به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان که برای دیدار و رایزنی با همتای روس خود همراه با تعدادی از فعالان زیست بوم اقتصاد دیجیتال ایران در مسکو حضور دارد، بامداد امروز با انتشار پیامی در کانال شخصی خود در پیام رسان ایرانی ایتا گزارش لحظهای از حضورش در مسکو به مردم داد.
وزیر ارتباطات در کانال خود نوشت؛
«از روز پنجشنبه به مسکو آمدهام. از روز سه شنبه نیز هیأتی متشکل از چند معاون تخصصی وزارت ارتباطات و نمایندگانی از ۳۶ شرکت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای مذاکره با همترازان و همقطاران خود و آمادهسازی بستر افزایش روابط تجاری و اقتصادی به روسیه آمدهاند. البته مذاکرات مجازی بین شرکتهای متناطر ایرانی و روسی از دو ماه پیش آغاز شده بود و حالا این شرکت هه در نشستهای رو در رو، به توافقات عملیاتی دست پیدا کردهاند.
ـ برای نخستینبار است که مجموعهای از بزرگترین شرکتهای خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با پشتیبانی وزارت ارتباطات تا مرحله توافق نهایی با شرکتهای متناظر روسی در زمینه تبادل دانش و فناوری و صدور کالاها و خدمات ارتباطی و فناوری پیش رفتهاند. با عملیاتی شدن توافقات صورت گرفته از این پس شرکتهای ایرانی، محصولات دانشبنیان در حوزههای صنایع مخابراتی، نرمافزار و سختافزار را به روسیه و حوزه اورآسیا صادر خواهند کرد. شرایط فعلی بازار بینالمللی و منطقهای ارتباطات و فناوری اطلاعات به گونهای رقم خورده که ضریب موفقیت شرکتهای ایرانی را در این بازارها دوچندان میکند.
ـ تا اینجای سفر با رئیس آژانس فدرال رگولاتوری ارتباطات و رسانههای جمعی و وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات روسیه دیدار و مذاکره داشتهام. از پارک علوم و فناوری «اسکولکووا» در مسکو نیز دیدن کردم و با ظرفیت این مجموعه عظیم دانشبنیان آشنا شدم. به اتفاق وزیر ارتباطات روسیه شاهد امضای چند سند همکاری مهم میان دو وزارتخانه و شرکتهای خصوصی دو طرف بودیم.
ـ تا امروز ۴ سند همکاری بین شرکتهای ایرانی و روسی و یک سند نیز بین دو وزارتخانه به امضا رسیده است. با امضای این اسناد، همکاریهای دوجانبه در حوزه «ارتباطات و فناوری اطلاعات» توسعه مییابد و مسیر حضور شرکتهای توانمند ایرانی در بازار روسیه و به تبع آن در بازار اورآسیا هموار میشود. به تدریج جزییات دستاوردهای این سفر را برایتان خواهم گفت».
انتهای پیام/
خبرنگار: علی پژوهش