با فن بیان خوب همه را به خود جذب کنید

به گزارش برنا، صحبت کردن در جمع در هر زمینه‌ای یک مهارت ضروری است، پس ارزشش را دارد که زمانی را صرف توسعه مهارت‌های فن‌ بیان کنیم. با کشف اهمیت این مهارت‌ها و تحقیق در مورد نکاتی برای تقویت این فنون، می‌توانید خود را بعنوان یک داوطلب ارزشمند برای هر سازمانی، نشان دهید. در این مقاله ما توضیح می‌دهیم که مهارت‌های فن بیان قوی چه چیز‌هایی هستند و بررسی می‌کنیم که چرا داشتن آن‌ها برای حرفه شما بسیار مهم است. در این راستا فهرستی از استراتژی‌هایی برای فن بیان قوی، بعنوان آموزش سخنرانی برای شما ارائه خواهیم داد.


مهارت‌های فن بیان چه چیز‌هایی هستند و چرا مهم‌اند؟


فن بیان، به تسلط در سخنرانی عمومی اشاره دارد که مستلزم انواع توانایی‌ها و مهارت‌هاست؛ از جمله:


  • استقامت
  • کاریزما (جذابیت)
  • همدلی
  • اعتماد بنفس
  • مهارت‌های ارتباطی


داشتن مهارت‌های سخنوری قوی، به شما این امکان را می‌دهد که موضوع موردنظر خود را به شیوه‌ای تأثیرگذارتر ارائه دهید. این توانایی معمولا از طرف کارفرمایان، صرف‌نظر از حیطه‌ای که در آن کار می‌کنید، مورد توجه قرار می‌گیرد. با توسعه و روشن ساختن مهارت‌های فن بیان خود، می‌توانید نشان دهید برای سازمانی که قصد کار در آن‌را دارید، مهره‌ای ارزشمند هستید. در این‌جا چند نکته بعنوان آموزش فن بیان برای شما می‌آوریم:


۱٫ بررسی سخنرانی‌های بزرگ


یکی از بهترین راه‌ها برای یادگیری و درک آنچه یک سخنور موفق لازم دارد، مطالعه، تماشا و گوش دادن به سخنرانی‌های بزرگ و مشهور است. به نکاتی مانند نحوه انجام دادن موارد زیر توسط آن‌ها دقت کنید:


  • ساختارسازی جملاتی برای ایجاد یک ریتم درگیر کننده
  • انتخاب کلماتی ویژه‌ را برای ایجاد تصاویر واضح و تأثیرگذار
  • تغییر تن صدا در تأکید به نکاتی مشخص
  • وقفه بعد از کلماتی مشخص برای تأثیرگذاری احساسی 


فریبا علومی یزدی + فن بیان + زبان بدن + سخنوری


۲٫ صحبت کردن در جمع را تمرین کنید


شاید اعتماد بنفس مهمترین عامل در فن بیان قوی باشد. برای ایجاد اعتماد بنفس، باید با ایستادن در برابر جمع و صحبت کردن در مقابل آن‌ها راحت باشید. بهترین راه برای رسیدن به این هدف، تمرین کردن است. باید بتوانید سخنرانی خود را با صدای بلند تکرار کرده و روش‌هایی برای استفاده از مهارت‌های فن بیان خود در موقعیتی واقعی پیدا کنید.


احساس آمادگی کافی نیز نقش مهمی در اعتماد بنفس دارد. بنابراین زمانی را برای تحقیق درباره موضوع ارائه و همچنین توسعه سخنرانی خود اختصاص دهید. هنگام ارائه به یاد داشته باشید که استرس داشتن کاملا طبیعی است. نفس کشیدن عمیق و تمرکز بر روی مخاطب، روش‌هایی عالی برای آرام کردم استرس و ایجاد اعتماد بنفس هستند.


۳٫ تن صدای خود را تغییر دهید


استفاده از صداهای متنوع باعث می‌شود مخاطب در طول ارائه شما، علاقمند و درگیر شود. محدوده تن صدای خود را بیابید و بهترین نکات در سخنرانیتان را برای کمی تغییر در صدا انتخاب کنید. سپس آن‌ها را در تمرینات خود بگنجانید. 


۴٫ درک اهمیت ارتباط غیرکلامی


چهارمین نکته از لیست آموزش فن بیان ما، توجه به ارتباط غیرکلامی و زبان بدن است. مشخصا ارتباط کلامی حائز اهمیت است اما باید اهمیت و تأثیری که زبان بدن به آن می‌افزاید و یا از آن می‌کاهد را درنظر داشته باشید. ارتباط غیرکلامی شما باید بتواند بدون جلب توجه، ایده‌های شما را منتقل کند. از دستان خود استفاده کنید و حتی از روی عمد روی سن قدم بزنید.


۵٫ عنصر غافلگیری


ارائه شما باید واضح و منسجم باشد اما همچنین باید تا سطح معینی نیز غیرقابل‌پیش‌بینی باشد. این باعث می‌شود توجه مخاطبانتان جلب شده و ارائه شما به یاد‌ماندنی‌تر شود. باید بتوانید توجه مخاطب را در ابتدا و انتهای ارائه به خود جلب کنید. برای این‌کار، در ابتدای ارائه بجای اینکه صرفا به معرفی موضوع ارائه بپردارید، از نقل‌قولی قابل توجه، یا داستانی جالب و یا آماری تکان‌دهنده استفاده کنید. برای نتیجه‌گیری نیز، بیانیه یا خلاصه‌ای تأثیرگذار و به‌یادماندنی ارائه دهید.


۶٫ شخصیت خود را به نمایش بگذارید


میدان دادن به شخصیت خود باعث می‌شود ارتباط مؤثرتری داشته باشید چرا که اعتبار شما را می‌افزاید. زمانی که مخاطب بتواند با شما ارتباط برقرار کند و شما را بعنوان یک شخص حقیقی ببیند، به سطح خاصی از اعتماد می‌رسد که به نفع سخنرانی شماست.


۷٫ آنچه می‌گویید را باور داشته باشید


سحنرانی‌و ارائه‌ها صرف‌نظر از موضوع مورد بحث، معمولا ماهیت قانع‌کنندگی دارند. برای ایجاد اعتماد و متقاعد کردن مخاطبان خود، باید به پیغام خود ایمان داشته باشید.


۸٫ یک طرح کلی ایجاد کنید


داشتن یک طرح کلی به‌ جای یک نوشته ؛ روشی است عالی برای روشن کردن ذهن و اجتناب از نگاه مکرر یا طولانی به پایین. اگر چه گاهی برداشتن نگاه از مخاطب کاملا طبیعی است، اما حفظ ارتباط چشمی با آن‌ها باعث می‌شود روی شما و پیغامتان متمرکز شوند.


۹٫ استفاده از حکایات شخصی


مخاطبان معمولا به احساسات بیشتر پاسخ می‌دهند تا منطق. حتی اگر موضوع شما بسیار منطقی و فنی باشد، ترکیب آن با داستان‌های شخصی، به مخاطب کمک می‌کند تا بهتر با پیامتان ارتباط برقرار کند. همچنین حکایات طنز می‌توانند جلب توجه مخاطب را دوچندان کنند.


فریبا علومی یزدی + فن بیان + زبان بدن + سخنوری


۱۰٫ مخاطب‌شناسی و احترام به آن‌ها


حین نوشتن متن سخنرانی خود، باید به این فکر کنید که چه کسانی را مخاطب قرار می‌دهید. باید پیشینه اطلاعات آن‌ها در موضوع شما و همچنین نوع داستان و لحن بیانی که ممکن است به آن بازخورد دهند را در نظر بگیرید. با استفاده از این اطلاعات می‌توانید پیغامی مناسب مخاطب خود ایجاد کنید. برای مثال تصمیم می‌گیرید که از زبان رسمی استفاده کنید؛ ویا کنایه و جملات قصار را بکار ببرید یا خیر. همچنین این امر علاوه بر ارتباط بهتر با مخاطب، باعث می‌شود که به مخاطب خود احترامی که انتظار دارند و شایسته آن هستند را نشان دهید.


۱۱٫ سازگار شدن با بازخورد مخاطبان


برای یک سخنرانی خوب، آمادگی و تمرین مهم است اما همچنین باید فضایی را برای انعطاف و سازگاری پیش‌بینی کنید. روی مخاطبان خود تمرکز کنید، مراقب بازخوردهای آن‌ها باشید و در نهایت پیام خود را طوری تنطیم کنید که نیازهای آن‌ها را برآورده سازد. برای مثال اگر اظهارات شما باعث سردرگمی آن‌ها می‌شود، می‌توانید بجای ادامه کار، زمان بیشتری صرف روشن‌ کردن موضوع کنید.


۱۲٫ از ابزارهای بصری استفاده کنید


و اما آخرین نکته از این لیست برای آموزش سخنرانی، استفاده درست از ابزارهای بصری است. این ابزارها زمانی که به درستی استفاده شوند، می‌توانند برای جلب توجه مخاطب، واضح‌ کردن موضوع و تقویت پیام‌رسانی مفید واقع شوند. همچنین آن‌ها خطر حواس‌پرتی مخاطب را به همراه دارند پس استفاده‌ای عاقلانه و کم از آن‌ها داشته باشید.


فریبا علومی یزدی + فن بیان + زبان بدن + سخنوری


 


راه و رسم سخنوریِ پول‌ساز را در مدرسه سخن یاد بگیرید!


برای افزایش قدرت فن بیان، روش‌های خوبی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید. اما اگر می‌خواهید این مهارت را به شکلی اصولی و در حداقل زمان فرا بگیرید، راه بهتری هم هست. این راه بهتر، شرکت در کلاس‌های رایگان آموزش فن بیان است. کلاس‌هایی که از همان ابتدای حضور در آن‌ها، تفاوت را در نحوه سخن گفتن خود احساس می‌کنید. البته این اتفاق فقط به‌شرط حضور در کلاس‌های یک موسسه حرفه‌ای و معتبر رخ خواهد داد. اگر به دنبال چنین موسسه‌ای هستید، ما مدرسه سخن را به شما پیشنهاد می‌کنیم. جایی که در آن یاد می‌گیرید چطور از فن بیان قوی در راستای کسب درآمد بیشتر استفاده کنید.


اطلاعات تماس مدرسه سخن:


·        تلفن: ۸۸۱۹۲۰۱۹


مدیر مسئول : دکتر فریبا علومی یزدی


·        وب‌سایت: www.sokhanvari.com


·        آدرس: میدان ونک- نبش گاندی ۲۰ – ساختمان ۱۱۰ گاندی – واحد ۵


انتهای پیام/

سدهای کمندان و تاج امیر به بهره‌برداری می‌رسند؟
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 6 =

دکمه بازگشت به بالا