضافه کرد: در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، صبح روز اخذ رأی تقریباً این معادله ای که عرض کردم تا نزدیک ظهر خیلی تفاوت پیدا نکرد، بنده و تیم های مختلف که برای سرکشی به محل اخذ رأی می رفتیم، متوجه شدیم که تمایل برای شرکت در انتخابات نسبت به مرحله اول چندان تغییر نکرده و درصدی از مرحله اول بیشتر بود، اما بعداز ظهر که برای سرکشی مجدد رفتیم، متوجه شدیم که روحیات تغییر کرده و چهره ها خندان و مصمم است، افرادی که وارد صحنه شدند، معلوم بود که بیشترشان از کسانی هستند که در مرحله اول وارد نشده بودند و در مرحله دوم تصمیم گرفته بودند به صحنه بیایند و تغییری ساختاری ایجاد کنند.

وی گفت: بنده در بعدازظهر روز برگزاری مرحله دوم انتخابات به دوستان گفتم به نظرم قضیه تمام شده و احساس می کنم  یک نسیم الهی در حال وزیدن است و خدای متعال می خواهد دل ها را به حرکت در بیاورد و مردم حرف آخر را بزنند. ساعت به ساعت که جلو رفتیم و از مناطق مختلف محل اخذ رأی در تهران سرکشی کردیم، دیدیم که وضعیت تغییر کرده است. از غروب به بعد هم جمعیت فوج فوج پای صندوق آمدند و صف ها طولانی تر شد و هم رأی آقای پزشکیان با یک فاصله ای افزایش پیدا کرد و در نهایت نشان داده شد که پیروز میدان آقای پزشکیان است.

آقای منتجب نیا بیان کرد: در مرحله دوم انتخابات برخلاف همه تحلیل ها و معادلات که عنوان شد مردم پای صندوق ها نمی آیند و آقای پزشکیان رأی نمی آورد و گروه های تشکیلاتی و حزبی به آقای جلیلی رأی می دهند، ولی شاهد بودیم که این معادلات عملی نشد و آقای پزشکیان پیروز میدان گردید.

لازم به ذکر است طبق اعلام روابط عمومی حزب جمهوریت ایران اسلامی، این مصاحبه روز شنبه مورخ ۶ مردادماه انجام شده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =

دکمه بازگشت به بالا