حقوق کارگر را بدهند هم کافی است…

هوشنگ درویش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ۱۱ اردیبهشت‌ماه روز جهانی کارگر اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی کارگران، نوع قراردادهای آن‌ها است و این مساله باعث شده کارگران در بسیاری از شرکت‌ها و بخش‌ها، ثبات شغلی نداشته باشند.

وی افزود: کارگرانی که دارای مشاغل ماهیت‌دار هستند و در شرکت‌ها زیر نظر پیمانکار فعالیت می‌کنند، باید نوع قراردادشان تغییر کند و تبدیل وضعیت شوند و با کارفرمای اصلی قرارداد منعقد کنند زیرا ماهیت کار این نوع کارگران مشخص است و نیازی نیست که زیر نظر پیمانکار فعال باشند.

قرارداد پیمانکاری برای کارگران مشاغل ماهیت‌دار بی‌معنی است

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خوزستان گفت: کارگری که در مشاغل ماهیت‌دار مشغول به فعالیت است، کار پیمانکاری برای آن کارگر بی‌معنی است زیرا کار پیمانکاری، کاری پروژه‌ای و موقت است اما اکثر کارگرانی که در شرکت‌ها مشغول به کار هستند، دارای مشاغل ماهیت‌دار هستند و شغل‌شان استمرار دارد.

درویش ادامه داد: گاه در برخی شرکت‌ها کارگرانی مشغول به کار هستند که بیش از ۱۰ تا ۱۲ سال است که در وضعیت پیمانکاری هستند و وضعیت شغلی آن‌ها مشخص نیست. از مسئولان و واحدهای مرتبطی که تحت پوشش قوانین کار هستند انتظار داریم نسبت به تبدیل وضعیت قراردادهای کارگری اقدام کنند تا کارگران، استرس و دغدغه کمتری نسبت به آینده شغلی خود داشته باشند.

وی با اشاره به وضعیت کارگرانی که در پروژه‌های پیمانکاری مشغول به کار هستند، افزود: پیمانکاران و کارفرمایان نباید در پروژه‌های چندساله، کارگران را پس از اتمام پروژه اخراج و رها کنند زیرا در طول چند سال فعالیت پروژه، این کارگران کارآموخته و با تجربه شده‌اند و باید از ظرفیت آن‌ها در آن شرکت و یا طرح‌های دیگر استفاده شود.

شیوه‌نامه اجرایی «تأمین مالی کشاورزی قراردادی» ابلاغ شد
هم اکنون بخوانید

این فعال کارگری با بیان اینکه کارگر ثبات شغلی می‌خواهد، گفت: در این شرایط اقتصادی که کارگران با وضعیتی دشوار مواجه هستند، بیکار شدن بدترین چیزی است که می‌تواند برای یک کارگر اتفاق بیافتد؛ کارگران باید ثبات شغلی داشته باشند تا بتوانند برای آینده زندگی خود و خانواده اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی کنند.

کارفرما حقوق کارگر را بدهد، کافی است

درویش با انتقاد از پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران تصریح کرد: همین که کارفرما حقوق کارگر را بدهد کافی است اما اینکه کارفرما پرداخت حقوق را ماه‌ها به تعویق بیاندازد مساله‌ای است که معیشت کارگر و خانوار کارگری را به صورت جدی به خطر می‌اندازد.

وی با اشاره به وضعیت سخت زندگی خانواده‌های کارگری گفت: شرایط تورم و وضعیت دشوار اقتصادی، روی همه اقشار به ویژه خانواده‌های کارگری فشار وارد کرده است. در این زمینه مسئولان دولت باید شرایط تورم کشور را به شکلی کنترل کنند که شکاف میان حقوق کارگران و تورم روز به روز بیشتر نشود.

تعاونی‌های شرکت‌ها فعال شوند

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خوزستان ادامه داد: تعاونی‌های موجود در شرکت‌ها باید مانند گذشته فعال شود زیرا فعالیت این تعاونی‌ها می‌تواند به معیشت خانوارهای کارگری کمک کند. در گذشته بیشتر شرکت‌ها دارای تعاونی بودند اما اکنون اکثرا راکد یا تعطیل هستند.

درویش افزود: بر اساس قانون هر شرکتی باید یک تعاونی مسکن و یک تعاونی مصرف داشته باشد و اگر شرایط به شکلی باشد که این تعاونی‌ها در شرکت‌ها فعال شوند قطعا وضعیت معیشتی خانوارهای کارگری بهبود پیدا می‌کند.

کرونا را کارگران نیاورده‌اند که بخواهند تاوان آن را بدهند

رشد بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس
هم اکنون بخوانید

وی با اشاره به وضعیت کارگران روزمزد در شرایط کرونا عنوان کرد: شیوع کرونا و تعطیلی‌ها باعث شده تا کارگران روزمزد شرایط دشواری را تجربه کنند. در این خصوص مسئولان باید این کارگران را شناسایی کنند و از طریق سازمان تامین اجتماعی و دولت مورد حمایت قرار بگیرند زیرا کرونا را کارگران نیاورده‌اند که بخواهند تاوان آن را بدهند.

این فعال کارگری با بیان اینکه شرکت‌ها باید مزایای کارگرانی که کرونا می‌گیرند را در دوران قرنطینه حفظ کنند، خاطرنشان‌کرد: وقتی کارگری کرونا می‌گیرد، شرکت مربوطه باید کارگر را مراعات کند و با او همکاری لازم را در دوران قرنطینه داشته باشد. باید شرایطی از سوی شرکت فراهم شود تا کارگر بتواند در قرنطینه بماند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 2 =

دکمه بازگشت به بالا