به گزارش ایسنا، وزارت کار در چند سال گذشته طرح مشوق بیمه ای را با هدف تسهیل در جذب و استخدام فارغ التحصیلان دانشگاهی و تحرک بخشی به بازار کار به اجرا درآورده است. به دنبال شیوع ویروس کرونا، این طرح با رویکرد حمایت از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و تشویق کارفرمایان کارگاههای تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید ادامه پیدا کرد.
این طرح در واقع در راستای اجرای ماده ۷۱ قانون اعتماد نو به نقل از برنامه ششم توسعه موضوع معافیت کارفرمایان از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما در قبال به کارگیری نیروی کار جدید از بین دانش آموختگان دانشگاهی عملیاتی شده و مطابق شیوه نامه اجرایی این طرح، حق بیمه سهم کارفرما برای بکارگیری هر تعداد نیروی جدید فارغ التحصیل به مدت دو سال توسط وزارت کار به حساب کارفرما واریز می شود.
به موجب این طرح تمام کارگاههای خصوصی و تعاونی فعال و کارگاههای دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور، تحت پوشش طرح مشوق بیمهای سهم کارفرما قرار میگیرند.
مشوق بیمه، وجهی معادل حق بیمه سهم کارفرما به علاوه ۳ درصد سهم بیمه بیکاری است که درچارچوب دستورالعمل طرح، ماهانه به حساب کارفرما واریز می شود.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد طرح مشوق بیمه ای تاکنون ۱۴ هزار و ۴۱۵ نفر از فارغ التحصیلان و داوطلبان جویای کار در این طرح ثبت نام کرده و ۹۸۶۸ نفر موفق به عقد قرارداد و جذب بازار کار شده اند؛ همچنین ۴۹۳۶ نفر از کارفرمایان از این طرح استقبال کرده و برای بهره مندی از معافیتهای بیمه ای ثبت نام کرده اند که استانهای فارس و خوزستان دارای بیشترین تعداد کارفرمای ثبت نام شده بوده اند.
کارفرمایان و فارغ التحصیلان می توانند با مراجعه به نشانی https://moshavegh.mcls.gov.ir مراحل ثبت نام اولیه را دنبال کنند.
برای بهره مندی کارفرمایان و کارجویان از این طرح چند شرط گذاشته شده است: اول اینکه کارفرمایان باید دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور بوده، کد کارگاهی تامین اجتماعی داشته باشند و در سامانه مشوق بیمه ای ثبت نام کنند.
دوم، نیروهای کار جدید که تمایل به ثبت نام در این طرح دارند باید از سابقه پرداخت حداکثر ۳۶ ماه حق بیمه برخوردار بوده و مدرک تحصیلی کارشناسی و سن کمتر از ۳۸ سال داشته باشند.
سوم، در این طرح نیروهای کار جدید به هیچ وجه نباید جایگزین نیروهای قبلی کارفرما شوند و ملاک جدید بودن نیروهای جذب شده، افزایش نیروها نسبت به لیست بیمه دو ماه قبل از ثبت نام کارفرما است؛ البته افراد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بیکار شده از کارگاههای به شدت آسیب دیده از کرونا از این موضوع مستثنی بوده و امکان بازگشت به شغلی قبل یا جذب در سایر واحدهای اقتصادی و بهره مندی کارفرما از مشوق بیمه کارفرمایی را بر اساس این طرح دارند.
کارفرمایانی که نیروی کار جدید را به جای نیروی کار شاغل در کارگاه که اخراج، استعفا یا ترک کار کرده اند، به کار بگیرند مشمول مزایای استفاده از طرح نخواهند بود.
به گزارش ایسنا، این طرح در تمام ۳۱ استان کشور در حال اجرا است و کارفرمایان می توانند نیروی کار جدید مورد نیاز خود را بدون محدودیت و به هر میزان از بین فارغ التحصیلان با مدرک کارشناسی به بالا جذب کنند و به مدت ۲ سال از مزایای معافیت حق بیمه سهم کارفرما بهره مند شوند.
انتهای پیام