رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با انتقاد از وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا گفت که در روابطشان با واشنگتن بازنگری خواهند کرد.
به گزارش اعتماد نو به نقل از ایسنا، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد که وتوی آمریکا ناامیدکننده و غیرمسئولانه بود و نقض آشکار حقوق ملت فلسطین و همچنین چالشی برای اراده جامعه بینالمللی است.
وی در گفتوگو با خبرگزاری وفا خاطرنشان کرد: مسئولیت کامل نابسامانیهای اوضاع منطقه برعهده دولت آمریکا است و واشنگتن بداند بدون ایجاد راهحل عادلانه برای مساله فلسطین، خاورمیانه ثبات را نخواهد دید.
محمود عباس در بخش دیگری گفت: در روابط دوجانبه خود با آمریکا بازنگری خواهیم کرد و از منافع مردم و مساله فلسطین محافظت میکنیم. دولت کنونی آمریکا به وعدهها و معاهدات خود عمل نکرده و به اسرائیل اجازه داد که دولت فلسطین(تشکیلات خودگردان ) را تضعیف کند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ما در آستانه مرحله جدید و دشواری هستیم و گزینههای متعددی برای محافظت از حقوق و هویت خود پیش رو داریم.
وی گفت: برای حفاظت از تصمیم مستقل ملی، راهبرد جدیدی را در پیش خواهیم گرفت و بر اساس یک نگاه فلسطینی و نه رویکرد آمریکایی و یا دستورات منطقهای حرکت خواهیم کرد. ما گروگان این سیاستهای شکست خورده که برای همه آشکار شده است، نخواهیم ماند.
عباس خاطرنشان کرد: نسلکشی مداوم ملت فلسطین و حمله علیه آنروا که با هدف گرسنه کردن مردم فلسطین انجام میشود، منطقه را به لبه پرتگاه خواهد برد.
رئیس تشکیلات خودگردان گفت: آمریکا تمام قوانین بینالمللی را نقض کرد و به تمام وعدههایش درمورد راهحل دو دولتی و تحقق صلح در منطقه عمل نکرد. آمریکا باید در سیاستهای اشتباه خود بازنگری کند. درحالی که تمام دنیا به دنبال اجرای قوانین بینالمللی است و در کنار ملت فلسطین ایستاده است آمریکا به حمایت های خود از اشغالگران ادامه میدهد و اسرائیل را ملزم به توقف جنگ نمیکند بلکه از آن حمایت مالی و تسلیحاتی میکند تا با آن کودکان ما را بکشد و خانههایمان را ویران کند. آمریکا در محافل بینالمللی نیز در مقابل ما ایستاده است و مواضعش در راستای امنیت و ثبات منطقه و جهان نیست.
آمریکا در جلسه بامداد جمعه شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی الجزایر که خواستار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل میشد را وتو کرد.
آمریکا پیشتر تهدید کرده بود قطعنامه را وتو میکند. تصویب این قطعنامه به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بود.
در این رأیگیری، ۱۲ عضو شورای امنیت به قطعنامه رأی مثبت دادند و آرای انگلیس و سوئیس نیز ممتنع بود. این چهارمین وتوی آمریکا در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه است.