سیسی: اگر اتیوپی به آب‌های مصر تعدی کند، تمام گزینه‌ها روی میز است

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر خاطرنشان کرد، در صورت دست درازی اتیوپی بر قطره‌ای از آب نیل تمامی گزینه‌ها روی میز است.

وی از آدیس آبابا خواست تا همکاری کند چرا که همکاری، بهتر است.

رئیس جمهوری مصر همچنین تصریح کرد: قاهره با سودان در خصوص سد النهضه هماهنگ است و ما خطاب به جهانیان بر عدالت پرونده‌مان در چارچوب قوانین بین‌المللی تأکید می‌کنیم.

سیسی افزود: مذاکرات با سودان درباره سد ادامه دارد، ما به طرح‌های توسعه‌ای در اتیوپی احترام می‌گذاریم اما بدون اینکه به مصر ضرری برسد.

او خاطرنشان کرد: موضع مصر درقبال سد موضعی شرافتمندانه است و به تمایل ملت‌ها این‌که سد به نوعی باعث توسعه شود احترام گذاشته شده است.

رئیس‌جمهوری مصر ادامه داد: من گفتم در مصر از توسعه استقبال می‌کنیم اما به شرط اینکه به ضرر منافع کشور نباشد، حرف ما تغییر نکرده و از آن عقب‌نشینی نکرده‌ایم همان حرف را در مقابل پارلمان در اتیوپی نیز گفتم ما به منظور بهبود وضعیت ملت‌ها به توسعه اتیوپی احترام می‌گذاریم در این چارچوب نباید هیچ ضرری به منافع مصر وارد شود و این حرف صحیحی است.

سیسی با اشاره به این‌که نگرانی‌ مصری‌ها درباره سد النهضه موجه است، گفت: نگرانی شما قانونی و به حق است، اما هر کشوری نگران آب خود است از سال ۲۰۱۱ مشخصا از ۲۵ ژانویه ما همچنان نگرانی و مشکل بزرگ با این سد را داریم.

او خاطرنشان کرد: آب‌های مصر از اسوان تا الدلتا است.

رئیس‌جمهوری مصر همچنین گفت، کشور تنها قدرت نظامی نیست. مردم فکر می‌کنند قدرت نظامی همه چیز است. اما قدرت اقتصادی، فرهنگی، فکری، معنوی نیز همیشه یابد در آماده باش باشند، همه با هم باعث قدرت کشور می‌شوند.

تأکید حزب‌الله لبنان بر ادامه مقاومت با قدرت بیشتر
هم اکنون بخوانید

مصر طرف اتیوپی را به عدم اراده سیاسی برای مذاکرات با حسن نیت و تلاش برای طفره‌روی از طریق رفتن به سراغ سازوکاری بی‌فایده برای مذاکره متهم کرده است.

این در حالی است که سودان مجددا بر مخالفت خود با آبگیری یک‌جانبه اتیوپی و لزوم دستیابی به توافقی عادلانه و الزام‌آور برای آب‌گیری و راه‌اندازی سد النهضه تاکید کرد.

یاسر عباس، وزیر آبیاری سودان در جریان کنفرانسی مطبوعاتی خاطرنشان کرد که کشورش پیشنهاد سازوکار چهارجانبه برای مذاکره را مطرح کرد.

وی در ادامه افزود: مصر با پیشنهاد ما با مشارکت ناظرانی در روند مذاکرات موافقت کرد اما اتیوپی به بهانه‌ای که این پیشنهاد به طور رسمی مطرح نشده است، مخالفت کرد.

وزیر آبیاری سودان گفت، تمامی گزینه‌ها در مقابل سودان طبق قوانین بین‌المللی برای مقابله با بحران‌ این سد بر روی میز است.

وی در ادامه اظهار کرد: اقدامات احتیاطی که انجام داده‌ایم تنها باعث کاهش پیامدهای منفی پر شدن یک طرفه سد در قسمت اتیوپی می‌شود. هیچ پرونده دو جانبه‌ای بین ما و اتیوپی در خصوص پرونده سد النهضة وجود ندارد.

این وزیر عنوان کرد، سودان با میانجیگری اتحادیه آفریقا مخالفت نکرده بلکه خواهان تقویت آن از طریق مکانیزم چهارجانبه است و اتحادیه آفریقا در دوره‌های قبلی مذاکرات در خصوص سد النهضة به عنوان نظاره‌گر ایستاده بود.

پیشنهاد سودان در خصوص سد النهضه شامل تشکیل فرمت چهارجانبه بین‌المللی به رهبری جمهوری کنگو بود که در حال حاضر ریاست اتحادیه آفریقا را به عنوان میانجی‌گر بین سه کشور برعهده دارد.

سد النهضه (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دستکم ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارت‌های جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد. در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تأمین برق مورد نیاز خود را ضروری می‌داند.

وزیران خارجه عراق و ترکیه هماهنگی بین دو کشور را بررسی کردند
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

دکمه بازگشت به بالا