مسابقه ثبت نداریم/ اولویت با ثبت آثار دارای ارزش است/ ما ایرانیان دارای یک هویت ملی واحد هستیم و نباید در دام دو قطبی‌سازی بیفتیم

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نخستین همایش معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها، گفت: «اثری که شایسته ثبت شدن است باید پیگیری و ثبت شود، اما مسابقه ثبت نداریم. کمیت اهمیتی ندارد، مهم آن است اثری که دارای ارزش است به ثبت برسد.»


به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا، نخستین همایش معاونان میراث‌فرهنگی استان‌‌ها با حضور عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و علی دارابی معاون میراث‌فرهنگی کشور در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.


ضرغامی، حفظ، معرفی، تبیین و تفسیر  را از مهم‌ترین وظایف معاونان میراث‌فرهنگی کشور عنوان کرد و افزود: «این وظیفه‌ مهم دارای ابعاد بسیار است. شما باید وظیفه خود را بدانید و باور داشته باشید که چه ماموریت مهمی برعهده‌ دارید.»


او بر شناخت و حفظ میراث ملموس و ناملموس تاکید کرد و افزود: «شما باید با شناخت کامل از میراث‌فرهنگی جدی‌ترین و موثق‌ترین روایت را داشته باشید. همچنین آثار و بافت‌ها را بشناسید، از آن‌ها حفاظت کنید و درست‌ترین تفسیرها را ارائه دهید.»


استفاده از ظرفیت فعالان فضای مجازی، مدیریت اعتبارات استانی و توزیع عادلانه و کارشناسی اعتبارات استانی برای نگهداری و مرمت آثار، تعامل و همکاری با دستگاه‌های مرتبط و بخش خصوصی، تعامل با بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، از دیگر اشارات وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جلسه بود.


او با اشاره به استفاده از ظرفیت راه‌ها و‌ جاده‌ها برای فرهنگ‌سازی و معرفی میراث‌فرهنگی بیان کرد: «در حال طراحی و استانداردسازی نهضت معرفی جاده‌ای برای نصب بیلبورد و معرفی میراث‌فرهنگی هستیم. صحبت‌هایی در این راستا با وزیر راه داشته‌ام، معاونان میراث‌فرهنگی باید اماکن اصلی را در استان‌ها مشخص و اولویت‌بندی کنند.»


ضرغامی با اشاره به برگزاری جلسات ادواری با مدیران وزارتخانه افزود: «۱۷ راهبرد برای مدیران تبیین کرده‌ایم که با اجرای آن‌ها به یک زبان مشترک ‌در نگاه و فکر برسیم.»


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اهمیت حرائم افزود: «در  این رابطه در وزارتخانه گروه‌هایی تشکیل شده و با همکاری پژوهشگاه در حال کار کارشناسی و تبیین موضوع هستیم که در کنار حفظ حرائم، مشکلات مردم نیز حل شود.»


او همچنین شجاعت در تصمیم‌گیری را از مهم‌ترین اصول مدیریتی عنوان کرد و گفت: «باید در مواردی تصمیم‌ نهایی را بگیریم و به برخی دعواها خاتمه دهیم.»


ضرغامی در ارتباط با موضوع ثبت نیز بیان کرد: «اثری که شایسته ثبت شدن است باید پیگیری و ثبت شود، اما مسابقه ثبت نداریم. کمیت اهمیتی ندارد، مهم آن است اثری که دارای ارزش است به ثبت برسد. در این موضوع در کنار مسئولیت قانونی دارای مسئولیت شرعی هم هستیم و باید حواسمان به این نکته باشد.»

ثبت مکان «رویدادهای معاصر در تهران»
هم اکنون بخوانید


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان به قدرت معاونان میراث‌فرهنگی کشور تاکید و ابراز امیدواری کرد که ماموریت‌های این حوزه به درستی تبیین و صدور ارزش‌ها و پیام انقلاب به درستی انجام شود.


میراث فرهنگی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود


 علی دارابی نیز در این همایش، میراث‌فرهنگی را در خط مقدم وزارتخانه عنوان کرد و افزود: «امیدوارم مباحث مطرح شده در جلسه امروز پیگیری و اجرایی شود و به نتایج خوبی منتج شود.»


او با اشاره به اهمیت حوزه میراث‌فرهنگی افزود: «ابتدا باید به درک واحدی در این راستا برسیم و نقشه‌ها را بر اساس این درک واحد تبیین کنیم.»


معاون میراث‌فرهنگی با بیان اینکه ایران یکی از کانون‌های مهم تمدن بشری است، افزود: «ایران را باید فراتر از تاریخ بیان کرد و این یک واقعیت است. سابقه کهن تمدن، آثار چندین هزار ساله، فرهنگ‌و هنر همچنین پیشتازی ایرانیان در عرصه علم و هنر موجب تشخص و منزلت خاص ایران نزد جهانیان شده است.»


دارابی میراث‌فرهنگی را دارای سه اصل شیئیت، قدمت و پیام انسانی مطرح کرد و گفت: «میراث‌فرهنگی و آثار تاریخی یک نشانه بزرگ دارد و آن رد پای انسان در طول تاریخ است. ما ایرانیان دارای یک هویت ملی واحد هستیم و نباید در دام دو قطبی‌سازی بیفتیم.»


او با اشاره به حمایت‌های دولتی در طول یک قرن اخیر از میراث‌فرهنگی کشور بیان کرد: «کار ارزنده‌ای انجام شده، اما کفایت نمی‌کند. مسئله میراث‌فرهنگی را باید تبدیل به فرهنگ‌عمومی کنیم و نیاز به یک نهضت مردمی داریم.»


دارابی میراث‌فرهنگی را محور توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: «کسی نباید احساس کند میراث‌فرهنگی مخل توسعه است. باید قدرت بیانمان را بالا ببریم و دچار لکنت زبان در این حوزه نباشیم.»


معاون میراث‌فرهنگی با تاکید بر اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی برای افزایش جایگاه ویژه میراث‌فرهنگی در سیاست‌های کلان نظام ، اسناد بالادستی و سند چشم‌انداز، افزود: «اقداماتی انجام شده اما کفایت نمی‌کند. باید برای این موضوع اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی جدی انجام دهیم.»

این نمایشگاه را با عینک وارهول ببینید!
هم اکنون بخوانید


او با اشاره به دو جلسه برگزار شده با پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی، بیان کرد: «به زعم بسیاری از افراد حاضر در این جلسات اگر قرار باشد کار مهمی در حوزه میراث‌فرهنگی انجام شود در دوره مهندس ضرغامی خواهد بود. با توجه به نفوذ او‌ در دولت باید این فرصت را مغتنم شمرد.»


او با اشاره به تشکیل ستاد تحول و شورای راهبردی میراث‌فرهنگی در وزارتخانه افزود: «تغییر، تحول، توسعه و فن‌آوری گفتمان مدیریت وزارت میراث‌قرهنگی در این دوره است که تمامی اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها باید بر اساس این چهار اصل تبیین شوند.»


دارابی به اهمیت افزایش سواد میراثی در استان‌ها اشاره و بر تولید ادبیاتی جدید متناسب با نثر و عصر حاضر، فراگیری و عمومی کردن آن، اجتناب از ایجاد حصار پیرامون میراث‌فرهنگی و اجتناب از انحصار طلبی، به پا کردن یک نهضت مردمی و توجه به حوزه آموزش، پژوهش و تحقیق تاکید کرد.


تشکیل کارگروه و برگزاری جلسات منظم برای بررسی، حل مشکلات و چالش‌های حوزه میراث‌فرهنگی از دیگر نکات مطرح شده از سوی معاون میراث‌فرهنگی کشور بود.


او‌ همچنین با اشاره به بایسته‌های یک معاون میراث‌فرهنگی به ارائه ۲۰ اصل پرداخت.


آگاهی از رخدادها و‌ مناسبت‌های تاریخی و اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی برای آن‌ها، ارائه طرح‌های ویژه و بررسی بودجه مورد نیاز برای اجرای سفرهای استانی، تهیه پیوست رسانه‌ای و فرهنگی، آگاهی و اشراف بر تمامی قوانین، مقررات و بخشنامه‌ها، ارتباط منظم و‌ مستمر با پایگاه‌های میراث‌فرهنگی استان‌ها، ارائه فهرستی از موارد قابل تفویض و چگونگی اجرای آن، ارتباط با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، ارائه راهکار برای حفظ میراث‌فرهنگی همراه با ‌دفاع از حقوق مردم، توجه و استفاده ویژه از موزه‌ها به مثابه ویترین میراث‌فرهنگی استان، تشکیل انجمن حامیان و خیران میراث‌فرهنگی، توصیف وضع موجود میراث‌فرهنگی استان‌ها و ارائه فرصت‌ها، چالش‌ها و‌ پیشنهادها، توجه به مسئله آموزش، افزایش آگاهی و بروزرسانی اطلاعات، اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی برای تزریق نیروی انسانی جوان، تنظیم پرونده‌های مربوط به آثار ثبت ملی و جهانی، حفظ و‌ نگهداری و صیانت از آثار ثبت شده، حضور موثر در مجامع و شوراهای مهم، ارائه سند میراث استان، ارائه اعتماد نو به نقل از برنامه و آمادگی برای نوروز ۱۴۰۱ از مواردی بود که دارابی در این جلسه به آن‌ها اشاره و بر انجام آن‌ها تاکید کرد.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 11 =

دکمه بازگشت به بالا