کتاب «نامه‌های لندن» منتشر و روانه بازار شد

کتاب «نامه‌های لندن» در بردارنده نامه‌هایی از حسن تقی زاده از دوران سفارت در انگلستان است.


به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «نامه‌های لندن (از دوران سفارت تقی زاده در انگلستان)» به کوشش ایرج افشار در قالب مجموعه تاریخ معاصر در ۳۰۵ صفحه و با قیمت ۹۰ هزار تومان توسط نشر فرزان روز روانه بازار شده است.


این کتاب، مجموعه‌ای است از سی و چند نامه و یادداشت سفیرانه، نوشته سیدحسن تقی‌زاده وزیر مختار و سپس سفیر کبیر ایران در انگلستان. او این نامه‌ها را به مقامات اصلی مملکت (نخست وزیر، وزیر امور خارجه، وزیر دارایی، وزیر دربار) نوشته است. دولت ایران پس از استعفای رضا شاه از پادشاهی که به خروج از کشور منتهی شد در مهر ۱۳۲۰ به تقی زاده پیشنهاد وزیر مختاری در لندن کرد و او که در آن وقت در دانشگاه لندن به تدریس مباحث مربوط به ادبیات و فرهنگ ایران مشغول بود، این سمت را پذیرفت.


این نامه‌ها حاوی مطالب متنوعی است که هم از حیث شناخت اقوال و افکار تقی‌زاده می‌تواند در پژوهش‌ها استناد بشود و هم از لحاظ وقوف بر جریان‌های سیاسی مربوط به ایران و مسائلی که در آن دوره مطرح مذاکره و مبتلا به جامعه بوده است، سند و مدرک مورخان خواهد بود. این سی و چند نامه غالبا جنبه شخصی، مستقیم، خصوصی یا محرمانه دارند که می‌بایستی مخاطبان آن‌ها را شخصی تلقی کرده باشند. به همین مناسبت بسا که گیرندگان آن‌ها را به بایگانی اداری نسپرده‌اند و اصل آن‌ها از میان رفته است. در این نامه‌ها اطلاعات گوناگون و مطالب غیر مرتبط وجود دارد. هم محتوی مباحث عمومی و جهانی مبتنی بر نکته‌های بسیط تاریخی و فرهنگی است و هم به جریانهای سیاسی و اوضاع و احوال مملکتی در زمان اشغال کشور به وسیله قوای نظامی روس و انگلیس، همچنین توجه به ورود سیاسی آمریکا اشارت دارد.

نخستین رویداد تجربه محور هوش مصنوعی در صنعت برگزار شد
هم اکنون بخوانید


در پشت جلد کتاب آمده است:


در این کتاب، مجموعه‌ای از نامه‌های محرمانه و سری، و در هر حال، بسیار روشنگرانه سید حسن تقی زاده در دوران سفارتش در لندن (۱۳۲۰-۱۳۲۶) چاپ شده است. بعضی از این ناهمه‌های تکان دهنده را حتا خود نویسنده در زمان حیات به کسی نشان نداده بود!


 بیژن تلیانی


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

دکمه بازگشت به بالا