بیژن مقانلو در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره شرایط ملیپوشان تکواندو اظهار داشت: با توجه به شرایط سعی کردیم از حداکثر پتانسیل تکواندو در اردوی فعلی استفاده کنیم. از نوجوانانی که در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان حضور داشتند استفاده و سعی کردیم اجازه ندهیم پنج قهرمان جهان ما هرز بروند و به محض بازگشت از مسابقات به ما ملحق شدند. همچنین در کنار تیم خودمان از حضور قهرمانان بازیهای کشورهای اسلامی نیز بهره لازم را بردیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۷ تکواندوکار بهصورت کامل تحت اختیار ما هستند. طبق برنامههای در نظر گرفته شده، قدم به قدم گامهای خود را بر میداریم و قرار است ۲ مهر ماه انتخابی مسابقات جهانی را برگزار کنیم. همچنین قرار است نفرات اعزامی به گرندپری و جهانی از ۱۵ تا ۱۷ مهر ماه در تورنمنت لبنان شرکت کنند. نفراتی مانند هادیپور و مردانی مدتی است در هیچ رویدادی شرکت نداشتند و نیاز است که قبل از مسابقات گرندپری در یک رویداد حضور داشته باشند.
سرمربی تیم ملی تکواندو افزود: نفراتی مانند هادیپور، مردانی و نفرات دیگر هنوز ۲۰ امتیاز تورنمنتهای سال ۲۰۲۲ خود را پر نکردند و اگر این فرصت را از دست بدهیم، فرصتسوزی کردیم. سال ۲۰۲۳ ترافیک زیادی در اوزان المپیکی خود داریم و شرایط ما خیلی متفاوت خواهد شد. فکر میکنم در هر وزن دو تا سه بازیکن داشته باشیم که بتوانند مدعی ظاهر شوند.
مقانلو راجع به شرایط انتخابی ۲ مهر ماه و قوانین این مسابقات گفت: در هر انتخابی اگر جایی احساس کنیم مواردی وجود دارد آن را از قبل اعلام خواهیم کرد. اگر ببینیم اخطارها میتواند روی روند انتخاب تأثیرگذار باشد، شاید بگویم سقف پنج اخطار را بردارند. یکی از اصلیترین آیتمهای ما انتخابی است، اما عوامل دیگری مانند نحوه حضور بازیکن در اردو، تمرینات و موارد دیگر نیز تأثیرگذار خواهد بود.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به برگزاری مسابقات انتخابی و برنامهریزی صورت گرفته، سرمربی تیم ملی در مسابقات جهانی او خواهد بود، گفت: بعد از گرندپری دیگر زمانی نیست. تیم در حال حاضر تحت نظر من تمرین میکند و حدود ۱۵ تا ۲۰ روز بعد از گرندپری نیز باید اعزام شود. باید متمرکز حرکت کنیم و دیگر زمانی برای حرکت جسته و گریخته نداریم.
سرمربی تیم ملی تکواندو با اشاره به مسیر کسب سهمیه از گرندپریها گفت: یک سال و چند ماه بیشتر به المپیک پاریس وقت نمانده است، اما راحت میتوانیم سهمیه المپیک کسب کنیم. با نگاه به امتیازت نفرات پنجم رنکینگ متوجه میشویم خیلی راحت میتوانیم اختلاف امتیازات را جبران کنیم. برای حضور در المپیک سه شانس حضور در گرندپری، گرنداسلم و قارهای را در پیش داریم. ۸۵ درصد مدالآوران دو المپیک گذشته نفرات زیر رتبه ۱۰ رنکینگ المپیک بودند. این یعنی این نفرات در مسابقات حضور داشتند و حتی اگر از مسیر قارهای موفق به کسب سهمیه شدند، اما زیر رتبه ۱۰ رنکینگ المپیک قرار داشتند.
مقانلو خاطر نشان کرد: از سیستم رنکینگ، پنج نفر و از گرنداسلم یک تکواندوکار سهمیه کسب میکند و سایر سهمیهها نیز در سطح قارهای توزیع میشود. با این شرایط گرفتن سهمیه از طریق رنکینگ خیلی راحت خواهد بود، اینکه چرا این حرف را میزنیم به این خاطر است که اصلاً نیاز نیست در چهار وزن المپیک ما نفر اول باشیم، بلکه بازیکنان ما با حضور در میان پنج نفر برتر، المپیکی خواهند شد. تا المپیک پاریس، دو دوره مسابقات جهانی را خواهیم داشت که هر دوره ۱۴۰ امتیاز دارد و در کنار آن مسابقات گرندپری ۸۰ و ۱۰۰ امتیازی و همچنین قهرمانی آسیا و تورنمنتهای ۴۰ امتیازی داخل ایران را.
سرمربی تیم ملی تکواندو راجع به عدم اعلام رسمی سرمربی تیم ملی تکواندو در مسابقات جهانی گفت: تمرکز خود را روی این گذاشتم که عملکرد بچهها را ارتقا بدهم، اما موفقیت در ورزش نیازمند زمان است. همین که ۲۷ بازیکن بهصورت متمرکز در اردوی تیم ملی هستند یعنی اینکه حتی یک شب اجازه ندادم عرق نوجوانان ما خشک شود. در صورتی که در سنوات گذشته هفت طلای جهان نوجوانان و دو طلای المپیک نوجوانان را داشتیم. امتیاز نوجوانان وارد رنکینگ بزرگسالان میشود و اگر همه این نفرات را وارد اردو کردم به این خاطر است که میدانم در سال ۲۰۲۳ میتوانند کمک بزرگی به ما کنند.
وی ادامه داد: دانیال بزرگی را بدون اینکه نگاه کنند در سال ۲۰۲۲ در وزن ۸۰- کیلوگرم ثبت کردند، اما او در سال ۲۰۲۳ وارد رنکینگ ۶۸- کیلوگرم خواهد شد و عملاً وارد کورس میشود. متین رضایی را بعد از دو ماه حضور در اردوی تیم ملی فرستادم در نوجوانان مسابقه بدهد و در سال آینده وارد رنکینگ ۶۸- خواهد شد. امیرمحمد بخشی که در وزن ۶۸- ثبت شده است نیز وارد رنکینگ ۸۰- خواهد شد. برای همین میگویم در سال ۲۰۲۳ وضعیت رنکینگ ما متفاوت خواهد شد.
مقانلو در پاسخ به این سؤال که با این شرایط ما چهار سهمیه المپیک را کسب خواهیم کرد، گفت: اعتقاد دارم اگر متمرکز حرکت کنیم حداقل سهمیهای که از گرندپری میتوانیم کسب کنیم دو سه مورد خواهد بود، اما یک تیم آماده را نیز خواهیم داشت. همیشه گفتم که دوست دارم بهعنوان یک مدعی حاضر شویم و برای مدعی شدن باید سنگ محک ما گرندپریها باشد.
سرمربی تیم ملی تکواندو در مورد اینکه قطعاً برخی کارشناسان عنوان خواهند کرد به جای این همه هزینه برای دو سهمیه، ما میتوانیم بدون اینکه بازیکنانمان دچار فرسودگی شوند در مسابقات قارهای شرکت کنیم، گفت: ما ایرانیها به جای اینکه از قانون حداکثر استفاده را بکنیم، فکر میکنیم قانون مانع است. همه کشورها این مسیر را طی میکنند و مگر میشود بازیکنی در رویدادهای بزرگ شرکت نکند و در المپیک موفق به خلق معجزه شود؟! همیشه یک را فدای ۹۹ کردیم. یک بازیکن ازبکستان را دیدیم که از قارهای قهرمان المپیک شده است، اما به این توجه نمیکنیم که ۹۹ درصد همین مسیر گرندپری را طی کردند.
وی خاطر نشان کرد: بازیکن ازبکستان نیز در وزن ۵۸- کیلوگرم در گرندپری موفق به کسب نتیجه نشده است و سهمیه خود را در وزن ۶۸- کیلوگرم قارهای کسب کرد، اما میادین بزرگ را دیده بود. به جای واقعگرایی، احساسی صحبت میکنیم. از کجا معلوم است که با توجه به بار روانی در مسابقات قارهای میتوانیم موفق به کسب سهمیه شویم؟ اعتقاد دارم ما حتی گرنداسلم را نیز نباید از دست بدهیم، چرا که یک سهمیه دارد. این شدنی نیست که ما سه سهمیه از گرندپری کسب و یک سهمیه نیز از گرنداسلم به دست بیاوریم؟ با این شرایط باید روی گرندپری و گرنداسلم تمرکز کنیم.
انتهای پیام/