به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت محوریت یافتن صادرات غیرنفتی در اقتصاد ایران، در سالهای گذشته نهادهای مختلف اعلام کردهاند که با استفاده از ابزارهای موجود از صادرکنندگانی که در این حوزهها فعالیت دارند، حمایت خواهند کرد.
در کنار ابزارهایی مانند معافیت مالیاتی، یکی از اصلیترین گامهای عملی دولت برای حمایت از این حوزه، اجرای بستههای حمایت از صادرات غیرنفتی به شکل سالانه بوده است.
البته در سال ۱۳۹۸، این بسته آن قدر دیر آماده شد که عملا امکان اجرای کامل نیافت اما براوردها نشان میدهد که در سال ۱۳۹۹، بخش مهمی از این بسته اجرایی شده است.
حمید زادبوم – رئیس سازمان توسعه تجارت – اعلام کرده: بر اساس آخرین اطلاعات و آمار موجود از مجموع ۴۰۰۰میلیارد تومان منابع مندرج در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۹ که شامل ۲۰۰۰میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی و ۲۰۰۰میلیارد تومان منابع نظام بانکی است، ۳۳۰۰میلیارد تومان در قالب تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی و با نرخهای ترجیحی به ۲۰۰بنگاه صادراتی پرداخت شده است.
او توضیح داد: پرونده ۱۳۷مجموعه صادراتی که اهلیت صادراتی آنها توسط سازمان توسعه تجارت ایران احراز شده و تعهدات ارزی خود را بر اساس دستورالعملهای موجود ایفا کردهاند، در بانکهای عامل در دست بررسی بوده که در صورت احراز اهلیت اعتباری ایشان، بانکهای عامل در خصوص پرداخت تسهیلات اقدام خواهند کرد.
وی ادامه داد: تعداد ۵۵ متقاضی به علت عدم ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات و یا نداشتن عملکرد صادراتی حائز شرایط دریافت تسهیلات نبوده و ۵۰ بنگاه صادراتی نیز به دلیل عدم احراز اهلیت اعتباری توسط بانکهای عامل موفق به دریافت تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی نشدهاند. همچنین ۷۵متقاضی در حال تکمیل اطلاعات خود در سامانه بهینیاب هستند.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در پایان گفت: فرایند ارائه درخواست دریافت تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی با نرخهای ترجیحی و از منابع صندوق توسعه ملی کاملا الکترونیکی و برخط بوده و متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه بهینیاب نسبت به ثبت تقاضای خود اقدام کنند.
انتهای پیام