چند شرط برای بهتر شدن حال بازار سرمایه 

به گزارش ایسنا، مهدی رباطی در ویبنار بررسی مهم‌ترین چالش‌های بازار سرمایه و راه‌های برون رفت از آن که با همکاری کارگزاری بورس بیمه ایران و اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران برگزار شد، گفت: کاهش صادرات نفت باعث شد تا دولت بورس را به عنوان منبعی برای تامین مالی نگاه کند که از این طریق هوای تنفسی برای اقتصاد کشور ایجاد شود. نگاه‌ دولت در ایران به بورس کوتاه مدت بود که ترکیب این نگاه با هدف تامین مالی باعث شد تا عده زیادی وارد بورس شوند و نیاز کوتاه مدت خود را رفع کنیم و بازار را به حال خود رها کنیم.

وی ادامه داد: ارزش معاملات بازار سرمایه در اواخر سال ۹۶ تا اواسط سال ۹۷ معادل ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است اما طی یکسال رشد ۱۰۰ درصدی پیدا کرد و درکنار این موضوع تاکنون پیشرفت فنی و تکنولوژیکی در جهت توسعه ابزارهای مالی برای کاهش ریسک سهامداران انجام نشده است. بورس مثل یک چاه نفت به عنوان منبع درآمدی جذاب برای دولت کشف شد اما سیاستگذاران شناخت و آگاهی از بازار سرمایه نداشتند. 

رباطی با بیان اینکه هر روند مثبتی و منفی در بازارهای مالی در زمانی  به پایان می‌رسد، گفت: از همین جهت ریزش بورس قابل پیش بینی بود. نقد شوندگی بازار یکی از مهم‌ترین مزیت بورس نسبت به سایر بازارها است که در این زمینه دولت باید سعی می‌گرد تا مانع خروج پول از بورس می‌شد که باید پیش از سقوط و ترکیدم حباب بورس برای بحران اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی انجام می‌گرفت. حباب زمانی در بازارها می‌ترکد که خریدار جدیدی در بازارها وجود نداشته باشد. 

ازسرگیری عملیات اجرایی سد تاج امیر پس از دو سال
هم اکنون بخوانید

مدیر عامل کارگزاری بورس بیمه ایران ادامه داد: بازار سرمایه تابع حرف و وعده نیست و تنها کاری که سیاستگذار باید در این زمینه انجام دهد این است که نقش تنظیم گری و مدیریتی ساختارهای بازار برای آمادگی در بحران‌ها را به خوبی ایفا کند. آمادگی داشته باشد.

بازار سرمایه باید شناور باشد

وی با بیان اینکه تزریق منابع و وعده‌های کوتاه مدت کمکی به بورس نمی‌کند، گفت: دامنه نوسان نامتقارن در شروع بحران‌ها در بازارهای سرمایه مورد استفاده قرار می‌گیرد نه زمانی که بازار سرمایه ایران حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سقوط کرده است. دامنه نوسان نامتقارن نقد شوندگی بازار را  به زیر صفر رساند و بازار سرمایه باید شناور باشد. دامنه نوسان نامتقارن تصمیم غلطی بود که باعث شد تا به تعادل رسیدن بازار به تاخیر بیفتد و موجب بالاتر رفتن ریسک معاملاتی و نقد شوندگی بازار شود. بورس به دلیل خروج نقدینگی زیاد و کاهش حجم معاملات هنوز به رسیدن تعادل فاصله دارد. 

 رباطی افزود: برای بهبود بازار باید دامنه نوسان به حالت عادی خود برگردد تا مانع خروج پول از بورس شود. اقدام دیگر در این زمینه حذف کردن پیش بینی سود است که در کنار این دو مورد باید توسعه نهادهای مالی نیز به صورت جدی دنبال شود که مردم خودشان مستقیم وارد بازار نشوند تا ریسک بازار کاهش پیدا کند. 

کاهش نرخ بهره بانکی به سود اقتصاد نیست 

وی ادامه داد: کاهش نرخ بهره بانکی نه به صلاح اقتصاد کلان و نه بازار سرمایه است زیرا، موجب تورمی شدن اقتصاد می‌شود.  در شرایط فعلی کاری برای نجات بازار نمی‌توان انجام داد به جز اینکه ساختارهای بازار را به سمت الگوهای جهانی حرکت دهیم. 

رشد 9 درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته/ 38 درصد مشترکان برق پاداش صرفه‌جویی گرفتند
هم اکنون بخوانید

مدیر عامل کارگزاری بورس بیمه ایران گفت: تا زمانی که متغیرهای واقعی اقتصادی تغییر نکند،  اتفاق خاصی در بازار سرمایه رخ نخواهد داد. در وضعیت فعلی اقتصاد ایران اگر نرخ ارز دوباره سرکوب شود،  بازار سرمایه یک رکود عمیق و بلند مدت خواهد رفت. 

انتظار بهبود بورس در یکسال آینده را نداریم 

وی با بیان اینکه عمده صنایع کشور از سرکوب نرخ ارز آسیب می‌بینند، بیان کرد: در افق یکساله انتظار بهبود برای بورس را نخواهیم داشت و بازار شرایط رکودی خود را طی خواهد کرد مگر اینکه شرایط تورمی تداوم پیدا کند، روابط سیاسی بهبود و تحریم‌ها برداشته شود و دلار سرکوب نشود.‌

رباطی در پایان سخنانش مطرح کرد که دلار در سال آینده حداقل بین ۱۹ تا ۲۳ هزار تومان و حداکثر ۲۷ هزار تومان خواهد بود. همچنین، سال آینده بازار رمزارزها بالاترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها خواهند داشت. 

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 14 =

دکمه بازگشت به بالا