اتصال طرح‌های صنعتی ملی به فناوری‌های پیشران

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا؛ قانون جهش تولید در دانش بنیان می تواند بسیاری از موانع و مشکلات پیش روی فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و خلاق را مرتفع کند.

این قانون که حاصل تلاش ۳ ساله ای است که در یک همکاری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و دولت به تصویب رسیده است به نوعی تضمین کننده ۲۰ سال آینده کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.
به نقل از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری،هیات وزیران هم برای اجرایی شدن این قانون در حال تصویب و ابلاغ آیین‌نامه‌های آن به دستگاه‌ها و نهادهای متولی است. در همین راستا هم آیین نامه حمایت از تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در حوزه صنعت، معدن و تجارت به وزارت خانه مرتبط ارسال و ابلاغ شد و بر اساس یکی از مواد مصوب آن؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است تا برای تحقق هم‌پایی در فناوری‌های پیشران حوزه صنعت، معدن و تجارت با دیگر نهادهای مرتبط همکاری کند.

این هم‌افزایی ها باید به تعریف، راهبری و حمایت از طرح های فناورانه پیشران با اولویت توسعه حمل و نقل هوشمند، هوشمندسازی اکتساف و بهره برداری معادن ایران، توسعه فناوری الکترونیک و میکروالکترونیک و غیره منجر شود.

همچنین موضوعاتی چون توسعه فناوری های خانه های هوشمند، هوش مصنوعی و مواد هوشمند، ساخت و توسعه کنشیار(کاتالیزور) های مورد نیاز صنعت، توسعه فناوری های حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست، توسعه فناوری های نوین در حمل و نقل هوایی، توسعه فناوری های نوین مرتبط با صنایع فرهنگی و خلاق و توسعه فناوری های نوین در صنایع غذایی هم باید مورد توجه و تاکید باشد.

فعالیت شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران تا یک ماه آینده رسما آغاز خواهد شد
هم اکنون بخوانید

تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان که به رفع مشکلات پیش روی شرکت های دانش بنیان و خلاق نگاه ویژه‌ای دارد و در واقع پل اتصالی است میان این شرکت‌ها به اقتصاد کلان کشور. بازیگرانی که قرار است در آینده به نقش آفرینان جدی اقتصادی کشور بدل شوند. به همین دلیل تصویب آیین‌نامه‌ها و ابلاغ آنها به دستگاه‌ها می‌تواند یک زمین آماده برای بازی درست و اصولی آنها فراهم کند.

تحقق مفاد این قانون، در گرو انجام وظایف قانونی همه دستگاه‌های مرتبط با ماموریت‌های تعریف شده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت هم به نوبه وظایفی که دارد موظف شده تا با کمک سایر دستگاه‌های مرتبط برای انجام فعالیت های تحقیق و توسعه مشترک میان بنگاه های بزرگ، شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی قطب، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد، نسبت به تعیین حوزه های اولویت دار تحقیق و توسعه فناوری های پیشران، تعریف و راهبری مشارکتی تحقیق و توسعه بزرگ ملی و برای تاسیس و راهبری مراکز فناوری صنعتی در کشور گام های جدی بردارد.

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس ۰ رای موافق و ۰ رای مخالف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − شانزده =

دکمه بازگشت به بالا