به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در آئین تقدیر از کارکنان اورژانس اجتماعی (۱۲۳) در سراسر کشور که با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، اظهار کرد: اگر تلاشهای گستردهای در حوزه پیشگیری انجام دهیم بدون تردید مجموعه فعالیت اورژانس اجتماعی کشور کاهش مییابد و اگر نتوانیم از بروز آنها پیشگیری کنیم، آسیبها خود را به شکل خشنی نشان خواهند داد.
وی افزود: این مهم نیازمند سیاست گذاری صحیح فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی است تا بتوانیم شاهد کاهش آسیب اجتماعی در جامعه باشیم. حتی مقدار کمی از آسیبهای اجتماعی شایسته ایران اسلامی نیست. کشور ما گاها در برخی آسیبها از برخی کشورها که مدعی فرهنگ غنی اسلامی ما نیستند پیشی می گیرد.
شریعتمداری در ادامه به کودکان کار اشاره کرد و گفت: ۸۰ درصد کودکان کار به کودکانی معطوف میشود که از خارج کشور به ایران میآید و برای هدایت این کودکان مباحث دیپلماتیکی وجود دارد اما کودکان کار ایرانی آسیبی هستند که ایجاد شده که اگر سیاست های حمایتی و رفاهی دولت آنها را حمایت میکرد به خیابان کشیده نمیشدند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حتی هنگامی که ما به کودکان آموزش شغلی میدهیم و آنها را وارد بازار میکنیم باز هم به سر چهارراهها باز میگردند چراکه درآمد چهارراه از آن شغل بیشتر است. افرادی که ستون فقرات تولید در کشورند باید به این مسائل توجه کنند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما این است سرچشمه آسیبهای اجتماعی را ببندیم، افزود: حداقل مزد از تورم پیشی گرفته است اما فشار نظام سلطه و تغییر ارزش پول ملی ماموریت ما را زایل کرده است. اقدامات باید به جا، به موقع و کارساز باشد. گزارشاتی که ما در حوزههای مختلف فقر آموزشی، درآمدی و… منتشر میکنیم گویای این موضوع است که دولت عزمی جدی برای رفع آن دارد.
شریعمتداری با بیان اینکه دولت باید به مسایل اجتماعی حساسیت بالایی داشته باشد، اظهار کرد: طی این هشت سال شخص رییس جمهوری نسبت به مسایل اجتماعی حساسیت داشته است اما تمام عزیزان دولت و حکومت باید حساسیت داشته باشند.
دفاع از حقوق زنان و جلوگیر از مظلوم واقع شدن آنها در زمینه اجتماع و خانواه از مسولیتهای نظام است.
وزیر تعاون کار رفاه اجتماعی ادامه داد: تلاش داریم پازل سیاستهای اجتماعی دولت را هر روز تقویت کنیم. سپردن امور مردم به مردم و مداخله مردم در امور اجتماعی در اعتماد نو به نقل از برنامه دولت بود که اکنون بالغ بر ۹۴ درصد خدمات بهزیستی به مردم واگذار شده است، با غربالگری ژنتیکی را در سطح کشور و مشاوره پیش از ازدواج و … حتما میتوانیم ۵۰ درصد از آسیبهای معلولان را کاهش دهیم.
وی همچنین این را هم گفت که بردن بهزیستی به محلات، انقلابی در حوزه بهزیستی کشور بود که در این راستا در ۲۴۹۹ نقطه کشور مرکزهایی به واسطه جوانان تاسیس شده است.
شریعتمداری گفت: حدود ۹۰۰ هزار پرونده سازمان بهزیستی میان این مراکز در جهت ارتباط گیری مستقیم با خانوادهها توزیع شد. دولت در ۴ ماهه آخر سال خود، از مهمترین فعالیتهای خود در حال رونمایی است. اقداماتی به بار نشسته هرچند فاصله ما با آنچه باید زیاد است و توقعات بیش از اینهاست.
وی معتقد است که سامانه محور کردن مدیریت آسیبهای اجتماعی در کشور، امکان توجه جدیتر به این دادهها را فراهم کرده است و حکمرانی داده محور را جایگزین حکمرانی پول میکند.
شریعتمداری تصریح کرد: وجود خانههای سلامت دختران، بازپروری زنان آسیب دیده، خانه امن، مراکز کودکان خیابانی، مراکز سالمندان، معلولین جسمی و حرکتی و … از جمله اقداماتی است که میتواند مورد استفاده مرکز فوریتهای اجتماعی قرار گیرد اما متاسفانه قانونمندی مناسب و پشتیبانی مناسب در این مراکز نداریم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان گفت: مراکز اورژانس اجتماعی امکان استفاده از نیروهای داوطلب را دارند اما حتما باید بدنه آنها حاکمیتی باشد و کادر آن دارای امنیت شغلی باشند تا با روح و اندیشه باز به مشکلات مردم بپردازند. باید امکاناتی برای موفقیت آن فراهم کنیم. لایحه قانون ساختار تشکیلات و وظایف مرکز فوریتهای اجتماعی بهزیستی که تهیه و تقدیم مجلس میشود و لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت بسیار ارزشمند است. امیدواریم مجلس آن را در دستور تصویب قرار دهد.
انتهای پیام