سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: صحبتهای رئیسجمهور آذربایجان را دیدم انتظار این است که مواضع به گونهای باشد که بین کشورها و همسایگان سوءتفاهم ایجاد نشود، بالاخره اختلافانگیزی، مناقشه و تنشانگیزی در منطقه به نظر من به نفع مجموعههایی است که آرامش، صلح، انسجام، مراوده و حسن همسایگی را نمیخواهند.
عباس محمودزاده در گفتوگو با پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا، درباره اینکه رئیسجمهور آذربایجان بعد از مانور نظامی ایران در نزدیکی رود ارس اظهارات مداخله جویانهای مطرح کرده است مبنی بر اینکه چرا ایران زمان درگیری با این کشور در مناقشه قرهباغ این مانور را نداشته است، گفت: ما در سیاست خارجی یکسری اصول داریم و بر آنها پایبند هستیم؛ از اصول و اولویتهای ما در سیاست خارجیمان تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه است و کشور آذربایجان هم از همسایههای ما است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یادآور شد: جمهوری اسلامی در مناقشه یا جنگ قرهباغ که برای آزادسازی این منطقه انجام گرفت، رسماً در کنار مردم آذربایجان ایستاد، در بالاترین سطح مقام جمهوری اسلامی ایران یعنی مقام معظم رهبری رسماً و علناً قرهباغ را جزو خاک آذربایجان اعلام کرده و بر اساس این واقعیت، بر پایان اشغال این منطقه تاکید کردند.
وی با اشاره به اینکه ملت ایران در کنار مردم آذربایجان برای آزادسازی قرهباغ ایستاد، ادامه داد: طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران علاقمند تنش با هیچ کدام از کشورهای همسایه نیست و سیاستش هم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر هم نیست. منتها یک اتفاقاتی افتاده است؛ بعد از آزادسازی قرهباغ یک جابهجاییهایی صورت گرفت و یک قدرتهای دیگری هم بر اساس آن توافقی که بین کشورهای دخیل بر مناقشه بود، وارد مساله شدند، از جمله روسیه که نیروهایشان در منطقه بر اساس قراردادی که بسته شد حضور دارند و این موضوع باعث شکلگیری نظم جدیدی در جغرافیای منطقه شده است که طبیعتا قوانین، مقررات و رفتار کشورها با توجه به شرایط جدید یک زمانی طول میکشد تا با این نظم جدید منطبق شود.
نماینده مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما ضمن تاکید بر اصول و اولویتهای خودمان توصیهمان این است در خصوص کارهای فنی در ارتباطات با مراودات به دستگاههای مسئول زمان داده شود و تنظیم شوند؛ چراکه این مناسبات باید بازتعریف و روز به روز تقویت شوند و موانع این ارتباط نیز باید برداشته شوند.
وی ادامه داد: من هم صحبتهای رئیسجمهور آذربایجان را دیدم انتظار این است که مواضع به گونهای باشد که بین کشورها و همسایگان سوءتفاهم ایجاد نشود، بالاخره اختلافانگیزی، مناقشه و تنشانگیزی در منطقه به نظر من به نفع مجموعههایی است که آرامش، صلح، انسجام، مراوده و حسن همسایگی را نمیخواهند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکسری از قدرتها و عوامل آنها بالاخره علاقمند هستند در منطقه بین ملتها شکاف، تنش و گلایه ایجاد شود، مجموعههایی مانند رژیم صهیونیستی آرزو میکنند بین همسایگان به ویژه همسایگانی که مسلمان هستند، مناقشات و اختلافاتی صورت گیرد؛ من به برادرانمان در آن طرف مرزها توصیهام این است که به حساسیتها دقت کنند و ملاحظات بیشتری داشته باشند به نظر من این مسائل حل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که گفتم ما بر اصول و اولویتهایمان پایبند هستیم و تا استقرار این نظم جدید یکسری کارهای فنی باید در حوزه قوانین و مقررات صورت گیرد. هر کشوری هم قوانین و مقررات خاص خودش را دارد و اصولا باید به قوانین و مقررات هم اخترام بگذرایم.
انتهای پیام/