به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا، درحالیکه هنوز شبکهی ۵G بهطور سرتاسری در جهان دردسترس نیست و بسیاری از دانشمندان و صاحبنظران نسبت به مضرات زیستی این فناوری برای سلامت انسان هشدار میدهند، این هشدار قابل تامل تا جایی جدی است که برخی گزارشهای غیررسمی از رشد نارساییهایی جسمی و حتی مرگ و میر ساکنان مناطقی خبر میدهد که فناوری ۵G به آنجا رسیده است اما به هر روی حالا مدیرعامل نوکیا از فراگیری ۶G در محصولات این شرکت تا سال ۲۰۳۰ میلادی میگوید.
نسل بعدی شبکههای موبایلی، یعنی ۶G، در حال آغاز سرفصلهای جدیدی در دنیای فناوری است. کوالکام، اپل، گوگل و الجی ازجمله شرکتهایی هستند که از همینحالا خود را به توسعهی این فناوری متعهد کردهاند. بااینحال، بهنظر میرسد نوکیا نیز قصد دارد به جمع این شرکتها بپیوندد. پکا لوندمارک، مدیرعامل نوکیا، در سخنرانیاش در مجمع جهانی اقتصاد در داووس مدعی شد که شبکهی موبایل ۶G تا پایان این دهه از راه خواهد رسید.
پکا لوندمارک اظهار کرد که شبکههای ۶G تا سال ۲۰۳۰ بهصورت تجاری دردسترس خواهند بود. بااینحال، او اعتقاد دارد گوشیهای هوشمند رایجترین رابط کاربری برای استفاده از این شبکه نخواهند بود. وی گفت: «تا آن زمان، قطعاً گوشی هوشمندی که امروز میشناسیم، دیگر رایجترین رابط کاربری برای استفاده از ۶G نخواهد بود.»
او جزئیات زیادی دربارهی این موضوع ارائه نداد که آینده ازنظر وی چگونه بهنظر میرسد؛ اما اشاره کرد تا سال ۲۰۳۰ نمونهای دیجیتال از هرچیزی وجود خواهد داشت که به منبع محاسباتی بسیار بزرگی نیاز دارد.
درحالحاضر، شرکتهای مختلف سرمایهگذاریهای درخور توجهی روی توسعهی ۶G انجام دادهاند. برخی از بزرگترین غولهای تکنولوژی جهان در توسعه این فناوری مشارکت و حتی همکاری کردهاند. ازجمله این شرکتها میتوان به کوالکام، اپل، گوگل و الجی اشاره کرد که جزو اعضای یک گروه کاری ۶G هستند. در همین حال، تعداد زیادی از کاربران هنوز از ۴G به ۵G کوچ نکردهاند و این شرایط بهخصوص در برخی مناطق مثل هند که مردم هنوز حتی سرعت واقعی ۴G را تجربه نکردهاند بیشتر مشهود است.
هماکنون، نمیدانیم ۶G قرار است چقدر سریع باشد؛ البته اتحادیهی بینالمللی مخابران (ITU) در آیندهی نزدیک استاندارد سرعت این شبکه را تعریف خواهد کرد. بااینحال، پیشبینیها نشان میدهد سرعت این شبکهها ۱۰۰ برابر سریعتر از ۵G خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع: پایگاه اطلاع رسانی مرکز ملی فضای مجازی