نمکی: کرونا فعلاً دست از سر ما بر نخواهد داشت

سعید نمکی در مراسم رونمایی از واکسن اسپوتنیک که روز شنبه پنجم تیرماه در شهرک صنعتی بهارستان کرج برگزار شد، گفت: اولین روزهای شروع کرونا همه چیز برای ما و تمام دنیا ناشناخته بود امروز هم با گذشت دوسال  ما به تمام ابعاد این بیماری احاطه نداریم و اگر کسی ادعا کند که ویروس کرونا را به خوبی شناخته تنها نشانه نادانی اوست.

به گزارش ایسنا،وی افزود: امروز هم با همه اطلاعاتی که به دست آمده تنها درصدی از رفتار آینده این ویروس را می‌توانیم تشخیص دهیم و بسیاری از ابعاد هنوز برای ما و کل جهان ناشناخته مانده است.

این مسئول با اشاره به اینکه نحوه تولید واکسن از ابعاد ناشناخته این بیماری بود، افزود: برای ما سوال بود که آیا این بیماری واکسن دارد یا ندارد؟ اگر واکسن دارد زمان ایمنی زایی آن چقدر است اگر این واکسن ساخته شود اثر این واکسن در سایر نقاط بدن چگونه است و جوابی برای این سوالات نداشتیم.

نمکی ادامه داد: وزارت بهداشت برای مقابله با این بیماری وظیفه داشت تا  موج کرونا را طوری مدیریت کند که بیماری پشت در بیمارستان سرگردان نشود و خوشبختانه این اتفاق افتاد و به جرات می‌توانم بگویم که کشور ما تنها کشوری است که توانست در اوج تحریم های ظالمانه طوری عمل کند که هیچ بیماری نه به دلیل عدم بضاعت اقتصادی، شرایط سنی، برتری قومی، مذهبی، اعتقادی پشت درهای بیمارستان سرگردان نشود. در این شرایط حتی بیماران غیرکرونایی هم که نیازمند تخت آی سی یو بودند هم پذیرش شدند و این عملکرد نقطه اتکایی برای وزارت بهداشت کشور است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در روزهای اول شیوع بیماری کرونا نمی دانستیم که یک بیمار کووید بستری در آی سیو در هردقیقه نیازمند ۲۵ لیتر اکسیژن است، افزود: متوسط مصرف اکسیژن طراحی شده در بیمارستان ها یک تا پنج لیتر در دقیقه بود لذا ما با کمبود اکسیژن  مواجه شدیم. ما نمی‌دانستیم که ۳۰ درصد بیماران کرونایی نیازمند تخت آی سی یو می‌شوند و ناگهان با دو تقاضای اصلی تامین اکسیژن و تخت آی سیو مواجه شدیم اما به لطف خداوند در طول یک سال میزان تخت آی سی یو دو برابر شد و ۴۷۰ بیمارستان به دستگاه اکسیژن ساز با ظرفیت بالا مجهز شدند.

نظام سلامت نیازمند تجدید ساختار برای مقابله با پاندمی‌های آتی است
هم اکنون بخوانید

این مسئول اضافه کرد: امروز ما بیمارستانی نداریم که کمبود دستگاه اکسیژن ساز داشته باشد و خوشبختانه به تعداد تخت های آی سی یو هم اضافه شده است و به زودی ۱۴ هزار تخت بیمارستانی که ۳۰ درصد آنها تخت آی سی یو است به ظرفیت تخت های بیمارستانی کشور اضافه خواهد شد.

وی در ادامه به تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز پرسنل بیمارستانی اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما در روزهای اول به دلیل کمبود تجهیزات عزیزانی را از کادر پزشکی و درمانی از دست دادیم. متاسفانه تحریم ها بر روند تامین اقلام پزشکی و دارو اثر گذاشت و ما با بدبختی در یک برهه اقلام مورد نیاز کادر پزشکی را تامین کردیم.

وی گفت: به کوری چشم دشمنان و تحریم کنندگان ما کمتر از دوماه با تکیه بر دانش بومی تجهیزات و اقلام مورد نیاز را ساختیم و امروز ما به صادرکننده اقلامی چون ونتیلاتور و ماسک به کشورهای همسایه هستیم.

این مسئول گفت: در حوزه تامین دارو هم اتفاقات مبارکی در کشور افتاد. وقتی رمدسیویر و فاویپیراویر به عنوان یک آنتی وایرال موثر اعلام شد. داغ بر دل ما می ماند که اگر بیماران ما این دارو را داشتند مشکلات حل می شد لذا ما علاوه بر اینکه با همه مشقات این داروها را وارد کردیم بلافاصله صنعت دارویی کشور ساخت دارو را آغاز کرد و سه چهار شرکت داروها را ساختند و ما امروز دیگر نیازی به واردات این ضدویروس ها نداریم.

نمکی تصریح کرد: ما در حوزه واکسن نیز ورود کردیم و بر تولید داخلی متمرکز شدیم و با کمک بخش خصوصی واکسن را تولید کردیم.

وی در خصوص مخالفت با انجام آزمایش واکسن کرونا در داخل ایران توسط چینی‌ها گفت: مکاتبات را از اردیبهشت سال۹۹ با چینی‌ها دارم؛ قرار بود کاری که با امارات و ترکیه کردند ما هم در کلینیکال ترایال فاز سه آنها شرکت کنیم ولی ما این کار را نکردیم این دستور مقام معظم رهبری و رئیس جمهور و خود من بود که ما در هیچ کلینیکال ترایالی شرکت نمی‌کنیم مگر اینکه قرارداد تولید مشترک ببندند. اگر با ما قرارداد تولید مشترک ببندند ما اجازه می‌دهیم مردم ما مورد آزمایش قرار گیرند در غیر این صورت حرمت ایرانی را فدای این حرف‌ها نمی‌کنیم.

کاسب‌کاری با مجوز مدارس غیردولتی
هم اکنون بخوانید

وزیر بهداشت در خصوص خرید و تولید واکسن روسی در ایران هم اعلام کرد: وقتی تکنولوژی روسیه را نگاه کردم دیدم یکی از بهترین تکنولوژی‌های دنیا است و قرار شد اول قرارداد خرید ببنیدیم بعد به سمت تولید مشترک برویم.

نمکی تصریح کرد: ما در واکسن عقب هستیم و اگرچه در سال ۱۲۹۹ پاستور و در سال ۱۳۰۳ رازی را داشتیم اما ۴۰ سال عقب افتادیم اما در یکسال گذشته به اندازه ۲۰ سال جلو افتادیم. این حرکت شروع شد آقایان در داخل اعلام کردند که ما واکسن روسی نمی‌زنیم آقای رئیس جمهور به من زنگ زدند که جو سازی کرده‌اند من گفتم این جوسازی را می‌شکنم به همین دلیل فرزند خود را آوردم تا واکسن بزند و این افتخار این سرباز بود که اولین واکسن وارداتی را فرزندم تزریق کرد و افتخار جمهوری اسلامی است که اولین واکسن تولید داخلی را فرمانده دیروز زد.

وی ادامه داد: این در دنیا بی سابقه است. این جان نثاری برای ملت بی سابقه است که سرباز جگرگوشه را بنشاند تا اولین واکسن وارداتی را بزند و فرمانده خودش با کمال رشادت اولین واکسن تولید داخل را بزند که به مردم ایران اعلام کنند اگر هر عارضه‌ای داشته باشد اول مال من این نشان از مردمی بودن این ساختار دارد.

وزیر بهداشت اعلام کرد: امروز ما در کشور جمهوری اسلامی ایران تمام پلتفرم‌های موفق دنیا را داریم یکی از آنها در برکت است. برخی می‌پرسند چرا روی همه اینها را کار کرده‌اید دلیل این سوال عدم شناخت است.

نمکی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز با کمال افتخار به جرگه واکسن سازان دنیا در زمینه کووید پیوسته است کشوری در دنیا در کووید موفق خواهد شد که خودش واکسن کووید را بسازد. کووید۱۹ فعلا دست بردار از سر ما نیست ما دو دستاورد در واکسن سازی پیدا کردیم یک ساخت واکسن دو آمادگی برای ساخت واکسن علیه موتاسیون‌ها و این خیلی مهم است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

دکمه بازگشت به بالا