نویسنده و تحلیلگر سیاسی سوریه تاکید کرد که با نگاهی به سیاستهای غرب در منطقه در مییابیم که سیاستهای آنها فروکش کرده و بسیاری از کشورهای عربی بر همین اساس، بازگشت به آغوش سوریه را کلید زدهاند.
«سامر کامل فاضل»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی سوریه در تشریح ابعاد مختلف پرونده این کشور در سالی که گذشت، در گفتوگو باخبرنگار ایلنا گفت: جنگها و پروندههای تو در توی موجود در خاورمیانه چیزی جز بخشی از برنامههای راهبردی غرب و در رأس همه ةمریکا نیست، برنامههایی که از دهها سال پیش اجرا شده و مهمترین اولویت آن حمایت از رژیم صهیونیستی و تلاش برای از بین بردن همه مجموعهها و سیستمهایی است که موجودیت این رژیم را تهدید میکنند.
فاضل در ادامه افزود: در این بین پرونده سوریه یکی از پیچیدهترین جنگها در خاورمیانه بوده و بیتردید میتوان از آن به عنوان مادر جنگها یاد کرد، به گونهای که بیش از ۸۰ کشور در دنیا دست به دست یکدیگر دادند تا آن را تجزیه کنند از این رو بیش از ۲۰۰ هزار مزدور تروریست از این کشورها وارد سوریه شدند و بزرگترین رسانه ها در راستای خدمت به این جنگ به کار گرفته شدند که کشورهای عربی خلیجفارس به طور خاص، بزرگترین نقش را در این زمینه داشتند و به منظور برانگیختن فتنههای طائفهای، عجیبترین فتواها را علیه دولت سوریه با هدف براندازی و جدا کردن آن از محور مقاومت صادر کردند.
وی تصریح کرد: در کنار این پروژه غربی، پروژه طرح بازگشت امپراتوری عثمانی نیز توسط ترکیه به اجرا درآمد و برخی مقامهای این کشور بحران سوریه را فرصت مناسبی برای تحقق این هدف دانسته و از این رو مرزهای خود را برای ورود تروریستها به سوریه باز کردند و آموزشهای نظامی لازم را به آنها دادند.
این تحلیلگر سوری تأکید کرد: در ناحیه جنوب نیز رژیم صهیونیستی منتظر این لحظه بود تا یکی از مهمترین حامیان مقاومت را که سد بزرگی در مقابل تشکیل « اسرائیل بزرگ» است، از بین ببرد.
وی گفت: همه این موارد تحت عنوان براندازی دولت سوریه و تجزیه و تقسیم آن انجام شد اما به طور قطع به دلیل مقاومت و پایداری ارتش، ملت و دولت سوریه و متحدان آن محقق نشد. ما به هیچ وجه نقش کشورهای دوستی مانند ایران و روسیه و نیز مقاومت لبنان در این میان را فرموش نخواهیم کرد.
فاضل گفت: بر این اساس پیروزیها یکی پس از دیگری در همه جبههها آغاز شد؛ از جبهه حلب که ترکیه همه امکانات خود را برای سقوط آن به کار گرفت و حمایتهای نا محدودی را از تروریستها در آنجا به عمل آورد، گرفته تا جنوب سوریه و نابودی جبهه النصره که به صورت مستقیم با رژیم صهیونیستی علیه ارتش سوریه در ارتباط بود.
وی افزود: همین شرایط در مورد گروه تروریستی داعش هم وجود داشت. گروه داعش را دستگاه اطلاعات جاسوسی آمریکا (سیا) به منظور به کارگیری در جنگها سازماندهی کرد. داعش پس از استقرار و انتشار در مناطق بادیه و شرقی نقش خود را در تخریب شریان اقتصادی سوریه یعنی نفت وگاز ایفا کرد.
این تحلیلگر سوری تاکید کرد: البته تمام این تلاشها با پیروزیهای ارتش سوریه و متحدان آن پس از بیش از ۱۰ سال جنگ خانمان برانداز ناکام ماند و بیش از ۸۰ درصد از اراضی سوریه آزاد شده است و همین امر منجر شده تا پروژه ترکیه نیز ناکام مانده و حضور آنها تنها به چند نقطه در منطقه ادلب محدود شود که هدف آن هماهنگی با این عناصر مسلح و حفظ موقعیت خود در میز مذاکرات است.
وی افزود: اما آمریکا در شرق فرات مستقر شده و کنترل بیشتر مناطق نفت خیز را با همکاری شبه نظامیانی که با وعده های واشنگتن به دنبال فرصت برای جدایی از سوریه یا تبدیل به اقلیم جداگانه بودند، به دست گرفته است.
فاضل گفت: آمریکا پس از شکست در میدان نظامی یک پایگاه را به اشغال خود درآورد. امریکا وغرب وقتی دیدند که قدرت نظامی، سیاست ساز نیست احساس کردند که از نظر نظامی و سیاسی در منطقه به ویژه در سوریه کنار گذاشته شدهاند، به گونهای که خروج کامل به معنای شکست مفتضحانه بود و باقی ماندن هم مقدمات شکست کامل را فراهم میکرد. بنابراین ماندن گزینهای شد برای احیای اعتبار و آبرو وقتی هم که شعار جنگ، احیای اعتبار میشود، افول قدرتهای بزرگ آغاز می شود و خروج آمریکا از افغانستان نشانه هیچ چیزی جز افول قدرت آن نیست.
وی تصریح کرد: بر اساس تلاش آمریکا برای احیای اعتبار در منطقه و مشخصا سوریه پس از شکست مفتضحانه، این کشور به طرح جایگزین روی آورد و آن هم محاصره ظالمانه اقتصادی تحت عنوان قانون قیصر در سال ۲۰۲۰ بود که منجر به فشار اقتصادی علیه مردم و سقوط ارزش پول ملی سوریه شد.
این تحلیلگر سوری گفت: با نگاهی به سیاستهای آمریکا، غرب و متحدان آنها در منطقه در مییابیم که سیاستهای انها فروکش کرده و میبینم که بسیاری از کشورهای عربی مبتنی بر همین مسأله، بازگشت به اغوش سوریه را کلید زدهاند و به دنبال احیای روابط سیاسی اقتصادی خود با آن هستند که اولین کشور در این میان امارات بوده است. آنها به این نتیجه رسیدهاند که سوریه قلب تپنده ملت عربی است و باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/