عروس و داماد شدن در قم چقدر هزینه دارد؟

همه ما از کودکی چندین بار جمله دعایی ” ان‌شاءالله عروسیت” را شنیده‌ایم و خواسته یا ناخواسته این مسئله در وجودمان نهادینه شده که ازدواج بخشی مهم و حتی جزء اولویت‌های زندگی است؛ همچنین نمی‌توان منکر شد هر پدر و مادری سروسامان گرفتن فرزند را در ازدواج می‌بیند و آرزوی فرارسیدن چنین روزی را دارد.

قدیم‌ترها با پا گذاشتن خواستگار به خانه دختر و شنیدن جواب مثبت رسم و رسومات برای جشن گرفتن این اتفاق مبارک قطار می‌شد و تا مدت‌ها آن خانه رنگ شادی وسرخوشی به خود میگرفت؛ در حال حاضر اما گرانی و مشکلات اقتصادی علاوه بر اینکه در برگزاری این مراسمات سنت شکنی کرده، برخی جوانان را با کوهی از آروزهای دست نیافته به خانه بخت روانه می‌کند.

با افزایش سرسام‌آور مخارج ازدواج دغدغه‌ها رنگ عوض کرده و اولین چیزی که خانواده و جوانان در شرف ازدواج نگران آن هستند تأمین مخارج است که همین موضوع سبب تردید در ازدواج و ایجاد مانع برای برخی شده است.

در حالی که برخی از اقشار جامعه در دخل و خرج زندگی روزمره با مشکل مواجه‌اند بدیهی است که تأمین جهیزیه یا مخارج عروسی و مسکن برایشان به قدری دشوار هست که از پس آن برنیامده و گاهی قید آن را بزنند.

در این شرایط معمولا اولین انتظار از عروس و داماد است که سطح توقعات خود را پایین آورده و به ازدواج ساده رضایت دهند؛ در ادامه با حسابی سر انگشتی به بیان مخارج یک ازدواج ساده می‌پردازیم.

خواستگاری و عقدکنان

قدم اول ازدواج خواستگاری است که به نظر کم خرج‌ترین مرحله است زیرا در این مرحله به گل و شیرینی و یک پذیرایی تقریبا ساده بسنده می‌شود، گرچه هزینه گل و شیرینی نیز از قافله رو به صعود قیمت جا نمانده است.

تلگرام در روسیه رفع فیلتر می‌شود
هم اکنون بخوانید

پس از آن نوبت خرید انگشتری است که از طرف خانواده داماد به عروس هدیه می شود که با نرخ طلای امروز حداقل ۳ تا ۴ میلیون تومان هزینه دارد.

سپس به مراسم عقدکنان می‌رسیم که در ساده ترین حالت ممکن خریدهای قبل از عقد برای عروس به علاوه سرویس طلا کمتر از ۲۷ الی ۳۰ میلیون و برای داماد کمتر از ۵ میلیون تومان آب نمی‌خورد؛ البته خرید حلقه و ساعت نیز گاهی قبل از عقد انجام می‌شود که آن هم به طور قطع کمتر از ۸ میلیون تومان برای هر نفر نخواهد شد.

با توجه به اینکه در حال حاضر مراسم عقد بیشتر به سمت عقد محضری و دعوت مهمانان درجه یک رفته‌است برآورد هزینه آن با در نظر گرفتن سالن و پذیرایی معمولی حداقل ۳ میلیون تومان هزینه را به همراه خواهد داشت.

غول مرحله آخر؛ تهیه جهیزیه، مسکن و تدارکات عروسی

تهیه یک سری وسایل ضروری و معمولی برای شروع زندگی مشترک در حال حاضر حداقل ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان هزینه دارد که تا دو سال پیش با نصف یا حتی یک سوم این هزینه امکان پذیر بود اما بهانه‌های مختلف برای گرانی لوازم خانگی عروس و دامادها را حسابی به دردسر انداخته‌است.

با وجود قیمت‌های نجومی مسکن توقع خرید آن قبل از ازدواج از داماد، کمی بی انصافی به حساب می‌آید. برانداز قیمت رهن و اجاره مسکن در مناطق متوسط شهر قم نشان می‌دهد حداقل هزینه مورد نیاز ۳۰ میلیون تومان با پرداخت ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که قطعا به سختی با حقوق ابتدای زندگی یک جوان سازگار می‌شود.

اختصاص ۵ میلیارد یورو وام دولتی روسیه برای پروژه‌های مشترک با ایران
هم اکنون بخوانید

از آب و رنگ تدارکات تالارها برای عروسی به سختی می‌توان چشم پوشی کرد. برخی به بهانه اینکه یک شب است و دیگر تکرار نمی‌شود مجلل‌ترین نوع را می‌پسندند؛ اما عده زیادی با نگاه به جیبشان به مراسمی معمولی بسنده می کنند در حالی که همین مراسم در یک تالار معمولی و تعداد متوسطی مهمان بدون شک بیش از ۳۰ میلیون هزینه می‌برد.

با وجود افزایش بی‌رحمانه هزینه‌ها در تمامی ابعاد جامعه، عدم همخوانی دخل و خرج خانوار با یکدیگر و عدم پیروی افزایش حقوق از افزایش قیمت‌ها تنها تسهیلاتی که برای کمک به ازدواج جوانان در نظر گرفته شده وامی است که کفاف یک سوم این مخارج را هم به سختی می‌دهد و به قول معروف هنوز از گلویت پایین نرفته بازپرداختش آغاز می‌شود.

این بی توجهی در حالی است که با کمی تامل می‌توان به آثار مخرب کاهش آمار ازدواج یا بالارفتن سن آن پی برد و که البته یکی از مهم‌ترین و پرخطرترین این آسیب‌ها کاهش جمعیت کشور است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

به طور قطع یک کشور حتی اگر به بهترین سلاح‌ها و پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها دست یابد باز هم معیار سنجش آن تأمین میزان رفاه و آسایش مردم و کاهش دغدغه‌های آنها است. در گزارش‌های بعد به جزئیات هزینه‌های هر یک از موارد بالا پرداخته می‌شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا