نباید بحث قومیت‌ها در صحنه افغانستان مطرح شود/ نباید در مورد حمایت اسلام‌آباد از طالبان اغماض کنیم


نباید بحث قومیت‌ها در صحنه افغانستان مطرح شود/ نباید در مورد حمایت اسلام‌آباد از طالبان اغماض کنیم

سفیر پیشین ایران در افغانستان گفت: به هیچ عنوان بحث شیعه و سنی در ساختار افغانستان نداریم و اساسا نباید بحث قومیت‌ها در صحنه افغانستان مطرح شود و مسأله برای ما امنیت و یکپارچگی افغانستان است و اصلا به صلاح شیعیان نیست که تفکیک صورت بگیرد.

به گزارش پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا، ابوالفضل ظهره‌وند در نشست «مقاومت یا صلح با طالبان؛ بررسی‌های اما و اگرهای چگونگی تعامل با طالبان و آینده صلح در افغانستان» گفت: باید در مقدمه توجه کنیم که ما در ایران موضع رسمی نظام را داریم که زیربنا و مبنای تصمیم‌گیری ما است؛ اول موضع رهبر انقلاب است و بعد شورای عالی امنیت ملی که رئیس‌جمهور رئیس آن است و بعد وزارت امور خارجه است که مواضع رسمی نظام را اعلام می‌کند. بیرون از این، فضای کارشناسی است و شرایط کشور به نحوی است که هر کسی نظر خود را مطرح می‌کند و این تفکیک مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد. 

وی ادامه دارد: همچنین باید توجه کنیم که به هیچ عنوان بحث شیعه و سنی در ساختار افغانستان نداریم و اساسا نباید بحث قومیت‌ها در صحنه افغانستان مطرح شود و مسأله برای ما امنیت و یکپارچگی افغانستان است و اصلا به صلاح شیعیان نیست که تفکیک صورت بگیرد. 

ظهره‌وند افزود:  مسأله بعد موضوع طالبان است که می‌گویند این گروه تغییر ماهوی کرده است و رفتار طالبان را وقتی شاهد بودم و وقتی مقایسه می‌کنم با داعش امروز هیچ تفاوتی ندارد و همین مولوی عبدالمنان که کشته شده همه را از دم تیغ می‌گذراند و من کامیون پر از جنازه دیده‌ام و این گروه رفقای من را شهید کرده‌اند. اگر تغییرات طالبان را با تغییرات افغانستان مقایسه کنیم، اصلا قابل مقایسه نیست. نوع رفتاری که از طالبان در مذاکرات دوحه و رفتار بعدی می‌بینیم، همان طالبان است و تنها امارت اسلامی را جایگزین خلافت اسلامی کرده‌اند. 

نداشتن صبر باعث فروپاشی و شکست جوامع می‌شود
هم اکنون بخوانید

سفیر پیشین کشورمان در افغانستان گفت: براساس گزارشات ارتباط طالبان همچنان با القاعده و داعش حفظ شده است اما من به عنوان کارشناس سوالاتم را مطرح می‌کنم که اگر قانون اساسی را قبول ندارید کدام بخش را قبول ندارید و حالا نظرتان در مورد زنان و اقوام چیست؟ می‌گویید مشارکت در قدرت که دولت ۴٠ درصد حکومت را به شما پیشنهاد داد.

وی تاکید کرد: مسأله بعدی نوع تعامل طالبان با پاکستان است و دیگر نباید در حمایت اسلام‌آباد از طالبان  اغماض کنیم. امروز مساله، مسأله آمریکا است و تغییراتی صورت نگرفته و البته طالبان هوشمندتر شده است اما هدف و رویه همان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

دکمه بازگشت به بالا