حمیدرضا فرهادی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری ثامن یک صندوق غیردولتی حوزه سلامت است، افزود: خدمات عمومی این صندوق در ۳ حوزه “تسهیلات”، “صدور ضمانت نامه” و “سرمایه گذاری خطرپذیر” تعریف شده است. خدمات ضمانت نامه ما شامل انواع ضمانت نامهها شامل شرکت در مناقصه و مزایده، حسن انجام کار و ضمانت تعهد پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه خدمات ارائه تسهیلات این صندوق شامل انواع تسهیلات میشود، اظهار کرد: این تسهیلات شامل تولید نمونه سازی محصول، تجاری سازی، سرمایه گذاری در گردش، لیزینگ و استصناع است و خدمات سرمایه گذاری خطرپذیر ما نیز عمدتا بر روی ایده استارتآپها است.
فرهادی با تاکید بر اینکه بر اساس اساسنامه صندوق پژوهش و فناوری ثامن، خدمات تخصصی ما در حوزه سلامت است، خاطر نشان کرد: شرکتهای فعال در حوزه تولید دارو، مواد مؤثره دارویی و تجهیزات پزشکی و سایر موارد مرتبط با این حوزه، میتوانند از چتر حمایتی این صندوق بهره مند شوند.
مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری ثامن با اشاره به خدمات تخصصی این صندوق، اظهار کرد: دو خدمت “تدوین استراتژی تامین مالی شرکتها” و “طراحی و تدوین طرحهای کسب و کار” دو خدمت تخصصی این صندوق به شمار میرود و به صورت تخصصی به شرکتهایی که در حوزه توسعه فناوریهای سلامت فعال هستند، خدمات مشاورهای ارائه میشود.
وی تامین مالی این صندوق را از ۳ منبع “عاملیت”، “منابع داخلی” و “خط اعتباری” عنوان کرد و یادآور شد: در این صندوق طی ۹ سال فعالیت، ۱۰۱ فقره تسهیلات پرداخت شده که این میزان بالغ بر ۲۹۴ میلیارد ریال را شامل میشود.
فرهادی با بیان اینکه حجم ارائه خدمات این صندوق در ۶ ماه گذشته نسبت به دو سال گذشته چهار برابر شده است، ادامه داد: این امر به دلیل رویکرد جدید این صندوق در حمایت از ایدههای فناورانه بوده است. این صندوق تاکنون به خدمات سرمایه گذاری خطرپذیر و صدور ضمانت نامه وارد نشده بود، ولی در ۶ ماه اخیر ۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری خطرپذیر داشتیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن ۱۲۰ میلیارد ریال هم سرمایه گذاری خطر پذیر در ۳ ماه آینده مصوب داریم که اجرایی خواهد شد.
فرهادی، مهمترین سرمایه گذاری این صندوق را در زمینه تولید پروبیوتیکها دانست و در این باره توضیح داد: ما با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی سرمایه گذاری خطر پذیر بر روی راه اندازی خط تولید پروبیوتیکها را انجام دادیم. این طرح متعلق به یکی از استارتآپها بود.
وی با بیان اینکه پروبیوتیکها نه تنها در مواد دارویی بلکه در مواد غذایی کاربرد دارند، خاطر نشان کرد: این استارتآپ در این حوزه تحقیقات گستردهای داشته است و این سرمایه گذاری برای تجاری سازی و راه اندازی خط تولید بوده و امیدواریم تا ۶ ماه آینده این مواد وارد بازار شود.
مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری ثامن با اشاره به تسهیلات کرونایی این صندوق، گفت: یکی دیگر از سرمایه گذاریهای خطرپذیر این صندوق تولید کیتهای تشخصیص کرونا بوده است که از تولید یکی دو شرکت مورد حمایت این صندوق قرار گرفته است.
وی با اشاره به مزایای سرمایه گذاری خطرپذیر اظهار کرد: سرمایه گذاری خطرپذیر نوعی از تسهیلات است که هر دو طرف در سود و زیان شریک میشوند و این امر منوط به آن است که در مراحل تولید هر چه دقت بیشتری باشد و تحقیقات به صورت تیمی صورت گیرد، احتمال شکست کاهش خواهد یافت و این کاهش ضریب شکست تنها شامل حال سرمایه گذار نمیشود، بلکه مشمول سرمایه پذیر نیز خواهد شد. از این رو اگر اعتماد نو به نقل از برنامه تولید فناوری به صورت اصولی تدوین شده باشد، احتمال شکست کاهش مییابد.
فرهادی با اشاره به چتر حمایتی این صندوق برای تیمهای استارتآپی و فناور، خاطر نشان کرد: صاحبان ایده از زمانی که صاحب ایده میشوند تا زمانی که شرکت راه اندازی میشود و قابلیت اتصال به سیستم بانکی را دارند، میتوانند از خدمات حمایتی این صندوق بهره مند شوند؛ به این معنا که خدمات ما از فناوران از زمان ایده تا زمان تولید صنعتی است، ضمن آنکه این صندوق مشاورههایی در زمینه طرح کسب و کار ارائه میدهد.
مدیر عامل این صندوق حمایتی با اشاره به مزایای حمایتهای این صندوقها نسبت به بانکها، گفت: ضوابط بانکی برای اعطای تسهیلات نسبت به صندوقهای پژوهش و فناوری سختگیرانه تر است، ضمن آنکه تامین مالی مبتنی بر نظام بانکی با تکیه بر شرکتها است، ولی ما به همان اندازه که به شرکتها توجه داریم، بر طرح و کارآفرینی نیز متمرکز هستیم. ممکن است شرکت سازوکار قوی نداشته باشد، ولی ایدههای فناورانه خوبی داشته باشند که بر اساس طرحهای ارائه شده به آنها تسهیلاتی اعطا خواهیم کرد.
وی، زمان بندی کوتاه برای اعطای تسهیلات را از دیگر مزایای تسهیلات این صندوقها دانست.
انتهای پیام