دور تازه ریزش های لیر

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، روابط بین آمریکا و ترکیه وارد دور تازه ای از تنش شده است. پس از اعلام خبر کنار گذاشته شدن ترکیه از پروژه جنگنده اف-۳۵ به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی از روسیه، دولت آمریکا در اقدامی جدید، نسل کشی ارامنه توسط امپراطوری عثمانی را به رسمیت شناخت. فعالان بازارهای مالی نگران اند که با افزایش تنش های کنونی، تحریم های جدیدی توسط آمریکا علیه اقتصاد ترکیه وضع شود و شرایط به مانند دوره پرتنش سال ۲۰۱۸ شود.  

وادار شدن بازار ساز به تزریق حجم زیادی از منابع ارزی به بازار برای بازگرداندن ثبات و آرامش به آن باعث شده است تا حجم ذخایر ارزی ترکیه در ماه های اخیر با کاهش محسوسی نسبت به ماه های قبل تر مواجه شود. طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، تا پایان ماه مارس حجم ذخایر ارزی این کشور به ۵۰.۸۹۴ میلیارد دلار رسیده که کمترین سطح ثبت شده از ماه ژانویه تاکنون بوده است. ترکیه با وجود هدف گذاری های اخیر خود هنوز موفق نشده است تا تورم را به محدوده هشت درصدی کاهش دهد.  

مسائل اخیر باعث شد تا لیر که هفته گذشته به پایین ترین سطح سه هفته اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روندی نزولی را تجربه کند و به کمترین نرخ برابری خود در یک ماه اخیر برسد تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۸.۲ لیر تثبیت شود. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲۶ درصد افزایش به ۸.۲۸۷ لیر رسید.

 ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۵۰ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی کمی در اختیار دارد که این مساله روی توانایی این نهاد در کنترل نوسانات ارزی تاثیر منفی گذاشته است.

طرح تشدید نظارت بر فرآورده های خام دامی در ایام پایانی سال
هم اکنون بخوانید

 در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۱۰.۰۱۵ لیر و هر پوند معادل ۱۱.۵۱۲  لیر اعلام شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 15 =

دکمه بازگشت به بالا