پهپاد، بازوی بلند ارتش یمن در مقابله با دشمنان

جنگ داخلی، تهاجم همه‌جانبه خارجی و بنیه ضعیف اقتصادی می‌تواند بزرگترین ارتش‌های جهان را نیز تا مرز فروپاشی بکشاند؛ قاعده‌ای که البته ارتش یمن به مثال نقض آن بدل شده و با نوآوری‌هایی اکنون قدرت‌های بزرگ جهان را نیز به چالش می‌کشد.

به گزارش اعتماد نو به نقل از ایسنا، در بخش اول گزارش مولفه‌های قدرت ارتش یمن، به توان موشکی این کشور پرداختیم که توانسته با مهندسی معکوس و نیز طرح‌های ابداعی، طیف متنوعی از موشک‌ها را پدید بیاورد که در کنار بازوی دیگر ارتش یمن یعنی پهپادها، قدرت دفاعی و تهاجمی بسیار خوبی برای این کشور ایجاد کرده است.

ب) پهپادها

یمن اکنون در هر سه دسته پهپادها، یعنی پهپادهای شناسایی و اطلاعاتی، پهپادهای انتحاری و پهپادهای هجومی داری نمونه‌های موفقی است که به ویژه در پهپادهای انتحاری عملیات‌های موفق و تاثیرگذاری به نام نیروهای مسلح این کشور ثبت کرده‌اند.

از راهبردی‌ترین ویژگی‌های پهپاد، مشغول کردن سامانه‌های پدافندی است تا موشک‌ها به عنوان عامل اصلی حمله بتوانند راحت‌تر از سد دیواره دفاعی عبور کنند و به همین دلیل در عملیات‌های مهم معمولا به شکل ترکیبی از موشک و پهپاد استفاده می‌شود.

پهپادها به دلیل ارزان قیمت بودن و البته برد بسیار بلند گزینه مناسبی برای حملات انبوه به پایگاه‌ها و مراکز استراتژیک دشمن محسوب می‌شوند. یکی از راهبردی‌ترین ویژگی‌های استفاده از پهپاد مشغول کردن سامانه‌های پدافندی است تا موشک‌ها بتوانند راحت‌تر از سد دیواره دفاعی عبور کنند. در واقع درست است که پهپادها به دلیل سر جنگی کوچک، در حملات دور برد قدرت تخریب بالایی ندارند اما راه را برای موشک‌های پر قدرت باز می‌کنند و به همین دلیل در عملیات‌های مهم معمولا به شکل ترکیبی از موشک و پهپاد استفاده می‌شود؛ موضوعی که از دید تصمیم‌گیران و طراحان عملیات در ارتش یمن مخفی نمانده است.

توسعه توان پهپادای یمن همانند بخش موشکی این کشور بسیار سریع اتفاق افتاده است به گونه‌ای که یمنی‌ها ظرف کمتر از ۱۰ سال از پهپادهای ساده اطلاعاتی با برد ۱۵ کیلومتر به پهپادهای بمب افکن و انتحاری با برد بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر رسیده‌اند.

نیروی زمینی ارتش به عنوان یک نیروی بازدارنده شناخته می‌شود
هم اکنون بخوانید

برخی از مهمترین پهپادهای نیروهای مسلح یمن

پهپاد رقیب

یکی از اولین نمونه‌های پهپادهای یمنی است که یک پهپاد شناسای و اطلاعاتی ابتدایی با برد ۱۵ کیلومتر است و با توجه به بدنه کوچک آن بیشتر برای رصد مواضع دشمن به کار گرفته می‌شد.

پهپاد هدهد نیز همانند رقیب یک پهپاد شناسایی است که البته برد عملیاتی آن دو برابر رقیب و ۳۰ کیلومتر بود و موتور کوچک و کم‌صدای آن شناسایی هدهد برای پدافند دشمن را بسیار سخت می‌کرد

پهپاد راصد

پهپاد راصد نیز همانگونه که از اسمش پیداست مسئولیت رصد و شناسایی مواضع دشمن را بر عهده داشت. این پهپاد با برد عملیاتی ۳۵ کیلومتر نقش موثری در شناسایی مواضع نیروهای تحت امر ائتلاف سعودی در جبهه‌های شرق و جنوب یمن و به تبع آن هدایت آتش توپخانه و موشک بر این مواضع داشت.

پهپاد صماد

خانواده پهپادهای صماد نقطه عطفی در صنایع پهپادی ارتش یمن محسوب می‌شوند و از سال ۲۰۱۸ تاکنون در بزرگترین عملیات‌های نظامی این کشور نقش فعال ایفا کرده‌اند

به جرات می‌توان گفت خانواده پهپادهای صماد نقطه عطفی در صنایع پهپادی ارتش یمن محسوب می‌شوند. از سال ۲۰۱۸ تاکنون از چهار نسخه از پهپادهای خانواده صماد رونمایی شده است و از همان سال استفاده از آنها در جنگ با ائتلاف تحت رهبری سعودی آغاز شد و در بزرگترین عملیات‌های نظامی ارتش یمن نقش فعال ایفا کردند.

صماد-۱

صماد-۱ یک پهپاد شناسایی و اطلاعاتی با برد ۵۰۰ کیلومتر است که با توجه به مداومت پروازی بالا و برد بلند آن،  یکی از بهترین پهپادهای یمنی در بُعد شناسایی و اطلاعاتی محسوب می‌شود.

 

صماد-۲ و صماد-۳

این دو پهپاد نسخه انتحاری خانواده صماد هستند و به ترتیب ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ کیلومتر برد دارند. پهپادهای صماد-۲ و صماد-۳ تا کنون عملیات‌های متعددی در عمق خاک عربستان و امارات و نیز در دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده‌اند.

دست کم سه حمله به فرودگاه ابوظبی امارات در سال ۲۰۱۸ و تعطیلی موقت فرودگاه  و حمله به تاسیسات نفتی دبی که موجب آتش سوزی یکی از مخازن سوخت این تاسیسات شد از جمله ماموریت‌های موفق صماد-۳ است. موفق‌ترین عملیات صماد اما حمله سال ۲۰۱۹ به تاسیسیات نفتی آرامکو، بزرگترین پالایشگاه نفت جهان در عمق خاک عربستان بود که به شکل ترکیبی با موشک کروز انجام شد و نیمی از تولید نفت عربستان و ۵ درصد تولید جهانی را متوقف کرد.

بیانیه ارتش در پی واقعه تروریستی کرمان
هم اکنون بخوانید

بعد از حمله رژیم صهیونیستی به غزه، ارتش یمن از پهپادهای خانواده صماد بارها برای هدف قرار دادن اراضی اشغالی به ویژه بندر ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی استفاده کرده است. هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و نیز آمریکا و انگلیس در خلیج عدن و دریای سرخ از دیگر ماموریت‌هایی است که پهپادهای خانواده صماد نقش موثری در آن دارند.

صماد-۴

صماد-۴ آخرین نسخه از خانواده پهپادهای صماد است که در سال ۲۰۲۱ رونمایی شد و یک پهپاد بمب افکن و انتحاری به حساب می‌آید که برد ۲۰۰۰ کیلومتری دارد. این پهپاد با حمل دو بمب در زیر بال‌های خود هر کدام به وزن ۲۵ کیلو گرم اولین پهپاد بمب افکن یمنی‌ها محسوب می‌شود که گفته می‌شود در عملیات علیه مواضع رژیم صهیونیستی نیز به کار گرفته شده است.

پهپاد شهاب

این پهپاد نیز از نوع پهپادهای انتحاری است که یمنی‌ها با ایجاد تغییراتی در آن و نصب سامانه‌های اپتیکی هدایت پذیری آن را تا حد زیادی بهبود بخشیده‌اند که همین امر باعث بالا رفتن دقت پهپاد در حمله به اهداف خود شده است. پهپاد شهاب بنا بر اعلام ارتش یمن ۱۰۰۰ کیلومتر برد عملیاتی دارد.

پهپاد قاصف۲K

پهپاد قاصف یکی دیگر از پهپادهای انتحاری ارتش یمن است که در سال ۲۰۱۹ رونمایی شد و با توجه به برد کوتاه ۱۰۰ کیلومتری آن بیشتر برای حمله به اهداف نیروهای تحت امر عربستان در جبهه‌های داخلی جنگ یمن و نیز اهداف دریایی در سواحل این کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =

دکمه بازگشت به بالا