رونمایی از پوستر رویداد «مجلس، تحول و نوآوری»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون محیط‌زیست، چهارشنبه ۴ مرداد در هاب رسانه نمایشگاه هم‌افزا در مصلای امام خمینی (ره)، در مراسم رونمایی از پوستر و فراخوان رویداد مجلس، تحول و نوآوری گفت: دو وظیفه مهم مجلس شورای اسلامی، نظارت و قانون‌گذاری است. نظارت باید جلوتر از قانون‌گذاری حرکت کند تا قانون به هدفی که برایش تعیین شده، برسد.

پروژه_ی-جدید-2

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید از بهره بردن از نوآوری در فرایندهای مجلس گفت: استفاده از ظرفیت فناوری‌های نوین، نوآوری و صنایع خلاق، کمک مهمی برای نمایندگان مجلس در راستای عمل به این دو وظیفه است. لذا با توجه به ضرورت ایجاد مرکز نوآوری در مجلس شورای اسلامی، برپایی این مرکز نوآوری از اقدامات خوب مجلس یازدهم است.

سمیه رفیعی با بیان اهمیت استفاده از ظرفیت خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه گفت: این مرکز می تواند به نمایندگان مجلس کمک کند برای اینکه به اهداف و مطالبات مردم رسیدگی کنند. مرکز نوآوری مجلس به تازگی افتتاح شده و آینده خوبی برای آن متصور هستم. امیدوارم بتوانیم از ظرفیت های آن به درستی استفاده کنیم.

پروژه_ی-جدید-1

در ابتدای این مراسم، دکتر بابک حمیدیا، ریاست خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه گفت: در حوزه رویکردهای چهارگانه مجلس شورای اسلامی یازدهم، رویدادی با عنوان مجلس، تحول و نوآوری، برنامه‌ریزی شده است. مجلس تلاش دارد تا از ظرفیت‌های نخبگانی و مردمی، بیشترین بهره را ببرد. قرار گرفتن چهار رویکرد مردمی‌سازی، کارآمدسازی، شفاف‌سازی و هوشمندسازی به عنوان رویکردهای اصلی این مجلس نشانه‌ی اراده‌ای جدی برای تحول است.

بزرگ‌ترین تی‌رکس احتمالاً اندازه‌ای دو‌برابر از آنچه فکر می کنید دارد!
هم اکنون بخوانید

ریاست خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در خصوص هدف از تاسیس مرکز نوآوری ذیل مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: این مرکز در راستای همین ریل‌گذاری و زمینه‌سازی، تابستان ۱۴۰۰ تأسیس شد، تا زمینه‌ساز و تسهیل‌گر ارتباط اکوسیستم نوآوری و اکوسیستم اندیشه‌ورزی با مرکز پژوهش‌های مجلس باشد. نوآوری بخش عمومی که محور مأموریت این نهاد است، مسئله‌اش چگونگی استفاده از ظرفیت نوآوری برای تحقق رسالت حکمرانی است.

حمیدیا در خصوص فراخوان رویداد «مجلس، تحول و نوآوری» گفت: اما بدون ایجاد فرایندها و ابزارهای لازم مشارکت در حل مسائل و هم‌آفرینیِ راه‌حل‌ها ممکن نیست و مردمی‌سازی و مشارکت نخبگان در حد شعار باقی خواهد ماند. در این مراسم ضمن رونمایی از پوستر و فراخوان رویداد «متن»، از تمامی نخبگان، اندیشه‌ورزان، تیم‌های استارتاپی، فعالان زیست‌بوم نوآوری، صاحبان نظران و همه دغدغه‌مندان در سطح جامعه دعوت می‌شود تا ایده‌های خود را در چهار زمینه و رویکرد هوشمندسازی، کارآمدسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی مجلس شورای اسلامی، ارائه نمایند.

ریاست خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه با اشاره به اهمیت برگزاری رویداد متن گفت: اگر بتوانیم در ایجاد این تجربه به‌نحوی پایدار توفیق یابیم درواقع زیرساختی ایجاد می‌شود که نظام قانونی و حقوقی کشور به‌مرور نه‌تنها اصلاح گردد بلکه خود را برای مواجهه با تحولات پرشتاب جهان امروز و مسائل نوظهور و پیچیده، مهیا و مجهز گرداند، ان‌شاءالله.

دکتر حمیدیا با اشاره به محورهای رویداد متن اظهار داشت: در این رویداد، استارتاپ‌ها و اندیشه‌ورزان در محورهای مختلف ناظر به چهار رویکرد فوق به رقابت خواهند پرداخت و درنهایت برگزیده‌ها وارد فرایند شتابدهی و سرمایه‌گذاری خواهند شد تا با عنایت الهی تجربه‌ای نو در سطح یکی از قوای سه‌گانه یعنی قوه مقننه رقم بخورد. محورهای مدنظر برای این رویداد ملی عبارت است از:

  • اثر سنجی و شبیه‌سازی اثرات قانون: برای اجتناب و پیشگیری از اثرات پیش‌بینی‌نشده و آسیب‌های احتمالی قوانینی که وضع می‌شود در حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و زیست‌محیطی.
  • جمع‌نویسی پیش‌نویس قوانین: برای مشارکت صاحب‌نظران و متخصصان و ذی‌نفعان در فرایند تدوین قوانین.
  • نظارت مردمی بر اجرای قوانین: برای اخذ بازخورد از اثرات قانون و افزایش ضمانت اجرای قوانین با مشارکت خود مردم.
  • کارآمدسازی قوانین و کاهش تورم قوانین: برای افزایش اثربخشی قوانین
  • هوشمندسازی مراجعات مردمی نمایندگان: برای افزایش کارآمدی دفاتر نمایندگان و افزایش رضایت عمومی
  • و سایر موضوعات و ایده‌هایی که می‌تواند در تحقق رویکردهای چهارگانه مجلس کمک نماید
9 درصد از مشترکین بد مصرف آب از رده پر مصرف‌ها خارج شدند/ بزودی کنتورهای هوشمند آب در تهران نصب می شود
هم اکنون بخوانید

ریاست خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در پایان مراسم رونمایی بیان داشت: امید است که با مشارکت حداکثری اکوسیستم نوآوری و اندیشه‌ورزی در این رویداد، هم نظام حکمرانی و هم اکوسیستم نوآوری، طعم خوب پیوند نوآوری و حکمرانی را بچشد و تجربه‌ای موفق در این راستا رقم بخورد.

گفتنی است علاقه‌مندان جهت اطلاع از جزئیات این رویداد، ثبت‌نام و شرکت در پیش‌نشست‌های آتی می‌توانند به آدرس https://lcih.ir/matn مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 10 =

دکمه بازگشت به بالا