خروج مراکز پرخطر از تهران؛ یکی از شروط آمادگی در بحران

مهندس احمد بختیاری در گفت و گو با ایسنا درباره لزوم خارج شدن مراکز پرخطر از شهر تهران برای آمادگی بیشتر این شهر در برابر حوادث اظهار کرد: برای آمادگی شهر تهران در برابر حوادث گوناگون راهکارهای متفاوتی می توان در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه یکی از این راهکارها خروج مراکز پرخطر از سطح شهر است، گفت: در خصوص لزوم خروج مراکز پرخطر از شهر یک مصوبه نیز مطرح شد. در دهه های گذشته تلاش شده بود که پمپ بنزین‌ها در حاشیه شهر باشند اما به مرور زمان که شهر بزرگ شد تمام این‌ها در دل شهر قرار گرفت. در واقع ساخت و سازها آن‌قدر نزدیک شد که حالا فاصله یک پمپ بنزین با ساختمانی مسکونی پنج متر است.

مدیر عامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران ادامه داد: این احتمال داده می‌شد که با وقوع بحران‌هایی از جمله زمین لرزه قوی در تهران، مراکز پرخطر شهر چالش‌ساز شوند بنابراین اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی‌هایی در خصوص لزوم جابه‌جایی آن‌ها صورت گرفت. 

مدیر عامل سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران در ادامه گفت: همواره در حوادث و بحران ها شاهد اندرکنش یا تجمیع چند حادثه هستیم و این آسیب بسیاری ایجاد می کند. معمولا این اندرکنش میان مراکزی که به یکدیگر متصل هستند اتفاق می افتد، به همین دلیل بهتر است مراکز پرخطر مثل مراکز ذخیره سوخت از شهر خارج باشند.

وی ادامه داد: خارج شدن این مراکز از تهران تا حدی که آسیب زننده نباشد و به مشکلات زمان بحران اضافه نکند در دستور کار بود و مصوبه ای هم برای آن نوشته شد. 

بختیاری اضافه کرد: طی دوره ای موضوع خارج شدن پمپ بنزین ها به فضاهای باز شهری نیز مطرح بود که متاسفانه اجرایی نشد البته چند پمپ بنزین که فاصله کمی با فضای مسکونی داشتند، تعطیل شدند. 

سایت‌های همسریابی یا بنگاه‌ درآمدزایی؟/ دادستانی ورود کند
هم اکنون بخوانید

وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم این است که فاصله انجام اقدامات در راستای آماده سازی تهران برای مقابله با بحران ها و حوادث بسیار کند است و سرعت مناسبی ندارد. 

بختیاری در خصوص علت عدم جابجایی مراکز پرخطر از محدوده بافت شهری تهران گفت: شاید یکی از دلایل عدم انتقال این مراکز پرخطر کمبود فضا باشد یا اینکه سازمان ها علاقه ای ندارند که محلی مثل شهران را از دست بدهند و بروند وسط جاده. متاسفانه اگر به خروج مراکز پرخطر از سطح شهر تهران توجه نشود، ممکن است زمانی متوجه آن شویم که یکی از این مراکز دچار حادثه شده است.

 وی افزود: قوه قضاییه می تواند به صورت جدی در خصوص جابجا شدن مراکز پرخطر و پیشگیری ورود کند چراکه اجرای این مصوبه می تواند جان آدم ها را نجات دهد.

بختیاری در پایان گفت: متاسفانه همواره اتفاق رخ می دهد و ما پس از وقوع آن به تکاپو می افتیم. این اصلا جالب نیست. به نظر من در حوزه خارج شدن فضاهای پرریسک از شهر تهران مثل مراکز نگهداری سوخت و… باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − یک =

دکمه بازگشت به بالا