نرخ تورم بالا در کردستان به معنی گران ترین استان کشور نیست

خالد جعفری امروز چهارشنبه (۱۵ اردیبهشت ماه) در نشست مطبوعاتی با پایگاه خبریان در رابطه با نرخ تورم در سطح استان اظهار کرد: سرمایه گذاری در کردستان به عنوان استانی کم برخوردار با وجود پتانسیل های زیاد، از تمایل کمی برخوردار است که در این زمینه رسانه ها باید دیدگاه منفی گذشته را پاک کرده و زمینه جذب سرمایه گذار را فراهم کنند.

وی افزود: باید تلاش شود که علی رغم بررسی نکات منفی در داخل، نکات مثبت و قوت استان به خوبی بازتاب داده شود و با یک دیگاه مشترک بین مسئولان و رسانه ها به یک راهکار مطلوب و قابل اجرا دست یافت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استان کردستان با اشاره به امنیت سرمایه گذاری در استان، عنوان کرد: گاهی ارزیابی ها و تغییرات ناگهانی در امور موجب ایجاد تغییر در شاخص ها و جابه جایی رتبه بندی ها در کشور می شود که استان کردستان نیز از این امر مستثنی نیست.

وی بر شفاف سازی برای اطلاع رسانی در زمینه نحوه ارزیابی نرخ تورم و تاثیرآن بر رتبه استان در کشور ادامه داد: رسانه ها با هدف رفع موانع و ضعف ها تلاش می کنند و استانداری نیز با هدف تبادل اطلاعات درست در این زمینه تلاش می کند.

جعفری در ادامه در پاسخ به سوال پایگاه خبریان در رابطه با راهکارهای موثر برای تنویر اذهان عمومی در رابطه با گرانی در کردستان گفت: وجود گرانی در کشور امری غیر قابل انکار است، اما اینکه کردستان به واسطه داشتن نرخ تورم بالا جزو استان های گران کشور محسوب می شود، اشتباه است.

17 ماه پررونق برای تولید و صنعت کشور
هم اکنون بخوانید

وی رتبه کردستان را با احتساب همه شاخص ها در زمینه نرخ تورم در رتبه های میانی کشور اعلام کرد.
 

به گفته وی، رتبه تورم در هیچ استانی ثابت نیست؛ از طرفی هم با توجه به اینکه سرانه درآمدی مردم استان حدودا نصف میانگین کشوری است و مردم توان خرید بالایی هم ندارند لذا کردستان نمی تواند استانی با گرانی بالا باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به موضوع شفافیت و سلامت اداری کردستان در سه ماهه اول سال گذشته اعلام کرد: کردستان در این زمینه رتبه چهارم کشور را داشته و در شهریور همان سال به رتبه ۳۱ کشوری رسیده که چنین امری  ایراد به نظر می رسد دور از واقعیت است، بر همین اساس گزارش های ارائه شده جای تردید دارد و نباید از آن برداشت های یکطرفه و منفعت طلبانه داشت.

وی در ادامه استان کردستان را دارای امنیت پایدار بالایی دانست و گفت:  امنیت سرمایه گذاری می تواند با همکاری استانداری، بخش خصوصی و سپاه برقرار شود که بهتر است رسانه ها این امنیت را با تبلیغات و اطلاع رسانی های شفاف بستری برای سرمایه گذاری در استان قرار دهند و ما را در زمینه رفه چالش ها یاری دهند.
 
معاون اقتصادی استاندار کردستان ایجاد امید در مردم با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا را حایز اهمیت برشمرد و گفت: نظام و دولت با همه توان و با در نظر گرفتن تنگناها و مقدورات در حال کار هستند و باید تلاش کنیم مردم را با انجام فعالیت های گسترده و درست به آینده امیدوار کنیم.

شروع پرقدرت بورس‌ها در آمریکا و آسیا
هم اکنون بخوانید

سلامی، معاون آمار و اطلاعات استانداری کردستان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه بسیاری از اوقات از اطلاعات مرکز آمار برداشت اشتباه می شود گفت: انتظار می رود که رسانه ها با پشتیبانی و حمایت از دولت بتوانند در زمینه آگاه سازی مردم قدم بردارند.

وی با بیان اینکه داشتن رتبه اول تورم توسط کردستان به معنی گران ترین استان نیست عنوان کرد: طی سه سال اخیر نرخ تورم استان کردستان جزو رتبه های نخست کشوری بوده اما در حوزه شاخص که اصلی ترین مطلب بوده و تورم ها از این عدد محاسه می شود، استان ششم و هفتم بوده ایم.

به گفته سلامی، در استان هر ماه ماموران مرکز آمار ۱۲۰۰۰ مراجعه و بررسی از شهر و روستا می گیرند که برآیند آن شاخص قیمت را تعیین می کند و قیمت به دست آمده هم عددی برای استان است، سپس از آن تورم استخراج می شود.

وی معنی تورم را تغییرات شاخص نسبت به دوره قبل اعلام و عنوان کرد: یکی از انواع نرخ تورم ارایه شده توسط مرکز آمار ایران، تورم نقطه به نقطه است که تفاوت تورم یک ماه در سال جاری و مقایسه آن با ماه مشابه سال گذشته را نشان می دهد بر همین اساس عدد شاخص در ماه های سال قبل نیز همانند عدد شاخص در ماه جاری اهمیت بالایی دارد. 

سلامی یادآور شد: اصلی ترن تورم که مبنای محاسبات قرار می گیرد، تورم سالانه است و شاخص اصلی که برای یرنامه ریزی استفاده می شود شاخص قیمت است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + شش =

دکمه بازگشت به بالا