فریدون عباسی، نماینده کازرون و کوهچنار و رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا در خصوص شرایط اجرای تعرفه پلکانی انرژی گفت: اجرای این طرح عدالت در میزان استفاده از یارانه انرژی را برقرار میکند و اگر کسی به دنبال مصرف بیشتر است، باید هزینهاش را پرداخت کند. به این ترتیب عدالتی در این بخش برقرار میشود و حق کسانی که مثلا ماشین ندارند در بخش بنزین به کسانی که ماشینهای پرمصرف دارند پرداخت نمیشود. در عین حال باید این فرهنگ را نیز نهادینه کنیم که انرژی سرمایه ملی است و نباید هدر برود.
نماینده مردم کازرون و کوهچنار افزود: برای اجرای هر طرحی در حوزه انرژی، باید این مساله را نیز در نظر گرفت که مطابق قیمتگذاری انواع انرژی در ایران آیا حقوق و دستمزد مردم نیز تغییر میکند؟ یعنی اگر جامعه ما میخواهد درباره نرخ خلیج فارس صحبت کند، حقوقی که با افزایش نرخ ارز سبب ایجاد اختلاف درآمدی بین ما و کشورهای همسایه شده برای مردم ما جبران میشود؟ یعنی به صورت یارانه و یا کوپن در اختیار آنها قرار داده میشود که بتوانند در نتیجه این افزایش قیمت سوخت، مایحتاج اولیه زندگی خود را تامین کنند؟
رئیس کمیسیون انرژی در خانه ملت در عین حال متذکر شد: دولت اکنون باید مشخص کند در بحث حذف ارز ۴۲۰۰ و پلکانی کردن انرژی که بهم وابسته هستند، چه برنامهای برای آسیب ندیدن قشر آسیب پذیر دارد؟ یعنی اگر قبل از این مساله نظام حقوق و دستمزد را اصلاح نکنیم، قطعا شاهد این مساله خواهیم بود که برخی طرحی را برای افزایش حقوق کارکنان قوه قضائیه ارائه میدهند که بعد از بررسی می بینیم از نظر دریافتی به شدت دچار مشکل هستند. یا دریافتی کارکنان بهزیستی که از نرم معمول هم پائینتر است. افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی سبب شده همه احساس فقر کنند. با این شرایط باید طرحهایی مانند تعرفه پلکانی از روی اصول اجرا شود.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی همچنین بیان کرد: اگر دولت قبل از اجرای هر طرحی در بخش انرژی، مساله حقوق و دستمزدها را به صورت جامع نگاه نکند، قطعا با شکست مواجه میشود. یعنی دولت قبل از اجرای هر طرحی باید ابتدا خط فقر را تعریف کند؛ یعنی هر کس بداند در چه مرحله و شرایطی زندگی میکند.
نماینده مردم کازرون و کوهچنار در خانه ملت اضافه کرد: ما نباید به حقوق و دستمزدها و حاملهای انرژی بهصورت جزیرهای نگاه کنیم و در این بخشها باید یک تصمیم اساسی و درست گرفته شود. بهتر است دولت قبل از هر اقدامی نظریه اقتصادی خود را تعریف و بر اساس این نظریه مدل مشخص کرده و سپس نحوه اجرا را تعیین کند. به نظر میرسد، این نظریه اقتصادی هنوز مشخص نشده و به جامعه ارائه نشده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در خصوص نحوه درست اجرای طرح تعرفه پلکانی نیز اظهار داشت: عمده مصرف انرژی کشور در قشر متوسط است و پلهای که قشر متوسط در آن قرار دارد باید قیمتش واقعی شود تا میل به صرفهجویی ایجاد شود. کسانی که در پلههای بالا هستند و توان پرداخت را دارند یعنی هر افزایش قیمیت تاثیری در شرایطشان ندارد، این افراد یا تولید کننده هستند یا ارائه دهنده خدمات که با تغییری در قیمتهای انرژی، این افزایش را روی تولید و یا خدماتی که ارائه میدهند، سرشکن میکنند.
انتهای پیام//