نتیجه بخش بودن مذاکرات برجامی چه تاثیری دراقتصاد ایران دارد؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا؛ در دوره قبلی و پس از امضای برجام، شاهد بودیم که به یکباره هیات های اقتصادی از کشورهای مختلف وارد کشورمان شدند، به گونه ای که ترافیک مذاکرات اقتصادی داشتیم اما هیچ کار تجاری خاصی صورت نگرفت و آنها فقط تردد کردند تا اطلاعات اقتصادی و نیازهای جمهوری اسلامی ایران را متوجه شوند. 


واقعیت این است که خروج یک طرفه آمریکا از و تحریم های یک‌جانبه این کشور بر ضد جمهوری اسلامی و حتی ایرانیان، باعث شد که برند های ایرانی جایگاه گذشته خود را در دنیا نداشته باشند و با وجود اینکه ایران یکی از بازار های بکر و دارای پتانسیل زیاد برای سرمایه گذاری است اما سایر کشورها در این بازار پرریسک سرمایه گذاری کمتری کردند پس بهتر است روی زانوی خود بایستیم و نیازهای کشورمان را با تکیه بر دانش و تعهد جوانان کشورمان بسازیم و تامین کنیم. 


شرکت های بین المللی اتفاقات چند سال گذشته را رصد کرده اند. بعضی از آن ها در شروع همکاری ها دچار ضرر و زیان شده اند و بسیاری نگران ایجاد تغییر مجدد در سیاست های آمریکا، با تغییر احتمالی حزب حاکم در دوره انتخابات بعدی هستند. 


ضمن اینکه در وضعیت فعلی هم امکان مداخله کنگره در آینده توافقات وجود دارد. به نظر می‌رسد، سال‌ها طول خواهد کشید تا -در صورت خوب پیش‌رفتن همه‌چیز و در بهترین شرایط- ایران و فعالان اقتصادی ایرانی بتوانند به جایگاه گذشته خود در اقتصاد بین‌المللیدست یابند.  


به نظر می‌رسد، این بار پس از توافق احتمالی وین، شلوغی درخواست‌‌‌‌های همکاری مشابه زمان برجام را تجربه نکنیم و نوع شرکت‌های علاقه‌‌‌‌مند به همکاری کمی متفاوت باشد. 

پرداخت ۳۴۵۸ میلیارد تومان برای مطالبات پایان خدمت بازنشستگان
هم اکنون بخوانید


 از دیگر سو، شاید میزان علاقه به همکاری با کشورهای بلوک غرب از طرف دولت فعلی کمتر باشد و نگاه‌ها به دوستان شرقی و شمالی باشد ولی بازم هم اولویت اصلی قوه مجریه باید همکاری و تبادل تجارت و بازرگانی با همسایگان باشد. 


به نظر می‌رسد در کنار حوزه‌‌‌‌های سنتی دارای پتانسیل مثل نفت و گاز و پتروشیمی و معادن، استارت‌آپ‌‌‌‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان هم جایگاه مناسبی برای جذب سرمایه و مشارکت، به‌خصوص FDI دارند. 


– مشارکت‌‌‌‌های دوطرفه به شکل تولید و فروش مشترک در دو یا چند کشور و تلاش برای حضور در زنجیره‌‌‌‌های تولید بین‌المللی، به‌طور حتم می‌‌‌‌تواند به شکل‌‌‌‌گیری همکاری‌‌‌‌های بهتر و با امنیت سرمایه‌گذاری بالاتر کمک کند. امیدواریم با کسب تجربه از فضای بعد از برجام و همچنین تحریم‌‌‌‌های سنگین بعدی، بتوانیم با آمادگی بیشتری از گشایش احتمالی ایجادشده در جهت منافع ملی ایران استفاده کنیم.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − هشت =

دکمه بازگشت به بالا