«زنی در برلین» برای درک زندگی و جنگ کتابی ضروری است


«زنی در برلین» برای درک زندگی و جنگ کتابی ضروری است

کتاب «زنی در برلین» دربردارنده روزنوشت‌های زنی است که در برلین شکست خورده در جنگ جهانی زندگی می‌کند و به روایت آن چیزی می‌پردازد که در آن روزها بر سر برلین و مردمان آن آمد.


به گزارش پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا، کتاب «زنی در برلین» روزنوشت زندگی زنی تنها در شهری اشغال شده است که با خواندن آن می‌توانیم به این مهم پی ببریم که زنان آلمانی پایان جنگ را چگونه از سر گذراندند. این کتاب دستنویس‌های شخصی است که در سه دفترچه نوشته شده و زمان نوشتار آن در فاصله ۲۰ آوریل تا ۲۲ ژوئن ۱۹۴۵ است. زمانی که آلمان شکست خورد و هیتلر خودکشی کرد و برلین در اشغال ارتش سرخ درآمد. این مطالب گاه شتابزده و گاه بیانگر ته مانده عقل و شعور نویسنده در پس آن چیزی است که برای او اتفاق می‌افتد و هشت هفته زندگی اورا در شهری تسخیر شده، روایت می‌کند. نویسنده فقط یک مداد داشت و ناچار زیر نور شمع می‌نوشت، چون برق برلین آن موقع قطع بود.

نویسنده به دلایلی که خواننده می‌تواند حدس بزند تمایل داشت، ناشناس بماند از این رو نام نویسنده کتاب ناشناس باقی مانده است. شیوه نگارش شرح وقایع حکایت از آن دارد که نویسنده آن تازه کار نیست، روزنامه ‌گاری کارآزموده است از خود روزنوشت آشکارا چنین برمی‌آید که نویسنده سفرهای خارجی متعددی در نقش پایگاه خبری داشته.

در پشت جلد کتاب آمده است: آخرین نبرد بزرگ اروپایی در جنگ جهانی دوم نبرد برلین بود که سرانجام در ۲ مه‌ی ۱۹۴۵ به سقوط پایتخت رایش سوم انجامید. از برلین جز ویرانه‌ای باقی نمانده بود و بازماندگان شهر که عمدتاً زنان و سالمندان و کودکان بودند در وضعیتی آخرزمانی روزگار می‌گذراندند. غذای بخور‍‍ و نمیری گیرشان می‌آمد و در بقایای بناهای ویران روزگار می‌گذراندند. در این گیر و دار بود که سربازان شوروی شهر را اشغال کردند و بر مصائب آوارشده بر جسم و جان بازماندگان صدچندان افزودند. روس‌ها در هشت هفته‌ای که شهر را در اشغال خود داشتند تمام خشم و شهوت انباشته در وجودشان را بر بازماندگان شکست تحمیل کردند. در این میان زنی که خود در معرض تعرضات مکرر بود، در آپارتمانی نیمه‌مخروبه در کنار چند نفر دیگر، پنهانی یادداشت‌های روزانه‌ی خود را نوشت و مصائب آن روزها را با صراحت و شفافیتی کم‌نظیر و رمان‌گونه ثبت کرد. توصیف روابط پیچیده‌ی میان نظامیان روس و بازماندگان مصیبت‌زده، تعرضات گروهی به زنان، کار سخت و طاقت‌شکن در ازای دریافت آذوقه‌ی کوپنی…

نامه نوازنده مشهور ژاپنی برای آتش نشانان شهید پلاسکو
هم اکنون بخوانید

زنی در برلین برای درک زندگی و جنگ کتابی ضروری است.

کتاب «زنی در برلین» نویسنده‌ای ناشناس دارد و توسط سیامند زندی ترجمه شده. فرهنگ نشر نو نیز با همکاری نشر آسیم این کتاب را منتشر و با قیمت ۱۴۰ هزار تومان روانه بازار کرده است.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا