افزایش ظرفیت جابجایی زائران اربعین/ پیگیری لغو آزادسازی نرخ بلیت هواپیما

وزیر راه و شهرسازی ضمن بیان اینکه لغو آزادسازی نرخ بلیت هواپیما را از سران قوا دنبال می‌کنیم و قیمت‌ها باید اصلاح شوند، گفت: ظرفیت جابجایی زائران اربعین در سال جاری افزایش خواهد داشت و نرخ بلیت پروازها به زودی تعیین می شود.

به گزارش اعتماد نو به نقل از ایسنا، مهرداد بذرپاش در نشست خبری که به منظور تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم امروز در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: در کلان پروژه مسکن دو نگاه وجود دارد. اول اینکه دولت چه نقشی باید در بخش مسکن ایفا کند و اینکه آیا باید مداخله ای در این بخش داشته باشد یا خیر؟ اگرچه دارای نقش حداکثری در این بخش بودیم و تا آخر نیز پای کار هستیم.

وی افزود: بر اساس آمارها با کاهش ساخت و ساز در مسکن مواجه بودیم. وقتی تولید مسکن کم شود اثر مستقیمی در تورم می‌گذارد. طبق آماری که مرکز آمار ارائه داده است در سال ۱۳۹۹ تولید مسکن رشد منفی ۱۳ درصدی را شاهد بود. در سال ۱۴۰۰ این رشد به منفی ۶.۹ درصد رسید که با اقدامات انجام شده این عدد در سال ۱۴۰۲ رشد ۷.۱ درصدی داشته است که نشان دهنده تولید ساخت و سازهای گسترده و رشد و تولید مسکن است‌.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اگر نگاه مداخله دولت را حداقل می‌دیدیم این حد از عملیات ساخت و ساز ملی را شاهد نبودیم.

بذرپاش در ادامه گفت: بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد در نهضت ملی یا ساخته شده یا در حال ساخت است که بخشی از آن به مردم تحویل و بخشی نیز در حال پیشرفت است.

وی عنوان کرد: در بخش تامین زمین برای مسکن از ۱۰۰ هزار هکتار در بخش شهری و روستایی عبور کردیم. در بخش شهری بیش از ۵۰ هزار هکتار وارد نهضت ملی مسکن شده و حدود ۵۰ هزار هکتار هم در محدوده های روستایی تامین زمین شده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا قبل سال ۱۴۰۲ مجموعه زمین‌های روستایی که تحویل مردم شد ۸۰۰ هزار قطعه بود، گفت: در سال ۱۴۰۲ و چهار ماهه ۱۴۰۳ بیش از یک میلیون قطعه زمین وارد سامانه و تحویل مردم شده است.

به گفته وی برای مسکن مهر ۱.۱ میلیون واحد تامین زمین در محدوده شهری انجام شده بود که در این دولت برای ۱.۹ میلیون واحد در کمتر از سه سال تامین زمین شده است.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صحبت هایش به اقدامات وزارت راه و شهرسازی در بخش بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: توجه به بافت فرسوده یکی از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم بود. میانگین تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره در بافت فرسوده در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه ۴۷ هزار پروانه بود که این عدد در دولت سیزدهم به ۹۴ هزار پرونده رسید.

وی اضافه کرد: سالانه ۸۰ هزار قرارداد نوسازی خانه های روستایی در دولت یازدهم و دوازدهم داشتیم که این عدد در دولت سیزدهم به ۱۶۵ هزار قرارداد رسید.

بذرپاش در ادامه به قانون مالیات بر خانه‌های خالی نیز اشاره کرد و گفت: قانون مالیات بر خانه‌های خالی که از گذشته مطرح بود برای اولین بار در یک و نیم سال گذشته اجرایی شد و ۱۲۰ هزار واحد مسکونی خالی توسط وزارت راه به سازمان مالیاتی معرفی شد. همین هشدار سبب شد تا عرضه بیش از ۱۸۰ هزار واحد خالی را به بازار شاهد باشیم.

آذر منصوری: دولت ائتلافی صاحب ندارد
هم اکنون بخوانید

وی همچنین به تصویب کمیسیون عمران و مسکن در دولت سیزدهم و تشکیل ۱۸ جلسه شورای عالی مسکن نیز اشاره کرد.

بذرپاش با بیان اینکه  تورم نقطه به نقطه خرداد امسال به کمتر از ۱۰درصد یعنی ۹.۷درصد رسید، گفت: این نشان می‌دهد که عرضه زمین و مسکن گسترده تر از گذشته شده و ادامه دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه احتکار زمین یکی از دلایل گرانی مسکن است،گفت: مطابق یکی از این احکام ۰.۲ درصد از پهنه کل سرزمینی به پهنه‌های شهری اضافه خواهد شد. بر اساس برآوردها ۳۰۰ هزار هکتار زمین می‌تواند به پهنه‌های شهری در سراسر کشور اضافه شود که این اقدام از احتکار زمین نیز جلوگیری می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به طرح ۲۷ شهر ساحلی نیز اشاره کرد و گفت: مکان یابی این شهرها انجام شده است. احداث شهر جدید خلیج فارس و مکران مرکزی در حال انجام است. این شهرها حداقل ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن اضافه می کند.

وی در ادامه عنوان ‌کرد: افزایش سرمایه بانک مسکن نیز یکی دیگر از اقدامات خوب در این دولت بود و قرار است ۱۰۰ همت به سرمایه بانک اضافه شود.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به سامانه خودنویس نیز اشاره کرد و گفت: سامانه خودنویس واسطه بین موجر و مستاجر را به حداقل می‌رساند. بیش از ۶۵۰ هزارعقد قرارداد بین موجر و مستاجر در این سامانه ثبت شده است. وعده داده بودیم که بخش خرید و فروش مسکن نیز در این سامانه اضافه شود.این اقدام شروع شده و تا کنون ۲۵۰ هزار عقد قرارداد خرید و فروش در سامانه ثبت شده است و امیدواریم تا پایان سال به وسیله این سامانه  مشکلات مردم در اجاره و خرید و فروش  بدون واسطه حل شود.

بذرپاش همچنین افزود: تا امروز بیش از ۱۱۰ هزار بازرسی از مشاوران املاکی انجام شده است که البته هنوز کافی نیست و باید ادامه یابد. همچنین در این بازرسی ها بیش از ۳۲۰میلیارد تومان جریمه تعزیراتی انجام شد.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به مسکن مهر نیز اشاره کرد و گفت: ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰هزارمسکن مهر به دولت به ارث رسید که حدود ۱۴۰ هزار واحد آن به اتمام رسیده است. همچنین ۳۵ هزار میلیارد تومان هم از منابع مولدسازی برای اتمام مسکن مهر تامین کردیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش  به جابه‌جایی مسافران در اربعین اشاره کرد و گفت: عملیات اربعین سال گذشته با کمترین حاشیه انجام شد و مشکلات کمتر بود و امسال نیز امیدواریم با کمترین مشکل این مراسم برگزار شود.

بذرپاش تصریح کرد: از تاکسی های اینترنتی برای جابه‌جایی مسافران در این ایام دعوت کردیم. ظرفیت پارکینگ‌ها ۲۰ درصد افزایش پیدا خواهند کرد. خدمات و تسهیلاتی در پایانه‌ها در نظر گرفته شده است. نقاط حادثه خیر در مسیرهای اربعین برطرف شده است. پروازهای اربعین را افزایش خواهیم داد. نرخ بلیت پروازها به زودی تعیین می شود. امسال تردد دریایی نیز اضافه شده است؛ اگرچه ظرفیتی محدودی دارد ولی شروع خوبی است. همچنین ظرفیت جابه‌جایی ریلی را نیز ۲۰ درصد افزایش دادیم. اعزام زائران نیز از ۲۱ ایستگاه به اربعین انجام خواهد شد.

بذرپاش در ادامه نشست به تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه حمل و نقل برگزار شد،اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ رکورد ترانزیت خارجی کشور را زدیم؛ به طوری که مجموع ترانزیت جاده ای و ریلی به بیش از ۱۷میلیون تن رسید و این در حالیست که رکورد قبلی ترانزیت کشور سال ۹۳، ۱۲میلیون تن بود.

وزرای دفاع و نیرو به سوالات اعضای کمیسیون اقتصادی پاسخ دادند
هم اکنون بخوانید

وی افزود:در بخش جاده ای در سال گذشته ۱۴.۷۵میلیون تن ترانزیت داشتیم که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ رشد ۵۸درصدی را نشان می دهد.طبق قانون برنامه هفتم در سال اول این برنامه ترانزیت ١۶ میلیون تنی هدف‌گذاری شده اما با این روند میزان ترانزیت تا پایان امسال از ٢٢ میلیون تن عبور می‌کند.همچنین در ۴ماهه امسال نیز رشد ۵۶ درصدی را در این بخش شاهد هستیم.

بذر پاش همچنین عنوان کرد: رئیس جمهور شهید دیپلماسی‌های اثربخشی را در کشورهای همسایه دنبال می‌کرد که از جمله آنها می‌توان به تسهیل تردد و تجارت، تعرفه های ترجیحی و توافقی، ایجاد گذرگاه های جدید ترانزیتی و توافقات برای جابه جایی بار از طریق ریل اشاره کرد.

وی همچنین به کلان پروژه‌های حمل و نقلی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت:توافقات نهایی برای تکمیل پروژه های رشت_آستارا، بهره برداری از پروژه رشت _کاسپین،انجام پروژه کریدور شرقی، تکمیل پروژه شلمچه به بصره و  همچنین پروژه ارس نیز از جمله این اقدامات است. همچنین چندین قطعات ریلی نیز به بهره برداری رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی به ممنوعیت واردات واگن‌های مسافربری در گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از احکام خوب برنامه هفتم توسعه، واردات کشنده‌ها و واگن‌های با عمر ۱۵ سال است که در این زمینه ابتدا از توان داخلی نیز استفاده خواهد شد.

وی همچنین به رکوردشکنی مسافران ریلی با ۳۲ میلیون مسافر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تقاضا در این زمینه ۲.۵ برابر این میزان است.

بذرپاش در ادامه با بیان اینکه در حوزه احداث بزرگراه و آزادراه رشد ۳۵.۵ درصدی داشتیم،‌عنوان کرد: در دولت سیزدهم ۳۲۷ کیلومتر آزادراه جدید در کشور احداث شد و طول آزادراه‌ها به سه هزار و ۵۳ کیلومتر رسید. همچنین با ساخت سه هزار و ۵۸۶ کیلومتر بزرگراه، طول مسیرهای بزرگراهی به ۴۸ هزار کیلومتر افزایش یافت.

به گفته وی در بخش راه‌های روستایی بیش از ۷هزارو۴۰۰ کیلومتر احداث راه انجام شده است که رشد ۳۴ درصدی نسبت به دولت قبل داریم.۱۹۱۱ نقطه حادثه‌خیر در این دولت رفع خطر شده است.

وزیر راه وشهرسازی همچنین در ادامه گفت: فاز دوم فرودگاه امام را برای رسیدن به ظرفیت بیش از ۵۰ میلیون مسافر را عملیاتی کردیم. چندین فرودگاه و همچنین ترمینال به بهره برداری رسید. همچنین توسعه بنادر چابهار، خمیر و امیرآباد را در دست داشتیم. از طرفی ترانزیت دریایی نیز رشد ۴۹ درصدی داشته است.تخلیه و بارگیری بنادر نیز به ۲۸ میلیون تن افزایش یافت. همچنین ۲۴ میلیون مسافر از طریق حمل و نقل دریایی جابه جا شدند که با رشد ۱۴۰ درصدی در این بخش همراه بود. از طرفی رشد ۴۲ درصدی نیز در بخش جابه‌جایی هوایی مسافران در داخل کشور اتفاق افتاده است.

بذرپاش در بخش دیگری از صحبت‌هایش به آزادسازی نرخ بلیت هواپیما نیز اشاره کرد و گفت: وقتی سه برابر عرضه موجود تقاضا وجود دارد آزادسازی بلیت هواپیما  درست نیست. امروز عرضه برابر با تقاضا نیست. آزادسازی زمانی معنا پیدا می کند که عرضه و تقاضا متناسب باشد.

وی با اشاره به اینکه موضوع لغو آزادسازی نرخ بلیت هواپیما را از سران قوا دنبال می‌کنیم و قیمت‌ها باید اصلاح شوند، بیان کرد: در حال حاضر شرکت‌های هواپیمایی نرخ سوخت ۶۰۰ تومانی دریافت می کنند در حالی که  قیمت بنزین معمولی برای مردم ٣۵٠٠ تومان است. این یعنی ایرلاین‌ها از سوخت یارانه‌ای بهره‌مند هستند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =

دکمه بازگشت به بالا