به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا؛ بهطور کلی این دکترین ۹۱ صفحهای، نقش ارتش انگلیس را در حفاظت از فضا در برابر تهدیدات خارجی بیان میکند و «پایهای برای درک کاربرد حوزه فضایی در زمینه نظامی» فراهم میکند.
پیام اصلی این دکترین، این است که فضا یک حوزه جهانی است، و فعالیتهای فضایی نظامی، غیرنظامی و تجاری در هم تنیده شدهاند و قابل تفکیک نیستند.
در این سند آمده است: قابلیتهای فضایی، میتواند به بازدارندگی کمک کند، اما باید بخشی از یک استراتژی گستردهتر و کلی دولت باشد.
این دکترین میگوید اگرچه فضا بخاطر فراگیر و همه جا در دسترس بودن، کاربردهایهای سیاسی بسیاری را ارائه میدهد، اما صرفاً دولتها و کشورها بازیگران اصلی در فضا نیستند. بازیگران غیردولتی به طور فزایندهýای در توسعه و بهرهبرداری از قابلیتýهای فضایی سهم دارند. بنابراین، مشارکت با نهادهای غیر نظامی، صنعتی، تجاری و دانشگاهی برای افزایش انعطافپذیری، درک پیشرفت فناوری و ایجاد فرصتهای بیشتر برای بازدارندگی ضروری است.
این سند، همکاری فضایی نظامی انگلیس و آمریکا را برجسته میکند و بیان میدارد همکاری با ایالات متحده بهعنوان یک شریک برجسته در تامین امنیت ملی انگلستان، بسیار ضروری است و برای تضمین دسترسی به خدمات فضایی، این رابطه بسیار مهم است. علاوه بر این، کارشناسان فضایی نظامی انگلیس در حال حاضر از قابلیتهای فضایی آمریکا پشتیبانی میکنند.
نکات دیگر از دکترین فضایی انگلیس
- کمرنگ شدن خطوط تمایز بین فعالیتýهای فضایی غیرنظامی و نظامی، دولتی و تجاری، باعث شده است پیچیدگی فضا به شدت افزایش پیدا کند. همکاریهای بینالمللی، مجوزها و ملاحظات تجاری، مالکیت، مسئولیت و در نتیجه انتساب را به مراتب کمتر روشن میکند.
- پیشرفتهای تکنولوژیکی، که توسط قابلیتهای فضایی تجاری یا فضایی با کاربری دوگانه پشتیبانی میشوند، به طور نامحسوسی در جامعه و فرهنگ عامه نفوذ کردهاند تا جایی که کاربردهای فضایی در حال حاضر تقریباً ضروری هستند و کاملاً بدیهی تلقی میشوند.
- دولت انگلیس زیرساختها و داراییهای فضایی را به زیرساختهای مهم ملی مرتبط میداند که از دست دادن یا به خطر افتادن آنها میتواند تأثیرات مخرب بسیاری بر در دسترس بودن و ارائه خدمات ضروری داشته باشد.
تصویر مربوط به امضای یادداشت تفاهم بین آمریکا و انگلیس توسط فرمانده فضایی آمریکا (راست) و فرمانده فضایی انگلیس (سمت چپ) است.
انتهای پیام/