حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، باعث فرار سرمایه‌گذاران می‌شود

موسی احمدی درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس درباره حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده در گفت‌وگو با خبرنگار برنا افزود:  فلسفه وجودی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این است که در کنار مرزها و مجاورت کشورهای همسایه، مناطقی ایجاد شود که سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری جذب می کند.


کمیسیون تلفیق  بودجه تصویب کرده است که در سال ۱۴۰۱ مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهند بود.


مطابق بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، مناطق آزاد و ویژه ایران دارای چهار هدف اصلی شامل انتقال فناوری‌های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات، تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج کشور هستند.


نکته این است که هدف نهایی از اضافه شدن این بند در ذیل سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی؛ تعیین اصول و سیاست‌هایی برای مقاوم‌سازی اقتصاد در برابر بحران‌ها و تهدیدهای طبیعی و غیرطبیعی بوده است.


عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: صادرات؛ کار ویژه مناطق آزاد و در صورت نیاز کشور، واردات نیز از دیگر شرح وظایف این مناطق است. بنابراین اگر مناطق آزاد را محدود کنیم کارکرد این مناطق را با اخلال مواجه خواهیم کرد.


نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه اظهار داشت: برخی از معافیت‌هایی که برای مناطق  آزاد ایجاد شده بود و مشوق‌هایی که برای جذب سرمایه‌گذار در این مناطق ارایه می‌شد، با کارکرد این مناطق همخوانی دارد و اساسا ایجاد مناطق آزاد با این معافیت ها معنا و مفهوم پیدا می‌کند.

فروش مرغ بیش از نرخ مصوب مجاز نیست/ افزایش قیمت جوجه یکروزه
هم اکنون بخوانید


احمدی هشدار داد که حذف این مزیت‌ها و تهسیلات مناطق آزاد، باعث می شود که سرمایه گذاران کلان، از کشور فرار کنند و به کشورهای همسایه همچون ترکیه و امارات که دارای امکانات هستند و برای جذب سرمایه گذار تسهیلات ارایه و جاذبه ایجاد می کنند، جذب شوند و سرمایه خود را به این مناطق ببرند.


نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه تصریح کرد:  بنابراین وقتی، روزی فرار مغزها را برای کشور تهدید می دانستیم اکنون با محدود کردن مجموعه های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، باید منتظر فرار سرمایه ها و سرمایه گذاران باشیم.


عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد که باید معافیت های مالیاتی در مناطق ویژه و آزاد باقی بماند و حذف نشود تا بتوانیم آن توسعه و پیشرفتی که مد نظر است و در برنامه های کلان و توسعه ای کشور تاکید شده، تحقق یابد و کشور بتواند از مناطق آزاد و ویژه بهره ببرد.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 4 =

دکمه بازگشت به بالا